perjantai 30. maaliskuuta 2012

Kukkasista kauniista

Sain muutama päivä sitten aamukahville vieraiksi hieman vanhempia naisihmisiä. Olivat tavanomaisella kävelylenkillään ja samalla tulivat katsomaan uutta kotiamme. He toivat tullessaan kauniin lyhdyn, jonka sisällä oli ihana keltainen narsissi. Tosi kiva idea oli kuulemma nähty jonkin talon pihalla aikaisemmilla ulkoilureissuilla. Hienoa, että perinteisesti kynttilöille tarkoitettuja lyhtyjä voi hyödyntää milloin vuodenaikaan tahansa eri tarkoituksiin.


Kukat hauskasti pursuavat lyhdyn yläosan aukoista ulos kohti aurinkoa. Kyllä narsissi kasvaakin sisällä lämpimässä tosi nopeasti. Pidin yhden yön sisällä, niin varret olivat venyttäneet pituuttaan usean sentin.          Suloiset, valkoiset tulppaanit ovat ikikauniita.En ole erityisesti keltaisten kukkien suosija. Näin keväällä, varsinkin pääsiäisen aikaan ne vain löytävät kodista paikkansa. Keltainen muistuttaa erityisesti aurinkoa ja tulevaa kesää ja antaa ehdottamasti ympäristölle energiaa.

11 kommenttia:

 1. Kaunista! Hyvä idea tuo lyhtyjuttu. Niin nätisti kurkkii nuo oksat "suuaukosta".

  VastaaPoista
 2. On kyllä ihanan näköinen tuo narsissi lyhdyssä. Minunkin tulee keväisin ostettua tulppaaneita ja kukkia piristämään kotia yhdessä auringonvalon kanssa. :)

  VastaaPoista
 3. Kuinkahan usein narsissia tarvisi kastella? Tänä aamuna kukat jotenkin olivat nuupahtaneen näköisiä. Tai nousiko yöpakkanen liian kovaksi:(

  VastaaPoista
 4. Narsissinhan pitäisi kestää kymmentäkin astetta tai voi jopa enemmän. Eikä niille tarvitse antaa paljoa vettä, kun ne venyttää niitä varsia vaan. Tietenkin välillä. Tiesitkö, että ne vois istuttaa pihalle kukinnan jälkeen, niin ne kukkisi pihallakin. Ajattelin itse kokeilla, mun on pitänyt tehdä se aikaisemmin mutta en ole vaan saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta ne näyttävät nyt kohtuu kuntoisilta. Enkä ole kastellut tai muuten hoivaillut niitä:) Jospa ne vielä jaksavat ilahduttaa.

   Poista
 5. Tulppaanit ovat aivan ihania ja voi niiden tuoksua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisikin ostaa ihan minkä värisiä tahansa vaihtelun vuoksi ja piristää kotia erilaisilla asetelmilla.

   Poista
 6. Mietin, että pitäis ostaa erivärisiä tulppaanikimppuja ja yhdistää niitä sitten. yleensä tulee vaan ostettua valkoisia ja vaaleanpunaisia, mutta jospa nyt täräyttäis. :-) Tuo lyhty juttu oli kyllä tosi suloisen näköinen. Esa

  VastaaPoista
 7. Mietinkin tässä(omalla kohdalla), että melkeinpä olis kannatanut ostaa hyviä tekotulppaaneja. En raaskinut, mutta jälkeen päin ajateltuna olisi kannatanut. Niin paljon on tullut ostettua tulppaaneja. Kukka on käsittämättömän hienon mallinen.

  Narsissi on myös tosi kaunis. Lyhdyn sisällä aivan ihana.

  Terv. Liisukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ne tahdo kestää kuin vajaan viikon, varsinkaan kun ei tule leikattua vartta ja vaihdettu vettä tarpeeksi usein.

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.