tiistai 10. huhtikuuta 2012

Valkosuklaa-dajmkakun ohje



Valkosuklaa-daimkakku

Pohja:
300 g tummia täytekeksejä muruina tai muita tummia keksejä
100 g margariinia tai voita sulatettuna
2 rkl kahvia tai maitoa


Täyte:
2,5 dl Flora vispiä tai muuta kermaa
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1,5 isoa daimia murustettuna


 
Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.    http://www.hellapoliisi.fi



Tämä kakku on helppo tehdä gluteenittomana. Olen käyttänyt keksipohjassa Semperin kaurakeksejä. Niiden maku sopii hyvin kakkuun ja on myös helppo murustaa.

10 kommenttia:

  1. Kiitos selkeästä ohjeesta, tuota vois vaikka joskus kokeilla.
    Kivat sivut, ketunpesästä tänne eksyin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku on kyllä näppärä tehdä, ei ole liian monimutkainen. Kiva kun eksyit tänne, ilahduin:) Tervetuloa uudestaan!

      Poista
  2. tätä olen joskus saanut teillä juhlissa maistaa..ja on hyvvää. kahella veellä näin pohjoispohjalaisittain. :)
    kiitos ohjeesta! se onkin kadonnut johonkin. katselin sitä viimeksi niihin helmikuisiin kekkereihin mutta en löytänyt. :)

    edellisen postauksen talokuva oli ihana... :) laitahan vain lisää :) kuvia ihanasta kodista. .)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa kakku olla perustarjottavaa meidän juhlissa:) On vaan niin herkkua.
      Joo, laittelenpa jossain vaiheessa kuvia talosta. Tuo kuvaaminen on melkoisen mukavaa puuhaa, olen jo aika innostunut.

      Poista
  3. Nam, eri herkullisen näköistä. Voi vain kuvitella, miltä maistuu. Pitääpä otta ohje talteen. Kiitokset vaan! :)

    VastaaPoista
  4. Ai että kun herkullisen näköistä. :) Toivottavasti tätä sais maistella sitten toukokuussa. :)

    VastaaPoista
  5. Uskonpa, että tätä maistellaan sitten toukokuussa:). Usein sitä tekee sellaisia takuuvarmoja, ettei vaan mene pilalle!

    VastaaPoista
  6. Todella näyttävä ja herkullisen näköinen :) *anna*

    VastaaPoista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.