keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Yhden illan hurautusmekko leggareitten kanssa


Tämän kankaan ostin joskus kuukausi taaksepäin, samaan aikaan kun ostin  Friday Evening -mekon kankaan. Silloin ajattelin ommella samalla kaavalla jonkinlaisen mekon tästä neulekankaasta. Tällä kertaa siitä tuli tällainen kauluksellinen neulemekko.



Ompelin sivusaumoihin pienet samasta kankaasta tehdyt lenkit, joihin voin pujottaa ohuen kaksinkertaisen vyön. Hihat jätin vajaamittaisiksi, koska ne on käytössä niin kätevät. Muistan kyllä ne kylmät pakkaskelit, jolloin tekisi mieli venyttää hihoja ranteille. Mutta tämä mekko saa lämmittää nyt vielä kun ei pakkaset pauku:)
Ompelin tyttärellemme tästä joustavasta nahannäköisestä kankaasta leggarit, joista hän on kovasti tykännyt. Rohkenin tehdä myös itselleni samasta kankaasta sivusaumattomat ns. "hamehousut". Eli pitkien paitojen alla nämä ovat varmaankin ihan kivat.


Syksy meinaa jäädä väkisinkin talven alle. Yhtäkkiä huomaa, että puissa ei enää ole paljoakaan lehtiä. Jossain vaiheessa ne ovat tipahdelleet maahan. Jotenkin huomaamattomasti tapahtunut tämä maiseman muutos.


Ihania syyspäiviä teille!







16 kommenttia:

  1. kaunis mekko...syksy alkaa pikku hiljaa luopua upeasta asustaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi:). Kauniisti kuvasit syksyä "luopua upesta asustaan...", sitä se todellakin nyt on.

      Poista
  2. Nyt sä teit noi ihanat pökät itelleskin! Tosi kivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melina, kiitos sulle vinkistä silloin :D. Mulla jäi se hautumaan ja nyt päätin tekaista :)

      Poista
  3. Ihana mekko ja legginsit. Tuota leggarikangasta oon ihhaillu monella, näyttää niin kivalle. Tuollaset sentään ossaisin itekki ommella ku ois aikaa ja innostusta. :)
    Kivoja "maisemakuvia". Just tännään lasten kans pihalla ollessa tein saman havainnon, lehet on tippunu puista. Ei ennää loista ruska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Näppi:). Tein nuo legginsit sivusaumattomista kaavoista eli erittäin näppärä ja tosi nopea valmistaa. Olen jotenkin ihastunut tuollaiseen pitempään paitaan ja leggareihin, varsinkin näin syksyn koleaan aikaan. Ja miksei muulloinkin :)

      Poista
  4. Hieno tuli hurautusmekosta. :) Kiva juuri tähän vuoden aikaan. Leggarit on kyllä hienot!

    VastaaPoista
  5. Mistä olet löytänyt noin hienoa leggarikangasta???uteliaana...on niin hienot! Mekkokin on niin kaunis, tuo malli on kyllä huippu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Pelapuu:-). Ostin housukankaan paikallisesta palatuvasta. Nämä on tosi kivat, nytkin illalla ollut jalassa. Hyvin joustoa:-)

      Poista
  6. Todella tyylikäs asukokonaisuus!

    VastaaPoista
  7. Kaunis mekko ja coolit leggarit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen kyllä tyytyväinen pöksyihini. Ja kangaskin on mukava jalassa:)

      Poista
  8. Ah, mä rrrrakastan nahkaa ja todellakin nyt tekis mieli tuollaiset tehdä itsellekkin. .. hmmm. ehkäpä joku kerta tuollaista kangasta jossakin tulee vastaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi blogiini:) Jos vain löydät tuollaista kangasta, kannatan ehdottomasti pöksyjen ompelemista. Olen käyttänyt tosi paljon omiani. Hyvä jousto on tosi tärkeää, niin saa mahdollisimman myötäilevät :)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.