perjantai 27. huhtikuuta 2012

Lasten taiteilua

Olin tässä eräänä päivänä omilla asioillani pois kotoa hetken aikaa. Kun saavuin kotiin pikkuväki tuli ylpeänä esittelemään minulle mitä olivat tehneet.



Tällainen jääkarhun päähine oli syntynyt äidin valkoisesta ja mustasta kangastilkuista. Kun kyselin kuka ompeli päähineen, vastaus oli, että viisivuotias tyttö painoi poljinta ja ekaluokkalainen poika ohjasi kangasta. Hyvää yhteistyötä, vai mitä:) ?

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Posti toi raikkaita värejä

Tilasin college-kankaita netistä, Kangastukusta. Ajatuksena on ommella huppareita pojille, miksei tyttösillekin. Kankaat ovat mukavan paksuja, sisäpinnat harjattua pörröä. Ajatuksena on raidoittaa tai muuten käyttää useampaa väriä samassa paidassa. Värit ovat toivotusti kirkkaita ja raikkaita. (Todellisuudessa vielä kirkkaampia kuin kuvassa). Olin erittäin tyytyväinen kankaisiin.



 Jotta jutut eivät menisi ainoastaan siihen mitä tulisi tehdä tai mitä aion tehdä:), niin laitanpa muutaman kuvan vaavelin perushousuista, joita muutama päivä sitten tein. Minusta leveä, tarpeeksi napakaksi mitoitettu resori vyötärökaitaleena on pienelle liikkujalle kaikkein paras vaihtoehto. Se ei purista eikä paina.


Pieni tutkimusmatkailija on nykyään jatkuvasti pystyssä, taitelee jopa yhden käden varassakin.




Loppuun vielä eräs keskeneräisyys, jonka parissa olen väkerrellyt. Mitä siitä loppujen lopuksi tulee, jääköön vielä arvoitukseksi. Laitan sitten kuvia, kun olen sen valmiiksi ommellut:)




torstai 19. huhtikuuta 2012

Kesää kohti

Eilen tuli ihana posti, nimittäin uusi Ottobre. Joka kerta kun uuden lehden avaa, sieltä löytyy ne kiinnostavat itselle mielenkiintoiset vaatteet. Niitä pyörittelee mielessä ja suunnittelee mistä kankaasta toteuttaisi. Osa pääsee valmiiksi asti, mutta usein toteutus jää suunnitteluvaiheelle:)



Tytön toppi prinsessahelmoineen on minusta kaunis. Sitä olisi hyvä muokata pidemmäksi, niin saisi mekon.

Shortsien malli lahkeiden kuminauhoilla on kivan neitimäinen. Kuminauhavyötäröineen lisäksi näppärä tehdä.


Tästä mallista otin pelkän piirroskuvan, koska malli tulee minusta paremmin näin esille.  Tässä on käytetty raitaa ja kukkia, miksei?!  Yritän päästä sinne toteutusvaiheelle ja laittaa teille kuvia aikaansaannoksistani.:)

Jos sinulle tulee tämä lehti, mitkä mallit olivat lehdessä kiinnostavimpia?


Tässä vain muutamia otoksia lehdestä. Jos sinua kiinnostaa nähdä lisää, käy sivuilla http://www.ottobredesign.com.



keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Pieni karhunpoikanen



Onko mitään suloisempaa kuin pienen ihmislapsen oppiminen ja kasvaminen. Meidän pieni poika on aktiivinen tutkimusmatkailija. Kaikki eteentuleva kiinnostaa ja kaikkea pitää hieman maistella. Ja suu on hymyssä, elämä on niin ihanaa.


Tutkijan asennot ovat mitä hauskempia. Liikkuminen on niin näppärää ja uusia liikkeitä löytyy joka päivä lisää.


sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Ruusujako?

Mieheni toi pääsiäiskukista tyhjentyneen pöydän kaunistukseksi uusia kukkia. Hän kertoi tuoneensa ruusuja, oli kuulemma niin erilaisen värisiä, että oli siksi päätynyt niihin.






