maanantai 21. lokakuuta 2013

Sammalkaari ruukkuun

 
 

Syksyisin on mukava miettiä mitä luonnon materiaaleista voisi tehdä. Metsä on täynnä mitä ihmeellisempiä askartelumateriaaleja. Usein jääkin toteuttamatta monet suunnitelmat ja ennen joulua käy sitten lumisesta metsästä hakemassa sormet palellen havuja, jotka vielä on näkyvissä. Niistä sitten yrittää väkertää jonkinlaista kranssia:).
Nytkin oli vähän lunta maassa, mutta niin vähän, että pehmoiset tarvikkeet oli vielä helppo kerätä.
 
 
Metsän antimista askartelin tällaisen sammalkaaren. 
Taivutin rautalankatikuista kaaren muodon ja päällystin kaaren sammalella, kietoen ohutta siimaa komeuden ympärille. Ruukun pohjalle laitoin kiviä painoksi. Kun kaari oli sammaloitu, työnsin sen ruukkuun. Laitoin koristeeksi vielä hieman jäkälää. Jotenkin kokonaisuus jäi mielestäni tyhjän näköiseksi, niinpä tein pienen kangassydämen roikkumaan keskelle kaaren yläosaa.
 
Lisäsin muuten tuohon etusivuni oikeaan yläreunaan tuollaisen "Muistatko vielä"- linkin, johon nostan jotain vanhoja postauksiani uudelleen esiin. Nyt halusin laittaa esille tuon havukartioni, jonka tein viime syksynä. Käykäähän kurkkaamassa!
 
 
 
Minkälaisia koristeita te askartelette luonnonmateriaaleista?
 
 
 
20 kommenttia:

 1. Kaunis sammalkaari. Mulla käy aina niin, että aattelen, et pitäs hakia metästä materiaalia askartelua varten ja sitte tullee lumi... NIin kävi nytkin ja lissää sattaa parhaillaanki. Mä en oo kyllä viihtiny niitä sitte lumenalta kaivella vaan askartelut on jääny tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Näppi! Eli en ole ainoa, jolla tarvikkeet jää helposti metsään;-). No onhan sitä muutakin tekemistä. Mutta tuollainen värkkääminen on vaan niin mahdottoman mukavaa.

   Poista
 2. Tosi kaunis sammalkaari! En olekkaan itse ikinä tehnyt sammalkransseja, mun sammalaskartelut ovat jääneet pelkkiin sammalpalloihin. Kävyistä olen tenhyt myös palloja ja kransseja ja niistä saa kivan talvisia kun tupsuttelee käpyjen päät valkoisella askartelumaalilla. Ja sitten on tullut tehtyä niitä perinteisiä havutöitä. Kävin kurkkaamassa tuon mainitsemasi havukartion ja kyllä olikin hieno! Tosi kiva idea, itselle ainakin uusi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole minäkään käyttänyt ennen askartelussa sammalta. Oikeastaan havuja, mustikanvarpuja ja pajua on tullut käytettyä. Ja eniten just havuja kransseihin ja köynnöksiin. On se vaan hupasta hommaa kun saa keksiä ja värkätä. Ehkä suurin juttu, että saa kerättyä materiaalit. Sen jälkeenhän se onkin vaan leppoista :-)

   Poista
 3. oi miten ihana onkaan ja ideoita sulla muilleki jakaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi:-) Ihana jos näistä joku muukin saa iloa!!

   Poista
 4. Onpas kivan näköinen. Minulla on ollut vähän samantapaisia suunnitelmia. Jospa tuo lumi vielä sulaisi, että minäkin saisin vielä väsättyä pihakoristeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinä ehdit keräilemään tarvikkeita, sillä eiköhän sää vielä lämpene sen verran :). No, uskotaan ainakin näin;). Itse aion kerätä havuja, sillä aikomuksena olisi tehdä havupalloja. Pitääkin laittaa niistä kuvia, jos valmiiksi saan.

   Poista
 5. Kiva idea tuo kaari! Tykkään itse tuosta sammaleesta materiaalina. Mun syksyiset koristukset ovat vielä metsässä odottelemassa, monenlaisia ideoita mielessä. Pitäisi ottaa asiaksi ja lähteä kerämään, ennen kuin on myöhästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:-). Tästä tuli jotenkin ihan kiva. Varmaan vielä lämpenee sen verran, että pystyy mennä keräilemään. Eiköhän loppuviikoks ole luvattukin lämpenevää:-)

   Poista
 6. Yksinkertaisen kaunis! Saisinkohan minäkin joskus aikaiseksi opetella tällaisten koristeiden tekemistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle:-). Tämä on kyllä mukavaa puuhaa. Yhden jutun kun tekee, niin innostuu jo uudesta:D. Kokeilehan!

   Poista
 7. Aivan todella kaunis!
  Täytyis saaja lisää tunteja päivään, että kerkiäis kaikkea tekemään,
  nytkin olis mielessä vaikka mitä ideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Silja:-) Sanopa muuta. Kyllähän niitä ideoita olis vaikka kuinka. Mutta mukava jos joskus jotain kivaa ehtii tekemään:-)

   Poista
 8. Onpa ihana! Pitäiskin hakea sammalta ja jäkälää nyt kun lumet suli pois. Enen kuin tulee taas uutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta:-). Mullakin olis aika lähellä paikka mistä on kaadettu kuusia tosi paljon. Sieltä saisi havuja mielin määrin:-) Kiitos sinulle!

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.