maanantai 2. syyskuuta 2013

Piristäviä kankaita käsittelyssä

 
 
 
Taisin tässä pari postausta sitten mainita ompelevani jotain mielenkiintoista:) No, oikeastaan mielenkiintoa tähän projektiin toivat kankaat. Ehkä erityisesti nämä kuviolliset housukankaat. Löysin ne Eurokankaasta. Yläosan ompelin ohuehkosta, joustavasta trikoosta. Kaavana oli Ottobren 4/2012 Visiting Granny viskoosipusero. Lehdessä oli pitsinauhan sijasta rusetti. Itse halusin laittaa mieluummin pitsinauhan.
 

Helman ompelin rullapäärmeellä. Saapa nähdä, alkaako helma käytössä rullautumaan? Tämä kangas oli erikoisen haastavaa ommella, niin mahdottoman joustavaa ja lisäksi ohutta.
 

 
 
Pienenä piristeenä lisäsin lahkeensuihun leikkaukset ja pienet valkoiset napit koristeiksi.
 
 
 
Legginsien kaavana on tyttären vanhat leggarit leikattuina saumoista auki siten, että sivusaumoja ei ole ollenkaan. Housut ommellaan kahdesta eri palasta kasaan. Eli hyvin nopeasti valmista. Nämä ohuet, joustavasta farkuntyylisestä kankaasta ommellut housut jäivät jotenkin liian yksinkertaisiksi. Niinpä keksin lisätä vyölenksut, joihin pujotin tämän satiininauhan. Jotenkin housut saivat heti lisäilmettä.
 
 
 
Nämä pöksyt on ommeltu samoilla kaavoilla kuin edellisetkin ja napit koristavat näitäkin housuja. Kangas on jotain pehmoista ja mukavan joustavaa. Yläosana kuvassa on keväällä ompelemani "prinsessatunika"
 
 
Aika iso pino uusia kankaita odottaa ompeluhuoneessa käsittelijää,  mutta sehän passaa. Onhan tämä niin hupaista ja iloa antavaa puuhaa.
 
Iloisia hetkiä teillekin mukavan harrastuksenne parissa!
 
 
 
 
 
 
 




14 kommenttia:

  1. Voi huokauksien huokaus! Aivan ihania housuja, ihania malleja ja niin herkullisia kankaita. Aivan puskee intoa päästä ompelemaan, kun katsoo näitä kuvia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla Es-a:-). Annahan palaa, sinulta se onnistuu! Tulen sitten vierailemaan blogissasi ja sitten on minun vuoro huokailla:-)

      Poista
  2. Voih, kyllä on taas sieviä vaatteita. Ja tosi kivoja yksityiskohtia! Vaikka niiden teko vie vähän enempi aikaa antaa ne kyllä niin paljon lisäilmettä valmiiseen vaatekappaleeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:-),näinhän se on. Jotenkin on niin puisevaa tehdä samalla mallilla monet peräkkäin. Joku pienikin juttu, niin se on siinä:-). Tulee mieleen taas uusia ideoita seuraaviin ompeluihin!

      Poista
  3. tosi ihania vaatteita,niin tyttömäisen kauniita yksityis-kohtia myöten.omaispa iteki tuon taidon...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :-). kiitos. Tykkään myös, että ovat aidon tyttömäisiä, eikä mitään teinivaatteita:-), siis pikkutytölle sopivia. Tiedätkö, että olen itse opettelut ompelemaan, enkä ole käynyt mitään kouluja eli kaikki on mahdollista:-)

      Poista
  4. Aivan ihania! Suloiset vaaleanpunaisella nauhalla koristetut housut.
    Näyttää kivalta tuo paidan malli. Tuotahan vois itekin kokeilla, kun kaavatki löytyis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Silja:-). Kokeilepa tuota paitaa, oli kiva tehdä. Ja pienillä jutuilla siitä tuli erilainen mitä normipaita olis ollut.

      Poista
  5. Tosi kiva tuo paita ja ihana nimenomaan noin valkoisena. Housuissa myös tosi "päheet" kankaat ja tuo farkunvärisen housun rusettivyö on aivan super :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon:) Valkoinen on niin ihanan herkkä väri ja sopii niin monenlaisen vaatteen kanssa. Minustakin nuo kuviokankaat oli tosi mielenkiintoisia:)

      Poista
  6. Ihania housuja, paitoja olet tehnyt ♥ *anna*

    VastaaPoista
  7. Niin ihania vaatteita, kelpais meidänki tytöille! Oon kans monesti aatellut että uskaltaisko alkaa kokeilemaan ommella tytöille legginsejä, niitä kun sais olla ostamassa kokoajan ku ovat samantien rikki. En oo vielä uskaltanu tehä ku nukelle yhet ;) Eikä se ollu oikeesti edes kovin vaikeaa! Noinhan sitä voiski tehä, että purkais jotku rikkinäiset ja ottais kaavat niistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:)Leikkasin nuo kaavat H&M:n joustavista farkkulegginseistä. Kangas on sopivan jämäkkää, että kaavan muoto on säilynyt, vaikka housut olivat kovastikin käytetyt. Leikkasin etu- ja takakeskisaumat auki, jolloin housuihin ei tule sivusaumoja ollenkaan. Eli ensin ompelin etukeskisaumat oikeat puolet vastakkain, sama takakappaleiden osalta. Sen jälkeen lahkeiden sisäsaumat yhteen. Lopuksi vyötärö- ja lahkeensuukäänteet. Varmasti tämän jo tiesitkin, mutta kerroinpa varmuuden vuoksi kuitenkin :D. Kannattaa kokeilla, joustavia kankaita löytyy niin kivoja, että saa varmasti omanlaiset ja mukavannäköiset leggarit!

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.