sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Haaveita ja vinkki ikkunakranssiin

 
 
 
Eipä minulla mitään erityistä asiaa nyt ole:) Teki vain mieli laittaa jotain kuvia tänne harmaan päivän kunniaksi. Nyt on pimeä, suttuinen ja samea ilma ulkona.  Nämä kuvassa olevat valorenkaat tein viime syksynä. Olen ihaillut tuttavillani vähän tämän näköisiä, mutta kudottuja renkaita, joihin on laitettu valot. Itse en viitsinyt alkaa neulomaan. Niinpä tein jänisverkosta tällaiset renkaat ja sumutin valkoisella maalilla ne valkoisiksi. Tämän jälkeen laitoin valot ympärille ja kranssit ikkunaan. Enpä olekaan ottanut näitä kesälläkään pois. Sen verran ajattomat nämä minusta ovat. Tämä ohje vinkiksi teille muillekin, jotka haluatte saada nopeasti valmista:D

 
 
Tänä syksynä ei ole vielä tullut "keittiön sydäntä" lämmitettyä. Sen verran lämmintä ollut, ettei ole viitsinyt turhaa hehkuttaa. Mutta miten ihana onkaan laittaa uuniin valkea kun oikein tuntuu viluiselta. Ja vaikka laittaa jotain herkkua jälkilämpöön paistumaan:) Olemme paistaneet uunissa lihoja, hauduttaneet puuroja ja jotain pientä olen leiponut. Mutta haaveissa olisi paistaa uunissa rieskoja ja erilaisia leipiä, ehkäpä karjalanpiirakoita tms. Kertokaapa mitä herkkuja teillä on tapana leivinuunissa paistella!!
 

 
Näiden pienten ajatusten kautta teillekin mukavaa sunnuntaipäivää!
 
 
 27 kommenttia:

 1. Taas ihana sisustusidea, tuo valorengas! Kiitos :)!

  VastaaPoista
 2. Kaunis valorengas! Ihana uuni. Meillä on jo muutaman kerran tälle
  syksyä lämmitetty leivinuunia ja ruokia tullut sielä jo tehtyä.
  Me leivotaan siinä rieskat ja ruisleivät ja joskus oon karjalanpiirakoitakin tehny.
  Teen 8 litran ruisleipätaikinan ja siitä tulee noin 20 leipää. Riittää pitkäksi aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Silja:). Kuulostaa herkullisen houkuttelevalta! Jotenkin nuo rieskat ja karjalanpiirakat voisi olla mistä aloittaa. Tai sitten vuokaleivät, niitäkin olen ajatellut. Ehkäpä tuonkin homman oppii!!

   Poista
 3. Kaunis valorengas, ei kyllä heti hoksaisi, että se on tehty jänisverkosta! Ihana "keittiön sydän" teillä <3 Tuollaisen ottaisin mielelläni omaan kotiinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jänisverkko on aika helposti taipuvaa, varmaan jotain muutakin verkkoa voisi kokeilla:). Tuo uuni-puuhellasysteemi on kyllä ihana, taitavan muurarin aikaansaama:) Aika ison tilanhan se keittiöstä vie, mutta eihän se haittaa:)

   Poista
 4. Just noin että ideoimalla ja olemalla hiukan " laiska " välillä niin saa joutuisasti kaunista. Itse käytän paljon verkkoa ja remonttiässää pensselill' päälle niin on kaunista. Kaunis koti teillä ja paljon saat tehtyä kaikkea kivaa...Jos minä joskus sinun rohkaisusta kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kokeilehan sinäkin!! Kyllähän sitä monella tavalla saa oikaistua monta asiaa kun vain antaa ideoille vallan!

   Poista
 5. Ihana kranssi kyllä! Niin sitä saa helpolla, kun käyttää vähän mielikuvitusta :) Minäki oon suunnitellu jo pitkään kranssin tekoa ulko-oveen, mutta voi olla että jää suunniteluksi jos ite meinaa tehä ;) Ei tolta vauvalta paljon ylimäärästä aikaa jää.. Ehkä sitten ens vuonna! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle:-). Onneksi kaupasta saa monenlaista, kaunista valmiina. Voi sitten tilanteen mukaan hyödyntää niitä. Ja voihan valmiita kivasti tuunata jos jotain haluaa muuttaa;) Kyllähän vauva vaatii aikaa, olipa pikkuinen hoidettava tai helppohoitoinen. Tunnelmallisia syyspäiviä!

   Poista
 6. Kaunis. Taidanpa minäkin napata tästä tämän idean. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:-).Nappaahan ihmeessä. Saa kyllä nopeasti valmiiksi!

