sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Farkkutakki esille


Tuonpa tänne blogiini muistoksi pari vuotta sitten ompelemani farkkutakin. Malli on Ottobre- lehden woman 5/2009 "FlowerVine jacquard-jakku. Kankaan väriä on muokattu hiomapaperilla hankaamalla sitä epätasaisemmaksi ja kuluneemman näköiseksi.

Tuolloin en omistanut vielä peitetikkikonetta eli jokainen päällitikkaus on kahteen  kertaan ommeltu suoraommel. Hieman hidasta puuhaa:).

Jospa säät jo lämpenisivät, että voisi ottaa takin joskus ehkä käyttöönkin.



Tämän pikapostauksen kautta toivottelen teille myös mukavaa ensi viikkoa!





10 kommenttia:

  1. kaunis takki :) mulla on lapsuuden-muistona samantyyppinen farkkutakki tallessa...pitäs kokeilla mahtuisko 2v.n päälle ja napata kuva ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suloista:). Otahan kuva tyttösestä. Varmasti ihanan näköinen pikkuisen päällä. Kiitos sinulle kommentistasi!

      Poista
  2. kiva kun laitoit tämän blogiin! en muistanutkaan noita kulutusjuttuja vaikkka muuten hyvin muistan takin. se on taiturimainen!

    toivotaan farkkutakkikelejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan sinun kanssa silloin soiteltiin ja mietittiin keinoja millä pintaa voisi muokata:). Lämpimiä kelejä odotellen!

      Poista
  3. Kaunis takki:)! Sinä olet taitava ompelija:)! Hei, ku tilasit peitetikkikoneeseen sen läpinäkyvän jalan, niin tilasitko karnaluksilta ja jos, niin paljonko makso postikulut? Onko ne sieltä aina 10e?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sari:) Ja mukava kun tulit myös lukijaksi, tervetuloa! Ostin läpinäkyvän jalan paikallisesta ompelukoneliikkeestä. Pakettiin sisältyi myös kuminauhajalka, jota en ole vielä kokeillut ja saumanohjain. Paketin norm. hinta oli n. 90 euroa, mutta sain sen huomattavasti halvemmalla. Koneenihan on Janome CoverPro 1000 CPX. En ole tutustunut Karnaluksin tuotteisiin, mutta varmaan kannattaa tarkistaa sen hinnat. Itsellekin mielenkiintoinen uusi tutustumiskohde:). Olen kyllä tykännyt tosi paljon tuosta läpinäkyvästä jalasta, paikkansa se on saanut koneessa. Entistä en ole sen jälkeen käyttänyt.

      Poista
    2. Kiitos:)! Minulla on tuo sama kone, viime viikolla posti toi:). Tilasin virosta, ku oli halvempija postikulut sieltä koneeseenki ovelle toimitettuna vain sen 10e.Mielelläni liityin myös lukijaksi, ku laitoin sun blogilinkin omaan blogiin, että on näppärä seurata:). Pitäis iteki kysellämpaikalliset ompelukoneen myyjät, josko niiltä sais tuota läpinäkyvää jalkaa. Minusta se harmaa jalka on kyllä turhan peittävä...

      Poista
    3. Kävin liittymässä myös sinun lukijaksi:). On kiva nähdä mitä toinen on saanut aikaiseksi. Just soitinkin ompelukoneliikkeeseen ja tarkistin tuon hinnan. Myyjä meinasi, että jos liike myy Elnaa (eli Janomea), niin varmasti tilaamalla saa hankittua jalan. Itselle peitetikkikoneen käyttö on vielä harjoittelua, viime kesänä sen ostin. Mukava jaata kokemuksia:).

      Poista
  4. Ei ihan yksinkertaisin ommella :)¨
    Tosi kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele:-). Kyllähän tällaiset haasteellisempia on kuin peruspaitojen ompelu. Mutta onneksi on hyvät ohjeet:-)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.