perjantai 27. syyskuuta 2013

Tunnelmaa Sara La Fountain kahvikakun parissa

 
 
 
Laitanpa välillä muutakin kuin ompelukuvia:). Joku postaus taaksepäin kerroin innostuksestani harjoitella kameran säätöjä erilaissa valoissa ja tiloissa. Päivällä on niin paljon helpompi rajoittaa liian suuren valomäärän tuloa kuin illalla saada valoa ja kuitenkin tarkkuutta kuvaan.
Äidiltä saamani syyshortensiat ovat tarkoituksella kuivahtaneet. Ne ovat kauniita ja kukkien herkkä sävy on ihanasti säilynyt.
 
 
Kynttilöiden valo on pimeinä iltoina niin lempeä. Sen kuvaaminen on kylläkin oma juttunsa:)





 Tarjoanpa teille herkkukakun ohjeen, jolla ehditte vielä hemmotella itseänne tämän viikonlopun aikana. Tämän ohjeen sain erään kyläreissun yhteydessä:), kiitos vielä!
 
 
 
Sara La Fountain kahvikakku
 
200 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
1 prk kermaviiliä
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
 
Muruseos:
1,5 dl ruokokidesokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
ripaus suolaa
3 rlk sulatettua voita
 
 
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Lisää taikinaan kermaviili ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada puolet taikinasta voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Ripottele taikinan päälle puolet muruseoksesta. Levitä loput taikinasta vuokaan ja ripottele pinnalle loput muruseoksesta. Paista uunin alatasossa 180 asteessa reilu tunti.
 
 
Tein kakun gluteenittomana vaihtaen vain vehnäjauhot gluteenittomiksi. Kermaviiliä ei sattunut tällä kertaa olevan, niin käytin turkkilaista jogurttia sen sijaan ja se sopi hyvin korvikkeeksi. Kakku on yksinkertainen tehdä ja erittäin maistuva.
 
Mukavaa viikonloppua teille, lukijani!
ja
Sydämellisesti tervetuloa mukaan uudet lukijat:)
 
 
 
 
 





10 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää tuo kakku. Lähden itse juhlimaan tyttären appiukon kuuskymppisiä ja laitan teinin leipomaan sunnuntaiksi tuota kakkua. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pilvikirsikka ja mukava kun olet jäänyt lukijaksikin blogiini, tervetuloa katselemaan ja kommentoimaankin, jos tykkäät:). Tykkään tuollaisista aika yksinkertaisista kakkuohjeista ja jotka ei vaadi aivan kummallisia aineita kaappiin. No, ruokokidesokeria en ole tullut ostaneeksi ennen, mutta nyt sekin sai paikkansa kaapista. Mukavia synttärijuhlia teille ja nauttikaahan herkuista!

      Poista
  2. Kaunista! Nuo syyshortesiat ovat niin ihania! Harmi kun meidän puska on niin pieni ettei sitä vielä viitsinyt katkoa. Kakku kuullostaa hyvältä, taidankin kokeilla ohjetta jokukerta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään tosi paljon hortensioista ja kuivanakin ihana yksityiskohta pöydällä. Vanhemmillani pensas on ehtinyt jo roihahtaa melkoisen isoksi, eli sinullakin on vielä mukava odotettava asia edessä:). Kakku oli kokeilemisen arvoinen. Minusta tuo oli myös hyvä ohje erilaisiin juhliin.

      Poista
  3. kuvat alkavat olla jo ihan ammattilaistasoa! :) tosi hienoja kuvia, vautsi. olet jaksanut kyllä oikein perehtyä tuohon...huh sentään. kakku varmasti herkullista, hyvä että ohje on nyt täällä tallessa tilaisuuden tullen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Ammattilaisuus kyllä kaukana, mutta pitää vielä opetella. Jotenkin niin mielenkiintoista kokeilla säätää ja säätää ja huomata miten eri asetukset vaikuttavat kuvaan. Mutta kakkujen kuvaaminen on tosi vaikeaa. Siis se, että kakku näyttäisi myös kuvassa herkulliselta:D.

      Poista
  4. Kaunista. Kuvista huokuu ihana kodikkuus ja odotetun viikonlopun tunnelma. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kastepisara! Mukava kuulla, että koit noin <3

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.