sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Friday Evening mekko

Ihastuin uusimman Ottobre woman- lehden Friday Evening -mekkoon. Sehän on yksinkertaisuudessaan raglanhihainen paita pidennettynä mekkomalliseksi. 


Kankaaksi löysin Eurokankaan paloista tällaisen joustavan pitsikankaan. Kangas on läpinäkyvää, joten ostin lisäksi harmaan trikookankaan aluskankaaksi. Etu- ja takakappale on ommeltu siis kaksinkertaisesta kankaasta. Hihat jätin pelkälle pitsikankaalle. Valmiissa mekossa kangas näyttää vähän tilkkumaiselta. Se ehkä vähän mietitytti minua, mutta loppujen lopuksi olen kyllä tyytyväinen.


Kun vaan löydän lisää kivoja kankaita, teen ehdottomasti näitä lisää. Pidän paljon mekoista, mutta liian helposti heitän farkut jalkaan. Eihän se mitään, mutta voisihan sitä joskus oleskella myös hameellakin:)


Tässä kuvassa näkyy paremmin tuo aluskankaan merkitys. Mietin myös mustaa väriä aluskankaaksi, mutta tällä kertaa harmaa voitti.

Kyläreissukin onnistui oikein hyvin, vaikka olinkin poikkeuksellisesti pukeutunut mekkoon :D



Kiitos teille vierailijoille ja kommentoijille:) Mukava kun jaksatte täällä käydä. Uudet lukijat, sydämellisesti tervetuloa katselemaan juttujani!









31 kommenttia:

  1. haluan eurokankaaseen!! huh sentään mikä luomus. ihan mielettömän hieno kangas ja harmaa ehdottomasti paras tuohon aluskankaaksi. voivoi.sulla on kyllä siellä ihanaihana flow päällä ompelun suhteen. seuraavan tilipäivän tullen taidan karata sinnepäin...

    ja vielä, kuvatkin tosi hienoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulepa ihmeessä tännepäin vaikka ennen tilipäivää jo:D. Tuo kangas oli kyllä nappiostos. Harmi vaan kun tahtoo olla vähissä sellaiset hieman paksummat kankaat, mutta näin kaksinkertaisena tämäkin menee mainiosti.

      Poista
  2. Ihania ompeluksia taas vaikka millä mitalla. Oot taitava! Tällaselle ois itelläki tilausta. Ei ennää halua näyttää miltään "teiniltä". Liekö joku ikäkriisi päällä, ku mieluummin puen kangashousut tai hameen kuin farkut ja jonkun kivan puseron. ;)

    Ihastuin erityisesti niihin ompelemiisi pussukoihin. Kommentoin siihen postaukseen myös ja ehotin josko ompelisit mulle pari sellasta ihan maksusta tai vaihtona johon neulomaani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Näppi:). Vastailinkin pussukkapostaukseen ja laitan sinulle tulemaan postia, eiköhän me jotain keksitä:). Kyllä nuo mekot on tosiaan niin kivoja ja silleen naisellisiakin. Voisihan sitä pukeutua tosiaan enemmän naisellisemmin kun jo ikäkään ei ole mikään teinin.

      Poista
    2. Kiva! :) Voithan selailla blogiani, josko sieltä löytyisi jotaki kivvaa, mitä oon aikasemmin neulonu, jos vaihtaria mietit. Ei oo pakko olla sukkaa tai lapasta. Jäänpä oottelemaan. :)

      Poista
  3. Oi tämä on kyllä kaunis! Tuon kankaan minäkin mielelläni kotiuttaisin, ja ehdottomasti minusta tuo harmaa on parempi alle kuin musta, niin tulee kuvio paremmin näkyviin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin myös harmaan olevan kuviolle enemmän edukseen kuin miltä musta näytti. Toisaalta minusta harmaa toi myös enemmän nuorekkuutta sävyyn kuin mitä musta:). Kangaskauppojen palalaatikot ovat kyllä mielenkiintoisia kun niistä saattaa löytää tosi kivoja yksilöitä. Pitäisi vaan ahkeraan käydä koluamassa, niin ehtisi niitä napata:D. Kiitos sinulle!

