lauantai 21. syyskuuta 2013

Mekko eri muodossa

Friday Evening- kaava muokkautui tällä kertaa tämän näköiseksi. Kangas on hieman paksumpaa trikoota ja jälleen Eurokankaasta ostettua. Jos oikein muistan, niin kankaan metrihinta oli vain n. 6 euroa eli ei tule mekolle paljon hintaa:). Lisäsin helmaan ohuesta puuvillakankaasta röyhelön. Pitsit kaula-aukossa ja hihansuissa on joustavaa. 

Vyön valmistin siten, että ompelin puuvillakankaan leveään kuminauhaan venyttämällä kuminauhaa voimakkaasti. Tällä tavalla kangas poimuttuu kivasti kuminauhan palaudutta normaaliksi. Sitten käänsin puuvillakankaan reunat nurjalle kuminauhan taakse ja ompelin  lisäompeleita venyttämällä kuminauhaa edelleen kunnolla. Vaikea selittää, mutta ehkä tiedätte ilman selityksiäkin miten tuo tehdään:D. Mekkoa voi pitää ilman vyötäkin.Kun nyt ollaan niin harmaalla linjalla värien suhteen, niin laitetaanpa kuva myös meidän tuoreesta jalkapotilaasta. Ei pääse "Riski" hirvien ja karhujen perään tänä syksynä, koska jalan hoito vaatii pitkän toipumisajan.
22 kommenttia:

 1. Aina vaan kaunistuu nämä sun mekot!! Ihan superhieno tämä uusin tekele ja ehdottomasti vyön kanssa :)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottaa muunnella kaavaa, kun on löytynyt kiva sellainen. Eipä paljon ole tullut käytettyä raglanmallista yläosaa, mutta mukavan helposti istuu tämä malli heti. Kiitos sinulle Eerika:)

   Poista
 2. Mun on pakko kysyä :) kuinka monta lasta noin sorja vartalo on kasvattanut?
  Sinun päällä mekko kuin mekko näyttää kauniilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos:)No, anonyymillehän on helppo vastata anonyymisti :D, meillä on iso, ihana perhe.

   Poista
  2. Kiitos, kuitenkin kun vastasit jotakin. Minulla on kuudes lapsukainen mahassa ja eipä taida enää koittaa päivää että tuollaista mekkoa voisi pukea.
   Hanni

   Poista
  3. Niin, tämä blogimaailma on niin pelottavan julkinen, että haluan jättää tärkeimpäni hieman piiloon, kuten esim. en laita kasvokuvia jne.

   Poista
  4. :)
   Käyn ihastelemassa ompeluksiasi edelleen!

   Poista
 3. Ihanan mekon olet taas ommellut! Ja toipumisia Riskille, onhan se noloa tuollaisella "riskimiehellä" punainen kipsi..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle:). Onhan se tosi kiusallista kulkea kypärä päässä ja punainen kipsisukka jalassa ;). Jospa tämä vaiva kannattaa ja koira pääsee tosimiesten hommiin:)

   Poista
 4. Niin mielettömän kaunis!
  Voi, kunpa itekin voisi joskus tällaisen päälle laittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Silja:). Ei muuta kuin päälle vaan...

   Poista
 5. Kyllä on kaunis mekko ja niin kauniin värinenkin. Kivasti olet laittanut pitsit koristeeksi. Helma on todella kaunis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Es-a. Väri on kyllä mukavan hillitty. Olisi kiva kylmällä kelillä joku ihana villatakki vetäistä päälle:-)

   Poista
 6. Tosi kaunis on tämäkin mekko. Ja pukkee hyvin sua.

  Voi Riskiä, meillä oli joskus koiralla kans kipsi jalassa, mutta sepä oli neitikoira, joten hälle vaalianpunanen kipsi passas. ;)

  VastaaPoista
 7. :), kiitos sinulle! Onhan se koirallekin kurja kun pitää pitkän ajan olla ns. paikoillaan, eikä saa suuria rasituksia tehdä. Toivottavasti jalka nyt kuntoutuu!

  VastaaPoista
 8. Tosi kaunis mekko! Olis mukava nähdä lähikuva tuosta pitsipääntiestä, miten sen kiinnitit?

  Voi koiruusparkaa! Surkeudessaankin jotenkin aika koominen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritänpä muistaa laittaa kuvaa:-). Yksinkertaisuudessaan ompelin samasta kankaasta kaitaleen suoralla ompeleella pääntiehen. Tämän jälkeen ompelin pitsin ylä- ja alareunasta myös suoralla ompeleella pääntien reunaan. Niin yksinkertaisesti kuin voi:-). Olishan voinut käsin pistellä pitsi kiinni, niin ei olisi tullut koneen jälkiä, mutta tuokin on minun silmääni oikein hyvä:-)

   Koira on kyllä hyvin symppis:D. Ja vielä, kiitos sinulle!

   Poista
  2. Kaitaleselitys jäi kyllä tosi vajavaiseksi:-). Eli kaitale just niin kuin pääntiessä yleensä, ilman peittaria tällä kertaa. Pääntie on sen verran iso, ettei venytystä tule päälle puettaessa, niin ajattelin suoran ompeleen riittävän (laiskuus, vai:-) )

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.