keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kangasvärit kokeilussa


 
Mihin ne hellekelit menivätkään? Juuri kun sain pikkumiehelle shortsisettejä valmiiksi, niin ulkona olikin erittäin viileää. Tänään saatiin kuvattua asut auringossa ja ilmakin oli hieman lämpimämmän tuntuinen mitä se eilen oli. Nämä asut valmistuivat kaapista löytyvistä kankaista.

 
Jotain piristettä halusin yksivärisiin paitoihin. Niinpä kaivoin kangasvärit kaapista ja testasin niitä pitkästä aikaa. Aluksi ajattelin tulostaa kuvat ja kuvansiirtoaineella siirtää ne kankaalle, mutta tulostin ilmoitti värin olevan lopussa. Eli se siitä ja uusiin toteutustapoihin:)

 
Molemmissa kuvissa hyödynsin värityskirjan valmiita kuvia, joita kylläkin jouduin vähän pienentämään, että ne mahtuisivat sopivasti etukappaleelle. Norsun tein emo-peittoväreillä öljyvärisiveltimellä maalaten. Sen takia käden jälki näkyy paremmin kuin alemmassa t-paidassa.
 
 
Norsukuvan ilmapallot ja traktorin piirsin kangastusseilla. Tussilla työskentely oli huomattavasti helpompaa, mutta siveltimellä maalaaminen oli toisaalta mielenkiintoisempaa.
 
 
Molemmat shortsit on leikattu vanhojen shortsien mukaan ja ovat hyvin pelkistetyt kuminauhavyötärölliset housut. Paitojen kaavat ovat samat kuin aikaisemminkin ommelluissa t-paidoissa.


Aika hempeän värisiä kankaita tällä kertaa:). Kesällähän ne on aika kivoja vai mitä?


4 kommenttia:

 1. jopas siellä nyt on värkkäilty!!!! kertakaikkkiaan miten hienoja! ihanhan tässä alkaa itselläkin pikkuhiljaa inspiraatiota pukkaamaan kun sulta tulee niin mukavaa tahtia näitä innostavia postauksia.

  ei olekäynyt täälläpäässä mielessäkään että tosiaan niillä kangasväreillähän vois vaikka maalata...tussitkin olleet aivan unohduksissa. hyvä! kiitos taas ideasta. :)

  t. ketunpesän hanna joka ei jaksanutkaan palata kirjautumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna:-) Olipa mukava kommentti. Onpa kiva kuulla, että joku sais inspiraatioita näistä mun kokeiluista:-). Joskus vähän "häpeillen" laittaa omia juttuja, ajatuksella- onko nämä nyt yhtään mitään-. Tai näitä paitoja katoin koneelta, että olisipa noissa saanut näkyä värit vähän raikkaammin. Aurinko voimakkaasti paistoi ja kuvaaminen kun on tasolla automaattinen:-). Työniloa sinullekin!

   Poista
 2. Kivat kesäsetit! Hyvä idea maalata t-paitoihin kuvia kangasväreillä. Piristää kummasti tavispaitaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika:-). Eikös vaan anna kummasti lisä ilmettä. Arvelin, että lapset varmaan haluaa myös itse maalata kuvia paitoihin. Ja kovasti oli asiaan innokkuutta. Voisi vaikka ostaa jotain peruspaitoja, joihin lapset saisivat piirrellä omia taideteoksia:-)

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.