perjantai 12. heinäkuuta 2013

Kuviofarkut itselleni


Tiedätte varmaan tunteen kun on innostunut jostain tosi paljon: jänskättää, tärisyttää, ei malta lopettaa vaan tekee ja tekee kunnes on valmis tai lähes ainakin:). 

Nämä housut saivat nämä tunteet nostettua pintaan:). Oikeastaan aika hassua, mutta mahtavaa. Eilen kun kävin ostamassa Eurokankaasta näppäreitä nappilista- paitoihin, niin näin palalaarissa tällaista joustavaa farkkukankasta. Laatikon kyltissä luki muodikkaat italialaiset farkkukankaat:). Jotenkin innostuin ajatuksesta tehdä itselleni kuviohousut.

Otin mallikseni uusimmat vähän käytetyt farkkuni ja asettelin kankaan lattialle ja housut siihen päälle. Housuja taittelemalla leikkasin etu- ja takakappaleet ym. pikku härpäkkeet. Samaisesta liikkeestä olen aiemmin ostanut tällaisia niittitähtiä, jotka vain painetaan kankaan läpi ja nurjalta puolelta painetaan niitit kangasta vasten. Käsin pystyy aivan hyvin tämän tekemään.

Vetoketjun ompelemisessa käytin apunani Ottobren vinkkipalstaa, jonka avulla ketju kiinnittyi aika näppärästi. Edellisten farkkujen ompelemisesta itselleni on varmaan jo parisen vuotta aikaa. Nyt kannattaisi pian tehdä uudet housut, niin ompeleminen sujuisi vielä jouhevammin. Joustava, mutta jämäkkä farkku on kyllä aivan mahdottoman mukava ommella. Pidin vieressäni mallifarkkujani, joita katsomalla ja tutkimalla siirryin vaiheesta toiseen. Lisäksi "Joka tyypin kaavakirja" antoi mukavasti neuvoja eri vaiheisiin.Viikonloppu taas häämöttää edessä, mukavaa! Rentoudutaan ja nautitaan kesästä edelleenkin:)


10 kommenttia:

 1. Oot sää mieletön ompelija. Uskomaton, kuinka taitava.. Todella hienot tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Es-a:-). Kokeilehan sinäkin. Uskon, että onnistut, rohkeutta ja innostusta matkaan :D

   Poista
 2. Fantastista! Hienot! Miten istuvat saitkaan tehtyä! Ihailen jälleen.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nämä aika erikoiset, mutta pitää kokeilla vähän erilaista, jotta saa testattua omia ompelutaitoja. Kiitos:-)

   Poista
 3. Todella taitavasti olet tehnyt ja saannut aikaan viimisen päälle hienot housut! Aivan mahtavat ja kiva kun ei ole perusmustat.'

  Terv. Liisukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pelapuu:-). Niin, onhan se vaihtelua perusyksivärisille pöksyille. Ajattelisin, että joku löysä neule voisi olla kiva noiden kanssa:-)

   Poista
  2. Kiitos kovasti Pizzicato:) Eikö olekin aika räväkät housut:D. Into jäi kokeilla tehdä vielä uudet versiot jostain mielenkiintoisesta kankaasta.

   Poista
 4. Ompa tosi kivat housut! Mullakin listalla ollut farkujen ompelu ihan turhan kauan. Tuntuu että on vaan niin helppoa käydä ne ostamassa kaupasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piiku:-). Mukava kun tulit käymään blogissani. Tervetuloa uudelleenkin! On totta mitä sanot, niin helposti hakee kaupasta valmiit housut. Jotenkin tuntuu työläältä ommella, mutta oikeasti tosi mukava tehdä. Napakkaa kangasta on niin helppo käsitellä:-)

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.