      Poista
  4. Tuo mekko kelpaisi minullekkin, on kyllä aivan älyttömän kaunis!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, kiitos Eerika! Niin ihania kommentteja kaikilta, että (ujo) :-)

      Poista
  5. upea mekko! oot eri taitava <3

    VastaaPoista
  6. Mulle kelpaisi kans, on kyllä todella onnistunut ja istuu sun päälle, kuin valettu! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3.Joustavista kankaista helppo tehdä istuvaa:D

      Poista
  7. Voihan nenä miten nätti mekko!

    VastaaPoista
  8. Oii Iihana!!! Tästä minäki tykkään.
    Kangas on kyllä tosi ihana.
    Pitääpäs lähtiä eurokankaan laareja tonkimaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ideat valloilleen ja palalaatikoiden kimppuun:-). Kyllä sieltä useimmiten jotain kivaa löytyy! Kiitos!

      Poista
  9. Hei! Olen muutamaan otteeseen katsellut blogiasi ja ihmetellyt voiko joku olla noin taitava? :) tuo mekko on ihan superhieno!
    Mistä löydät aikaa ompelulle? Onko sinulla lapset koululaisia vai kotona? Itse haluaisin joskus yrittää ompelua, mutta 5 lasta ei aina ole yhteistyöhalukkaita äidin omalle ajalle.
    Taitava olet :)!

    Hanni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensiksikin tosi mukava kun jätit kommenttia. Se aina ilahduttaa mieltä tosi paljon. Toiseksi olen kyllä hämmentynyt kiitos- sanoista. Itsestä tuntuu usein, että ompelemani jutut ovat loppujen lopuksi aika yksinkertaisia. Meillä on tällä hetkellä sekä koululaisia että äidin kotikoulussa olevia. Pienimmäisemme on nyt parivuotias eli ei ihan sylivauvaikäinen. Olen ommellut jo pitkään. Tietysti on ollut jaksoja, jolloin ompelu on ollut vähemmällä sijalla. Ehkä lapsetkin ovat jo ompelemiseeni tottuneet. Useimmiten ompelen siten, että teen muutaman sauman ja käyn välillä tuusaamassa jotain muuta ja taas jatkan. Joskus päästelen tietysti vaatteen loppuunkin asti. Varsinkin silloin kun on ollut pieni vauva, on tullut tehtyä sellaisia nopeasti valmistuvia vaatteita. Usein kun alan ompelemaan niin pikkuiset tulevat samaan tilaan ja alkavat askartelemaan omia juttujaan. Sotku on tietysti sen mukainen:D. Toivottavasti saat järjestettyä itsellesi hetken, jolloin voit ommella jotain. Onhan ompeleminen niin antoisaa puuhaa. On kiva nähdä mitä on saanut aikaiseksi, siis jotain muutakin kuin peruskotitöitä:). Kiitos sinulle:)

      Poista
  10. Kaunista ja taitavaa ompelu jälkeä! Katsoin ensiksi että olit virkannut mekon. Sopii sinulle täydellisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle:-). Rehellisesti sanottuna virkkaustyönä tämä olisi jäänyt tekemättä tai ainakin kesken :D. Onneksi kuitenkin löytyy monenlaisia kankaita!

      Poista
  11. Siis niin sinun näköinen mekko. Sopii mahtavasti. Löytölaareista löytyy kyllä mahtavia paloja kun viitsii tonkia. Minulla tuo ompeluvaihe nyt tauolla, pitäis kyllä kovaa kyytiä saada inspis päälle. Haen sitä juuri näistä mahtavista aikaansaannoksistasi. Onko tuo kaava uusimmasta ottobrestä? t. A.A

    VastaaPoista
  12. Voi että ilahduttaa saada tällaisia viestejä:-). Tämä on tosiaan uusimmasta naisten Ottobre-lehdestä Friday evening- malli. Olen kovasti tykästynyt tähän kaavaan. Ihana jos saat inspistä täältä, sitä todellakin haluaisin. Kiitos sinulle:-)

    VastaaPoista
  13. Upea mekko, harmaa vuori on varmastikin parempi kuin musta, pitsikuviot näkyvät paremmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle Hieno tar :-). Niin mukava kun kävit jättämässä kommenttia !

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.