sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Juhlat ja herkullisen hyytelökakun ohje



Saimme jälleen viettää juhlaviikonlopun. Tällä kertaa konfirmaatiojuhlan merkeissä. Kesän aika on yhtä juhlimista, sillä syntymäpäiviäkin sattuu näille aurinkosäille useammat joko oman perheen tai ystävien keskuudessa.

  



Viime päivien aikaan on tullut leivottua niin paljon, että enää se ei tunnu edes työläältä :) Tänne sivuillehan sitä tulee päivitettyä sitä mihin eniten keskittyy ja nyt kesän alla nämä juhlat ovat olleet niitä tärkeimpiä ja arki on mennytkin pääasiassa itse itselle tehdyn aikataulutuksen mukaan:).Toisaalta sitä on väkisinkin aika reipas, kun tietyt asiat on hoidettava valmiiksi ennekuin juhlat alkavat. Mutta minä oikeastaan pidän tällaisesta:D



Halusin laittaa tänne esille vielä seuraavan kakun ohjeen, vaikkakin olen sen joskus aikaisemminkin laittanut. Tämä hyytelökakku onnistuu aina ja on erittäin herkullinen.

Valkosuklaa-dajmhyytelökakku



Pohja:
300 g tummia täytekeksejä muruina tai muita tummia keksejä
100 g margariinia tai voita sulatettuna
2 rkl kahvia tai maitoa


Täyte:
2,5 dl Flora vispiä tai muuta kermaa
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1,5 isoa daimia murustettuna


 
Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella. 





Ehkäpä nyt tulevina päivinä ehdin ommellakin paremmin ja voin laittaa niistä sitten tänne kuvia:)


Oikein mukavaa alkavaa arkea teille lukijani!







6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä! Dajmkakku on ollut itelläkin tekolistalla ties kuinka kauan, joten täytyypä vaikka kokeilla tätä ohjetta. Maistuuko tässä Dajm oikein kunnolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä dajm sieltä maistuu. Olen yleensä laittanut 2,5 dajmia ja loppupalanen sitten koristeeksi. Dajm ja valkosuklaa ovat ihana yhdistelmä. Suosittelen kokeilemaan! Meillä se menee hyytelökakuista aina ensimmäisenä. Ehkä se on sen merkki, että se maistuu:)

      Poista
  2. tuotapa täytyy kokeilla :) meillä ois sama juhla kuukauden päästä edessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepa tehdä:) Uskon, että juhlijat pitävät siitä.

      Poista
  3. Teillähän on elämä nyt yhtä juhlaa ;)
    Meillä juhlitaan tänä kesänä esikoisen rippijuhlia, onneksi vasta heinäkuun lopussa. On nimittäin aika monta tekemätöntä työtä vielä ennen sitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, yhtä juhlimista vaan:). Kummasti tulee tehtyä tekemättömiä töitä loppuun ennen juhlia. Eli hyvä kun on välillä isompia juhlia:D

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.