   Poista
 7. Tosi kaunis kranssi. Teillä on ihana "keittiön sydän".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olisihan se mukava oppia hyödyntämään tuota ihanuutta oikein kunnolla:)

   Poista
 8. Siis WAU!! Eipä ole tullut mieleenkään noin mielikuvituksellinen verkon käyttäminen, joka päivä oppii uutta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks kaikkea uutta näkee ja kuulee, niin voi kokeilla vähän erilaista. Onhan nämä blogit niin mahtavia, kuinka paljon itsekin on saanut uusia ideoita muiden jutuista:)

   Poista
 9. Ihana, tuollasen vois itekki tehä, jos vain sais hommattua värkit.

  Tuota, neulon niitä lapasia parhaillaan ja alloin miettimään, että onkohan se kämmenen leveys mitta oikein. Koitin vilkuilla näitä sun blogin kuvia, että onko sulla oikein pieni käsi. Itellä se mitta on 20cm. Tarkistatko, ettei tuu liian kapiat lapaset tai liian leviät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, mitähän mittoja olen sulle antanut. Ei mulla mikään erikoisen pieni käsi ole, ennemminkin hyvin normaali:D. Minäpä tarkistan sähköpostin kautta miten mitat oli ja ilmoitan sulle. Varmasti sun oma käsi on myös hyvä mitta:) Ettei purkamaan vaan tarvi!!

   Poista
  2. Ei mittään paniikkia, aattelin varmistaa vain, koska aattelin ettei sun käsi ainakaan oo pienempi ku mun (kuvien perusteella). :)

   Poista
 10. Kyselit leivinuunin käytöstä. Mä leivon ihan kaikki syksystä kevääseen saakka leivinuunissa: hiiva- ja sekaleivät, rieskat, pullat, kakut ja samalla laitan ruoat. Täytyy oppia tuntemaan oma uuni niin sitä voi käyttää joka asiaan. Aikaa se vie, välistä tulee liian kuuma ja sitten odotellaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kommentistasi:-) Ihailtavaa, tuossa pisteessä haluan joskus olla:-) Mutta eiköhän sitä opi, kun kärsivällisesti jaksaa harjoitella ja asia kerrallaan. Onhan se kätevää ja kuinka paljon terveellisempää kun tietää just mitä aineita leivonnaisissa sitten on.

   Poista
 11. kaunis valo-kranssi! Ja tuo teidän uuni,lämmin sydän keskellä taloa? :) Itse paistan lähes kaiken,silloin,ku sitä lämmittelen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi:) Onhan se ihana lämmönlähde lisänä ja vielä tarpeellinen ja tehokaskin!

   Poista
 12. Kyllähän sitä täällä maalla ainakin kerran viikossa leiviuunia pitää lämmittää. Ja joka kerta leivotaankin. Puol kaheksalta kun laittaa tulet uuniin, niin on jo puolilta päivin suunnilleen sata rieskaa liinan alla muhimassa. Sitten ootellaan muuan tunti ja aletaan ruisreikäleipiä ja hiivaleipiä tekemään. Niitäkin teen yleensä parikymmentä molempia. Illallapa ei sitten juuri muuta voikaan tehdä enää, niin on kuuma uuni vielä. Pizzaa joskus kun teinit innostuu siitä. Seuraavan aamun ohjelma onkin sitten pullan leipominen ja päivällä marjapiirakkaa ja kakkuja ja illaksi vielä ruokaa uuniin. Usein kalaa tai lihaa tai laatikoita tai kaalikääryleitä. Ja vielä seuraavana päivänäkin voi lämmitellä valmiita ruokia ihan hyvin. On se semmonen uuni, että ennen emäntä väsyy kuin uunista lämpö loppuu. Oikea kunnon muurattu tiiliuuni. Tämmöstä meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan herkulliset tuoksut nousee tuosta sinun kommentistasi:). On teillä kyllä hyvä uuni ja emäntäkin vaikuttaa erittäin ahkeralta:) Saapa nähdä miten meidän uuni pitää lämpöä kun sitä on tähän asti lämmitetty vähemmän, pääasiassa lihan paistamiseen. Muurattu tiiliuuni tämäkin on, että toivottavasti tulee olemaan hyvä käytössä. Onhan se oma leivottu leipä ja muutkin herkut niin hyviä kun vertaa kaupan valmiisiin. Ja myös terveellisempiä, ei ole lisätty säilöntäaineita ja muita myrkkyjä. Joudun myös tekemään gluteenitonta, samallahan nekin tulee. Pitää vaan paistaa omissa vuoissaan, niin ei jauhot sekoitu. Suuret kiitokset kun viitsit kirjoittaa. Tästä saa itsekin kovasti vinkkejä:)

   Poista
 13. Vastavierailulle tupsahdin :) Ihana uuni teillä keittiössä - todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tupsahdit :) Kiitos, tykkään myös uunin mallista. Pidämme, että muurari onnistui työssään loistavasti. Tervetuloa uudelleenkin:)

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.