maanantai 30. syyskuuta 2013

Tähtiä ja kakkuja

 
 
 
Raglanmallinen peruspaita sai hupparimuodon, kun pyörittelin tätä Seliashopista tilaamaani tähtikangasta. Kankaan väritys on puoliksi vaaleanpunapohjaista ja puolet lilapohjaista tähtikuosia. Jotenkin sitä pakostakin piti paloa ja sommitella. Huppuun otin mallia vanhasta hupparista.
 

Housut on ommeltu samasta paikasta tilatusta velourista. Jälleen kerran sivusaumaton kaava pääsi käyttöön. Jouduin kyllä leventämään lahkeita jonkin verran.
 
 
 Jotain kivaa piti keksiä pöksyihin:). Leikkasin paitakankaasta eri värisiä tähtiä, jotka silitin ensin yksipuoliseen tukikankaaseen ja sitten liimasin tähdet housuihin ja liiman kuivuttua ompelin suoralla ompeleella tähdet kiinni lahkeen etuosaan.
 

 
 
 Hupun kaitaleen kiinnitin siten, että nurjaltakin puolelta resori on käännetty kaksinkerroin. (Tuo oli kyllä hankalasti sanottu, toivottavasti ymmärrätte mitä tarkoitan. )

 
 Tässä pari kuvaa mekkoni pitsin kiinnityksestä. Eli laiskana vaan ompelin suoralla ompeleella sen reunaan kiinni. Ensin olin samasta kankaasta ommellut reunaan kaitaleen. Niinkuin alemmasta kuvasta näette, en ole edes huolitellut reunaa:D ja senkin kiinnitin suoralla ompeleella vaan kiinni. No, näin en yleensä tee trikoovaatteissa, koska sauma katkeilee helposti käytössä. Mutta, kun vaate tuli itselle ja pääntie on sen verran väljä, ettei venytystä tule päälle puettaessa, niin sallin tällaisen oikotien itselleni.
 
Muutenkin olen armahtanut itseäni sellaisilta ohjeilta, jotka määrittelevät miten ainoastaan voi tehdä tietyn asian. Olen itseoppinut ompelija ja huomannut, että on hyvin monenlaisia tapoja kasata vaate, eikä vain yhtä ainoaa oikeaa tapaa. Kunhan vaate näyttää päällä hyvältä ja on muutenkin siististi ommeltu, hyvä niin:) Vai mitä mieltä olette?
 


 
Lisäänpä tähän postaukseen myös tämän melkoisen "imelän" kakkupaidan. Oli niin makea kangas, että päätin lisätä vähän suklaakuorrutusta ruskeasta trikoosta raglansaumoihin:).
 



 
 Tässä neitosen nukke saa paidan nahannäköisestä kankaasta. Tyttönen leikkaa paidan siten, että hän asettaa nuken paidan kaksinkertaiselle kankaalle ja leikkaa reilulla saumanvaralla paidan reunoja pitkin kankaan.






 





14 kommenttia:

  1. Kauniita vaatteita on tyttöset saanu. Voi kunpa ossais itekki ommella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos yhtään innostusta löytyy, niin kokeile ihmeessä. Uskon, että osaisit:). Kiitos sinulle:)

      Poista
  2. Ihanan inspiroivia ompeluksia ja kauniita vaatteita! Tytön velourhousut ovat niin kivan näköiset, että täytyy itsellekin ommella pehmeästä velourista yöpöksyt. Korkea resori lahkeessa näyttää mukavalta ja se jotenkin kokoaa rennot housut katseen kestäviksi. Tänne aion palata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kun löysit tänne Meri ja jätit minulle kommenttia:) ja tule ihmeessä uudestaan. Se kuulostaa kivalta! Itsekin mietin, että pehmeät velourhousut olisivat tosi kivat myös omassa käytössä. Varsinkin näin syksyn pimeässä kivat oloasut olisivat varsin tarpeellisia ja mukavia:)

      Poista
  3. Minä aina ihailen noita sun pieniä kivoja yksityiskohtia vaatteissa! Ja samaa mieltä oon, että vaate kannattaa ommella niin miten itsestä parhaaksi tuntuu ja miten itse saa siitä siistin ja käytännöllisen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla Eerika, kiitos :). Olen huomannut myös sen, että ennen kun tuli joku virhe ompelussa, niin helposti jätti työn kesken ja ei oikein edes viitsinyt miettiä miten työ jatkuisi. Nyt helpommin keksii jonku jutun, jolla korjaa asian ja työ valmistuu:)

      Poista
  4. Ihania jälleen! Mie ennen herkästi aattelin et kaikki pitäis mennä joittenki sääntöjen/ohjeiden mukaan,
    mutta kyllä se on just paras mikä itestä tuntuu hyvältä. Elikkä ihan sama mitä muut aattelee :)
    Ei meilläkään olisi tällaista kotia jos olis muita kuunneltu vaan tehtiin just sellasta mistä ite tykätään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just näin, niin tutulta kuulostaa mitä kirjoittelit. Parasta kun löytää oman ja perheelle sopivan linjan ja uskaltaa toimia sen mukaan. Ompelussakin omat jutut ja keksinnöthän lisää vaan tuotteen uniikkiutta:). Kiitos sinulle:)

      Poista
  5. Eiikä, vitsit mikä herkullinen herkkupusero! Jos mulla olisi lapsia, hankkisin tuollaisen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Ansku:-) ja mukava kun jätit kommenttia.

      Poista
  6. Ihan huippuja! Teillä taitaa olla muitakin innokkaita ompelijoita sun lisäksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele:-) Meidän nuorin tytöistä, ekaluokkalainen on tosi kiinnostunut käsitöistä. Aina keksimässä jotain uutta näperrettävää:-)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.