maanantai 4. marraskuuta 2013

Callunakranssit ja lyhtytunnelmia

 
 
 
Pyhäinpäiväviikonloppu on takana ja arki on taas edessä. On ollut niin mukava viettää aikaa perheen ja läheisten kanssa.
 
Tein viime viikolla pari callunakranssia oasis- sieniin. Löysin Kodin Terrasta ihania, pieniä Callunoita, jotka ajattelin laittaa ruukkuihin. Mutta tuttavamyyjä, erittäin taitava käsillä tekijä, heittikin ajatuksen callunakransseista. Minähän innostuin asiasta ja ajattelin kokeilla mitä saisin aikaiseksi. Leikkasin pieniä oksia kukasta ja pistelin sieneen. Tämä olikin näppärää puuhaa. Lopuksi suihkutin kranssit kiiltävällä spraylakalla, joka viimeisteli ja kiinnitti pienen pienet lehdet kiinni oksiin. Toivottavasti myrsky ei kovin riepottelisi koristeitani. Oikeasti olisin halunnut nämä kranssit oviin, mutta en raaskinut alkaa naulaamaan nauloja/koukkuja vielä melko uusiin oviin. Jos teillä onkin näppäriä keinoja kiinnittää koukut ilman reikiä, niin kertokaahan minulle?



 
Samaisesta kaupasta ostin sypressin joulupuuksi ja laitoin valot piristämään iltahämärässä pimeää ovensuuta.

 
Sisälyhtyjä koristelin valoilla ja koristeheinällä.



 
Rohkenenpa laittaa esille myös nämä pimeällä otetut kuvat. Jalustamme on lainareissulla, niinpä kuvat ovat todella rakeisia. Ja tämä sentähden, koska säädin isoherkkyyttä niin suurelle, jotta saisin valoa lisää kuviin. Valotusaikaa taas en voinut pidentää kovin paljon, koska kuvat olisivat tärähtäneet liikaa. Kameran putkesta haluan mainita sen verran, että olen todella ihastunut tähän Canonin 50 mm:n kiinteään putkeen. Se on erittäin valovoimainen ja sillä otetut kuvat ovat mielestäni mukavan sävyisiä. Hintakaan ei ole paha, noin sata euroa. Olisi joskus kiva mennä valokuvauskurssille,  josta saisi ammattioppia eri asioihin. Itsellä tämä on tällaista kokeile ja kokeile vielä uudestaan- puuhaa. Mutta mukavaa siltikin:)

 
Erittäin ihanaa viikkoa teille kaikille, täällä vieraileville ystäville:)
 
 
 








21 kommenttia:

  1. ihanat kranssit,ihanat kuvat ja se rauhaisa tunnelma,mikä niissä on :) nyt vain etsimään valokuvaus-kursseja ja eikun oppimaan valokuvaamisen saloja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi:) Kyllä taidan oikeasti innostua valokuvauskurssista. Ei kai tässä auta muu kuin alkaa selvittämään milloin olisi kursseja alkamassa.

      Poista
  2. Olet kyllä taitava kranssien tekijä ja sinulla on tosi tunnelmallisia nuo kuvat. Minulla on kanssa tuo valokuvaus sellaista kokeilua ja opettelua... Joskus onnistuu, joskus taas ei onnistunutta tule millään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista:). Kyllä minä joudun ottamaan paljon kuvia, joista sitten yritän valita parhaimpia. Nyt kun päivät ovat niin pimeitä, niin vaikea on saada valoa kuviin.

      Poista
  3. Kivoja juttuja oot taas väsännyt! Teillä on aivan valtavan kaunis sisääntulo, noi ovet, ikkunanpuitteet ja kaikki!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..Tuli aamulla niin äkkilähtö koneelta, että unohtu kysyä kuinka hyvin nuo callunakranssit pysyy hyvännäköisenä? Kun mulla meinaa mennä tämmöisinä lämpiminä ilmoina ruukkuissa olevat callunat rumannäköisiksi, jos en niitä muista kastella...

      Poista
    2. Kiitos Eerika:) Mielenkiintoista nähdä mitenkähän mun callunoille käy?!! Jospa nyt olisi jo sen verran kylmää, että vedensaannille ei olisi niin tarvetta. Tuo spraylakka ymmäärtääkseni vaikuttaa siten, että kasvi tavallaan kiinnittyy paikoilleen. Mutta yritän muistaa kertoa jossain vaiheessa miten kranssit voi. Itse ehkä pelkään eniten, että sainko kiinnitettyä niin hyvin oksat sieneen, että tuuli ei niihin pääse käsiksi.

      Poista
  4. Wau, upeat kranssit ja tunnelmallinen sisääntulo! Osaan kuvitella miten upeilta noi näyttäisi ovissakin!

