maanantai 29. lokakuuta 2012

Luonnon kaunetta



Luonto on muuttanut ilmettään niin pienessä ajassa, että tuntuu aivan ihmeelliseltä. Vielä saa nauttia lumen tuomasta valosta ja se piristää.




Vajaa viikko sitten ei ollut tietoakaan lumesta. Tarkoitus oli kerätä askartelumateriaalia metsästä, kuten esimerkiksi puolukan varpuja, sammalta, jäkälää ja kuusen havuja. Vielä ne odottavat metsässä lumen alla, mutta ehkäpä loppuviikosta ne taas näkyvät. Jospa niitä sitten tulisi kerättyä talteen.













sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Sisustusintoa








Olen saanut ompeluhuoneeseen uutta ilmettä. Kankaat ovat järjestettyinä uudessa kaapissa ja uudessa lipastossa. Nautin kun ympäristö on ainakin välillä järjestyksessä. Työhuonehan se on ja työnjälkiä kuuluukin tulla. Meidän lapset ovat ahkeria taiteilijoita. Tästä johtuen paperia ja kankaanpalasia käytetään kovasti. Äidin koneet eivät nyt viikon aikana ole kovin paljon surisseet, mutta uskon, että mielessä pyörivät sunnitelmat pääsevät toteutuksen asteelle varsin pian. Pimenevät illat ovat inspiroineet sisustuksen pariin:)




 Wc:n ovikin sai tunnusmerkin :).




Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille!







tiistai 16. lokakuuta 2012

Ananasleikkuri








Löysin tässä pari päivää sitten minulle ihan vieraan työkalun. Hintaa kapistukselle jäi tarjouksen jälkeen ainoastaan yksi euro. Ananasleikkuri löytyi  clas ohlsonilta. Yksi testaus takana ja voisin sanoa, että minusta ihan kätevä. Ei tarvitse kaivertaa ja kuoria. Ehkä vähän turhan paljon jää reunaa renkaan ulkopuolelle, mutta saahan hedelmän sieltä talteen jos haluaa. Nyt vain ananaksella herkuttelemaan. :)







torstai 11. lokakuuta 2012

Neule itselle





 Ompelin neulostunikan itselleni.  Kangas löytyi jälleen Eurokankaan palalaatikosta. Yksinkertainen, mutta minusta lopputulos on ihan tyylikäs ja käyttökelpoinen :)






sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Pinkit farkut viehättää


      Löysin Eurokankaasta joustavaa ja pirteän väristä kangasta, josta ajattelin ommella hoikalle tytöllemme istuvat, kapeat farkut . Etsiskelin kaavoja, mutta en oikein innostunut mistään mallista. Lopulta päätin leikata lyhyeksi menneet farkut kappaleiksi ja tehdä housut niitä hyödyntäen ja hieman kokoa säätäen. Näin saatiin neidille housut, jotka ovat oikeasti sopivat. Peitetikkikoneella ompelin koristetikkauksia vähän joka paikkaan. Ja tykkään ja mikä parhainta, niin tyttönenkin tykkää:)








keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Kukkien päivitys




                    Kanervaa ja jäkälää. Ei siinä paljon muuta tarvita. Nämä kukat saavat loistaa ruukuissaan yli pimeän ja pakkasen. Joulun aikaan pienet valot antavat kivasti hehkua. Tämän päivän upea auringonpaiste toi luonnollisen ja pitkään piilossa olleen valon iloksemme.