Mitä olette mieltä, onko kaikki kauniit kukat ruusuja:) ???

torstai 12. huhtikuuta 2012

terveysjuoma

Ostimme tässä lähiaikoina mehulingon. On ollut tehokas kapine. Varsinkin viikonloppuaamuisin kun ei ole mihinkään kiire, on ollut mukava tehdä perheelle tuoremehua. Olemme hyödyntäneet mehuun esim. appelsiinia, omenaa, päärynää, porkkanaa ja mandariinia. Appelsiinin olemme kuorineet, mutta muut hedelmät pesseet erityisen hyvin. Kone linkoaa hedemät niin hyvin, että jäljelle jää vain kuivaa töhnää:). Välineiden puhdistamiseen menee ohjeen mukaan pari minuuttia ja sehän pitää todella paikkansa, kun vain pesemisen tekee välittömästi. Eli ei jätä astioita kuivahtamaan, jolloin lika tarttuu kiinni. Tässä oli tällainen pieni mainostus:) Jos olet unohtanut oman linkosi kaapin nurkkaan, kaivahan se sieltä esille, niin pääset jälleen aidon tuoremehun makuun.









tiistai 10. huhtikuuta 2012

Valkosuklaa-dajmkakun ohje



Valkosuklaa-daimkakku

Pohja:
300 g tummia täytekeksejä muruina tai muita tummia keksejä
100 g margariinia tai voita sulatettuna
2 rkl kahvia tai maitoa


Täyte:
2,5 dl Flora vispiä tai muuta kermaa
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1,5 isoa daimia murustettuna


 
Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.    http://www.hellapoliisi.fi



Tämä kakku on helppo tehdä gluteenittomana. Olen käyttänyt keksipohjassa Semperin kaurakeksejä. Niiden maku sopii hyvin kakkuun ja on myös helppo murustaa.

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Leppoista loman aikaa

Pääsiäisen aika alkaa olla ohi. On ollut erityisen ihana loman aika. Olemme saaneet viettää hetkiä oman perheen ja useiden vieraiden kesken. Ja ollaan todellakin herkuteltu, vatsa huutaa syömisestä:). Jos kympit paukkuu, niin vieraita ja herkkujahan se tietää ehdottomasti.







                                    Ulkoilemassa lähimetsässä
                                           

Aurinkoa on riittänyt jokaiselle päivälle. On ollut mukavaa ulkoilla perheen parissa tai kuten tänä aamuna armaan ja kahden karvaisen haukkujan kanssa:). Kantohanget ovat kannatelleet meitä aikaihmisiäkin.



Pieni pupujussikin on hypellyt kantohangilla.



 Mikähän tätä kuusiraukkaa on matkan varrella väännättänyt? Upeasti se kuitenkin on päässyt elämisen makuun.


Tiitiäinen metsäläinen, pieni menninkäinen.
Posket on tehty puolukasta, tukka naavan tuppurasta,
Silmät on siniset tähdet, silmät on siniset tähdet.



Sitten kotiin, ihanaan. Oli piristävä kävelyretki, jonka voimin seuraaviin puuhiin.


Antoisaa alkavaa viikkoa teille lukijani:)

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Mitä isompi edellä, sitä pienempi perässä




Kangaspinot ovat pysyneet kovasti  ennallaan viimeisen kuukauden aikana. Pieni touhuaja, joka tällä hetkellä yrittää kontata, on niin kovasti liikkeellä, että äitillä riittää perässä katsomista. Onhan niitä ajatuksia ja suunnitelmia mielessä pyörinyt. Tuleva kesä pilkistää niin valoisana edessä, että tekisi mieli jo kesämekkoja tehdä. Tänään sain toteutettua yhden mekkosen, jota on varmaankin mukava pitää helteisellä ilmalla. Kaava on vanhasta ottobre- lehdestä 3/2009 (kolmen konstin mekko). Äärimmäisen helppo ja nopea tehdä.








 Mallissa hiha on irti kainalosaumasta. Helteisellä ilmalla hiha suojaa auringon paahteelta, mutta aukko kainalossa vilvoittaa.




Tässä uuden mekon omistaja itsekin ompelemassa. Ikää ei ole vielä kuin viisi vuotta. Ideointi ja ompeleminen sujuu mainiosti. Koneena toimii kakkoskone, vanha, vahva Eva. Seuraavassa kuvassa hän on ommellut pieniä pussukoita, joihin on liimannut kauniit kukkaset ja villalankarusetin. Kaunista, vai mitä?