    Mulla kuvaus on vähän samaa kokeilemalla oppimista. Onneks pääsen parin viikon päästä valokuvakurssille ja edessä olis rungon vaihtokin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Melina:) Huippua, että pääset jo kurssille. Uskon, että parhaiten kurssiltakin saakin kun on ensin yrittänyt itse harjoitella ja on näin tullut kameran kanssa jo paremmin tutuksi. Pitää vielä miettiä kranssien paikkaa, sillä ovet olisivat minusta niin kivat. Jospa joku hyvä kiinnityssysteemi löytyisi...

      Poista
  5. ompa upea sisääntulo! kivat kranssit teit! onnistuskohan kiinnitys kakspuoleisella teipillä? en kyllä tiedä jääkö sitten liimasta jälkiä ja pysyykö ulkoilman kosteudessa edes kiinni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle:) Aivan totta, tuo teippijuttu on aika mielenkiintoinen. Itsellekin tuli mieleen jotkut pienet tarrakoukut, mutta mietin myös sitä jääkö jälkeä. Pitääpä vielä pähkäillä:)

      Poista
  6. Ihanat kranssit kyllä ja aivan mahtava tuo teidän sisääntulo! Mulla on vähän sama ongelma, ku meilläkin on nyt pariovet ja haluaisin niin kranssit niihin, mutten raaski uusiin oviin nauloja tms. lyödä. Mielenkiinnolla oottelen keksitkö/keksiikö joku hyvän kiinnitysidean että sais oveen ne ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai meitä on nyt kaksi:) Mitähän me oikein keksitään? Toivottavasti joku heittäisi jonkun hyvän ajatuksen kiinnittämisestä. Mietin jo, että laittaisin pienen pienet naulat noihin oven ylimpien koristeruutujen yläosaan ja sieltä virittäisin ohuen siiman, joka kiinnittyisi kransseihin. Eli tavallaan oven pintaan ei tulisi jälkeä,ainoastaan noihin ruutujen reunaan ja naulat jäisivät vähän piiloon. Mutta tämäkin tuntui jotenkin turhan työläältä ja niitä nauloja kun en halunnut laittaa:) Katotaan miten tässä käy:D. Kiitos vielä sinulle:)

      Poista
  7. Ihanaa tunnelmaa!
    Minusta nuo kauniit kranssit on tosi kivat ovien reunuspylväissä, juuri noin kun oletkin ne laittanut. Ja tulipa mieleen, että jos kranssit olisivat ovessa, niin ehkä ovea auki ja kiinni päivittäin useaankin kertaan laitettaessa varisisivat seppeleet ennen aikojaan, spraylakalla viimeistelystä huolimatta :) Niin että ehkä ovatkin nyt pidempään kaunistamassa kotianne. :)

    T: Nannu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nannu:) Olet kyllä aivan oikeassa. Oven paukahdus varmasti vaikuttaisi siihen, että kukat varisisivat. Joskus minulla on ollut ovessa havuseppele ja oven edustaa on saanut siivota vähän väliä havunneulasista:)Eli nämä kranssit tulevat todennäköisesti olemaan näin. Tosi kiva, kun kävit kommentoimassa:)

      Poista
  8. Ihanat kranssit! Minäki aattelin että melkein parempi olla tuolla reunassa kun liikkuvassa ovessa... Ja kaunis on myös tuo muu valoasetelma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa:-). Kyllä ne paremmin rauhassa saa olla tällä tavalla. Ja mukavampi niin, että pysyvät ehjempinä näin.

      Poista
  9. Aivan ihania koristeita, ja kylläpä teillä on kaunis talo! :)
    voi kun saisi itsekin sen jouluisen tunnelman ajoissa luotua..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Piiku:) Ja lämpimästi tervetuloa mukaan! Tuntuu, että joulun aika on niin lyhyt. Olisi kyllä tosi kiva kun saisi laitettua joulua senkin takia mahdollisimman aikaisin.

      Poista
  10. Toivottavasti näet tämän kommentin, vaikka tämän postauksen ootki tehny jo aikaa sitten. Kyselisin kuitenkin nuista teidän ulko ovista, kun ne tässä kuvissa näkyy. :) Mistä olette ovet ostaneet, vai olette rakentaneet talon itse? ootteko ollu tyytyväisiä ?
    ja vielä jos viitsit kertoa minkä levynen yksi ovi on?
    Meillä aikeissa hankkia pariovet ja nyt pitäisi sitten päättää mikä niissä ois sopiva leveys ja mistä kannattaisi hankkia... :)
    Kiitos paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :) Olemme ostaneet ovet Isoniemeltä eli isoniemi.fi -sivuilta löydät mallistot. Yksi ovi on 86 cm leveä. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä parioviin.Toivottavasti löydätte mieleisenne ovet. Ne antavat kyllä mukavan ilmeen talolle.

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.