sunnuntai 25. elokuuta 2013

Keittiöstä tunnelmavalossa

 
 
Syksyn saapuessa on mukava kaivaa kynttilät ja erilaiset lyhdyt esille. Niiden tuoma tunnelmavalo antaa ihania sävyjä eri huonetiloihin. Kuvien ottaminen vaan vaikeutuu:).

 

 
Yritin harjoitella säätäämään (sanan varsinaisessa merkityksessä) :D kameran hienoja asetuksia (aukkoa, valotusaikaa, herkkyyttä) tilanteen mukaan. Miten se onkaan monimutkaista? Paras konsti kai on vaan kokeilla ja harjoitella.
 
 
Opettajia oli minulla tässä useampia:). Rohkenenpa siis laittaa muutaman kuvan keittiöstämme illalla hämärässä kuvattuna.
 

 
Ahkeraa uutta viikkoa teille lukijani:)
 
 
 
 

 
 11 kommenttia:

 1. Kaunista! Ihanaa kun illat hämärtyy.
  Mie ootan jo niitä sateisia ja syksyisiä iltoja, vaikka se lasten kans säätöä onkin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-). Sateiset ja pimeät illat on kyllä mukavan kodikkaita. Silloin esim. ompeleminen on kivaa puuhaa.

   Poista
 2. Ihana tunnelma. Saitpa hyvin tallennettua sen kameraan. Itse haaveilen myös samaisesta touhusta. Kamerassa olisi toimintoja, jotka vaatis vähän tarkempaa perehtymistä. Haaveilen valokuvauskurssista, jossa täytyis oikein tarkoituksella paneutua asiaan. Sinulla jo hyvällä mallilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä aivan mahtava oppia käyttämään kameraa tilanteessa kuin tilanteessa. Tuntuu, että käytännön harjoittelu on parasta oppia. Ei tahdo millään jäädä mieleen, vaikka kuinka monesti kuulisi, että milloin kannattaa säätää aukkoa tai valotusaikaa. Ehkä sitä ajattelee liian monimutkaisesti:)

   Poista
 3. Niin kaunista...ja mikä ihana pirtinpöytäryhmä :)! Kyllä ne kynttilät tuovat tunnelmaa, syksyä odotellessa ;)....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja:). Pöytäryhmä oli ennen jollain ruskealla vahalla öljytty. Maalipinta antoi mukavasti uutta ilmettä ryhmälle. Kynttilät niin ihania...:)

   Poista
  2. Ihanalta näyttää teillä. Millä maalilla maalasit pöydän ja penkit? Samaa hommaa miettinyt, kun ruskea jotenkin tökkii :)

   Poista
  3. Meillä oli pöydässä tosiaan joku vaha, niin ensin maalasin otex tartuntapohjamaalilla kalusteet ja kuivumisen jälkeen Tikkurilan helmi, puolihimmeällä, valkoisella maalilla. Se aika mukavasti tasoittui itsestään se pinta. Kokeilehan, kummasti muuttuu. Itse kyllä olen tykännyt:-). Ja uutta pintaa päälle jos kulumisen jäljet alkavat häiritä:-)

   Poista
  4. Kiitos tiedosta :)
   Täytyy odotella varmaan ens kesään, että pääsee ulos maalaamaan. Haisee niin hirvittävän pahalle tuo otex :)

   Poista
 4. on se kameran kans semmosta opettelua,vaikka olis mimmonen peli...ja parhaitenhan sitä oppii,ku vaan kokeilee..hyviä kuvia oot ottanu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta Suvi:-). Ei ne niksit tahdo muuten jäädä mieleen, jos ei kokeile ja kokeile. Eiköhän sitä jotain opi:-)

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.