maanantai 25. maaliskuuta 2013

Tähtiä poimuttaessa
Rypytettyjä helmoja ja frilloja on hetken aikaa vielä tiedossa. Tämän mekon ompelin edellisen mekon tapaan poimutusjalkaa kokeillessa. Tähtikangas on napakkaa, mutta mukavasti joustavaa trikoota. Tarkempaa määritelmää kankaasta en muista, enkä niitä niin mieleen tule painaneeksikaan. Kunhan  kangas on ommellessa ja vielä tärkeämpää, käytössä mieluisia. Se on tärkeintä :). Tikin pituus oli poimuttaessa kangasta noin 5-6 välillä. Seuraavassa kuvassa olen asettanut kaksi kangasta päällekkäin, joista alimmainen poimuttuu ylimmäisen pysyessä suorana.Kun kankaat kääntää oikein päin on jälki kuten seuraavassa kuvassa näette. Poimutusjalka tekee tämän yhdellä kertaa. Äärimmäisen näppärää. Kankaan laadulla on kovasti merkitystä kuinka voimakkaasti kangas poimuttuu. Edellisen postaukseni pallomekkokangas oli ohutta puuvillaa ja se poimuttui huomattavasti voimakkaammin kuin tämä tähtitrikoo.


Mekon alta pilkistää juuri ostamani leikkuualusta. Varsinaiset tilkkutyöt eivät ole vielä käynnistyneet, mutta leikkuupyörää olen käyttänyt kovasti suikaloidessani kankaita röyhelöiksi.

 Ihanat gerberat jatkavat mekon kaunista värimaailmaa:)
12 kommenttia:

 1. Näppärän oloinen laite tuo poimutusjalka. Nätti mekko tuli. Es-a on nyt herännyt talviunestaan, joten tulehan kuulolle. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa mahtava kuulla:-). Tulen käymään ehdottomasti. Kiitos kommentista:-)

   Poista
 2. no ihanuus taas. :) pitääpä käydä kyselemässä joko mun poimutusjalka ois tullut,oli tilaustavaraa täällä paikallisessa. tilasin samalla yhden toisenkin jalan.

  nuo tähtitrikoot kummittelee mulle, pitää varmaan hommata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-). Minkä muun jalan tilasit, uteliaana täällä tiedustelen?

   Poista
 3. juuri tuollaisen mekon minäkin haluaisin tehdä, voi harmitus kun kyseinen tähtikangas on jo loppunut varastoista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo tähtikankaat on kyllä tosi ihania. Tilasin ne aikoinaan ompelun ihanuus- verkkokaupasta. Hinnat oli siellä hieman halvempia mitä monessa muussa paikassa. En kylläkään ole kummemmin vertaillut. Eräs tuttava minulle vinkkasi ko. liikkeestä. Erilaiset liivihameen versiot on niin helppoja ja kivoja lämpimillä kesäkeleillä:-)

   Poista
 4. Ihana mekko taasen ja näppärä tuo poimutusjalka. Sulla vaan ideoita syntyy koko ajan. Minä jotenkin ilmeisesti olen hitaasti käynnistyvää sorttia ;) . Odotellessa siis, että saan vaihteen päälle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle:-). Jotenkin se vire säilyy, kun entisen valmistuttua alkaa heti työstämään uutta:-). Kyllä sinäkin saat tehtyä aivan varmasti. Tsemppiä ja ompeluiloa!

   Poista
 5. Onpa kaunis tämäkin! Ompelutaito on kyllä ihan kadehdittava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos kovasti :). Onneksi tämän taidon voi kuka tahansa oppia. Itsekin olen vain alkanut kokeilemaan ja ihastunut kovasti tähän hommaan. :)

   Poista
 6. Mekkoa mekon perään. Ja kauniita sellaisia! Ihana harrastus sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos:). Tämä on vaan niin hupasta ja piristävää. Oikeasti näkee työn tuloksen ja mukava kun lapsille kelpaa äidin ompelemat vaatteet.

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.