torstai 14. helmikuuta 2013

Tähtiä ja apinoita
Seuraavaksi näette sarjan peruspaitoja, kylläkin kivoista kankaista ommeltuna. Malli on Ottobren syksyn lehdestä 4/2012 raglanhihainen paita. Apinakankaat löysin lankojen ostoreissun lomassa Eurokankaasta ja tähtikankaan olen tilannut jo aikaisemmin Ompelun Ihanuus- nettiliikkeestä.Nautin suunnattomasti ompelemisesta kun peitetikkijälki oli hyvä ja olen saanut teiltä käsityöihmisiltä hyviä vinkkejä koneen käyttöön ja sauman päättelemiseen. Siinä minulla olikin aikaisemmin  haasteita. Sauma näytti hyvältä, mutta käytön jälkeen jostain alkoi purkautuminen. Sehän harmittaa.Samoin kokeilin läpinäkyvää peitetikkikoneen paininjalkaa ja olen erittäin tyytyväinen. Perusjalka on harmaa mötikkä, jossa joutuu jalan kärjessä olevia ns. lankaviivoja seuraamaan, mutta tässä läpinäkyvässä versiossa oli "näkyvyys" hyvä :). Paininjalassa oli reuna, jonka mukaan kun ompeli, sai siistin ja mutkittelemattoman jäljen. Laitan tästä ja muutamasta muustakin jalasta, jotka pakettiin kuuluivat, kuvia niin saa helpommin ymmärryksen mitä oikein tarkoitan.
6 kommenttia:

 1. Niin hienoja! Hauskaa viikonloppua sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle :-). Hauska näitä on katsella kun kankaat on mukavia.

   Poista
 2. Tulipa taas niin kivan pirteitä paitoja pikkumiehille. :) Edellisen postauksen huppari oli myös tosi kiva. Terv Es-a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Es-a :-). Nämä on niin näppäriä tehdä, niin nopeasti saa valmiiksi.

   Poista
 3. onpas siellä oltu ahkerana! tähtipaita aivan mielettömän hieno...turkoosit resorit aivan nappivalinta! mun on varmaan pakko tilata noita tähtikankaita, kun monta vuotta olen niistä haaveillut...mutta harmikseni omat varastot ovat edelleen turhan täydet kun muka olen päättänyt :) että pakko saada vajausta noihin hyllyihin ennenkuin hommaan lisää. mutta ainahan voi tehdä uusia päätöksiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuita kankaita on niin mukava ommella ja yhtä paitaa kun ompelin niin noin parikymmentä minuuttia ja paita on valmis. Kankaan laatu on kyllä tosi hyvä, että jos hyllyn nurkasta tilaa pikkuisenkin löytyy, niin voin suositella hommaamaan.
   Sinulla niitä kankaita kyllä riittää.:-) Ompeluiloa!

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.