tiistai 19. helmikuuta 2013

Tyttösen ompelutyöLauantainpäivänä kovasti ommeltiin, siis minä ja eskarityttömme. Useimmiten kun istun ompelukoneen äärellä, saa neitokainen idean jostain ja haluaa alkaa myös ompelemaan. No, sitähän varten ostin muutama vuosi sitten ikivanhan ja käytetyn Eva-ompelukoneen. Ja sehän on toiminut ja saanut kovasti kyytiä . Sillä valmistui sitten omalle nukkevauvalle trikoopaloista paita. Neuvoin asettamaan nuken vanhan paidan kaksinkertaisen kankaan päälle ja leikkaamaan paidan reilut saumanvarat huomioiden. Sitten neiti alkoi ompelemaan äidin opastuksella ensin olka- ja hihanpäällisaumat ja sitten kainalo- ja sivusaumat. Ajattelin, että nythän paita on valmis. Mutta tyttönen halusi kääntää helmat, hihansuut ja pääntien. Ja niin hän tekikin. :)

Paidasta tuli hieno ja niin vauvanukelle sopiva.

Äidin lauantainompelus on vielä esittämättä, koska se on pikkuisen vielä kesken :).


 Nämä tyynyt valmistuivat pikapikatyönä. Kangas on niin kaunis, että annoin itselleni luvan tehdä näinkin yksinkertaiset. Ehkäpä laiskuutta oli silloin ilmassa:)4 kommenttia:

 1. Kyllä teillä on taitava eskarilainen. Aivan ihanat tyynyt. Mistä oot löytänyt noin ihanan kankaan? Terv Es-a ps. torstaina pitäis tulla tietokone huollosta.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin kankaan käydessäni Pietarsaaressa joskus syksyllä. En nyt muista mikähän kaupan nimi on. Siellä oli kyllä ihania kankaita. Onpa huippu kun saat koneen käyttöön. Laitathan sun ihania töitä esille blogiisi sitten :-)

   Poista
 2. No onpa taitava tyttö. Tiedä mitä lie alkaa syntymään, kun jo noin osaa, ihana! Ja hieno juttu, kun annat neitosen ommella. Vaatii myös äidiltä paljon. Mutta kohta ei juurikaan mitään tarvi neuvoa, kun perusjutut alkaa olla hallussa. Mielikuvitus vain lentämään. :) Ihania pirteitä paitoja oli edellisessä postauksessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihmeellisesti neiti kyllä jo osaa tehdä. Jatkuvasti tulee uusia tuotoksia. Minusta oli niin mukava kun itsekin sai harjoitella lapsena ompelua ja tehdä itselle vaatteita. Jaksaisi vaan opastaa, niin pian lapset tekevät mitä vaan :-).

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.