torstai 14. marraskuuta 2013

Nepparipihdit ja vaaleansinistä

 
 
 
Vaalensinisen aika oli nyt ja sitä väriä sai tällä kertaa perheemme pienin poika. Kaavana oli joku vanha Ottobren 104 cm peruspaita, jota hieman muokkasin oman näköiseksi. Viisivuotias piirsi uros- ja naarasleijonan, jotka halusin siirtää paitaan jotenkin kangasväreillä. Maalasin siveltimellä ääriviivat ja vapaa ompelulla ompelin urokselle harjaa ja samoin naarastiikerin rusetin reunat. Jäin kyllä miettimään, että olisi ollut parempi antaa pojan itse piirtää kuvan kangasväreillä suoraan kankaalle, mutta toisella kertaa sitten. Tekisi kyllä mieli löytää jostain hyvät kangastussit, joilla oikeasti riittäsi tehoa suurempiinkin piirustustöihin. Minun tämänhetkiset kynät eivät siihen pysty. Värin jälki ei ole voimakas ja näyttävä. Jos joku tietää paikan, mistä kannattaa ostaa kunnon kangastussit, niin kertokaahan!
 
 
 
 
 Samalla kaavalla tein myös tämänkin paidan muuttaen etukappaleen kaksiväriseksi ja lisäten myös nappilistan. Saihan paita myös pienen etutaskun. Pikku juttuja, mutta antavat vähän lisäilmettä peruskaavaan. Motivaation nepparihalkioon antoi myös uudet nepparipihtini, jotka aika vasta sain.
 

Näillä oli tosi helppo ja kätevä laittaa nepparit paikalle. Jäin kyllä miettimään, että olisiko pakettiin pitänyt kuulua muoviosat, jotka pihtien päähän omasta varastosta lisäsin. Siis osat, joihin nepparit kiinnitetään ennen paikalleen laittoa. Näitä minulla on onneksi kaapissa useammat kappaleet.
 
 
 
Joulupukin konttia saisi jo täydentää, mutta eiköhän tässä vielä ehdi. Nettikauppoja olisi tarkoitus kiertää ja tilata jotain ihanan pehmeitä yöasukankaita. Nehän on ainakin niitä perinteisiä omia tekeleitä, mistä lapset kyllä tykkäävät:)
 


 

 20 kommenttia:

 1. Ei mullakaan tainnut niitä istukkaosia tulla pihtien mukana, ne saa siitä nepparialoituspakkauksesta - kuten sinäkin sait. :)

  Mulla on Suomalaisesta Kirjakaupasta ostetut kangastussit, muistaakseni merkkiä Fabrico. Hyvin ovat toimineet, tosin kauhean suuria pintoja en niilläkään ole vielä kokeillut tehdä, isommat teen sitten suoraan kangasväreillä ja sapluunalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina:) No hyvä tietää, etten ole saanut mitään vajavaista pakettia. Onhan nuo pihdit aivan verrattomat verrattuna siihen, että ennen olen vasaralla koittanut hakata nepparit ja välillä on mennyt vinoon;) Ja sitten on kiva purkaa..
   Hyvä vinkki kangastussien suhteen! Pitääpä käydä paikallisessa Suomalaisessa kirjakaupassa.

   Poista
 2. Aivan ihana tuo leijonapaita! Minäkin käytän tusseja lähinnä yksityiskohtien tekemiseen, ja minulla on myös noita Fabricon kaksipäisiä tusseja sekä nyt viimeksi ostin Kuretaken Fabricolor twin-tusseja. Jälkimmäisiä en ole vielä paljon käyttänyt, mutta Fabricon tusseihin minäkin olen ollut ihan tyytyväinen. Sinellistä olen ostanut kummatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista:-) Kiva kuulla lisää hyviä kokemuksia näistä tusseista. Enköhän löydä täältä jostain kaupasta sellaiset!

   Poista
 3. Hienot leijonat! Minullakin on uutuuttaan kiiltävät nepparipihdit ja ovat kyllä tosi näppärät! Pitäisi harjoitella nappilistan tekoa. Hyvät Kangastussit pitäis myös etsiä, tytöt varmasti haluaisivat piirtää omiin paitoihinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten työt on niin ihania:) Pitäisi vaan osata itse paremmin hyödyntää niitä. Olin todellakin innoissani uusista pihdeistä. Nyt ei ainakaan nepparivaatteet jää tekemättä sen takia, että niiden kiinnittäminen olisi niin vaikeaa. Itse tein nappilistapaitoja kesällä Ottobre 4/2013 Metal Button- nappilistapaitaohjeella. Minusta siinä oli aika selkeät ohjeet. Kokeilepa tuota ohjetta!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Suvi:) Onhan nämä omat tekeleet ainakin omanlaisia:)

   Poista
 5. Ihan huippu tuo leijonapaita! :) Kivaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole melko hurjat hampaat leijonilla:D. Kiitos, mukavaa viikonloppua myös teille!

   Poista
 6. vautsivau!! hienot on leijonat kyllä, taiteilijan alku siellä :) ja nyt sitä vappaompelua lisää vain, hyvin näkyy sujuvan. :) on tosi kiva paita, ja niin on kyllä käyttäjälleen hyvän värinen. ihan just.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Ajattele, että sainpa vaan ujutettua sen vapaaompelujalan sinne paikoilleen. Aikani kyllä mietin, että miten se tulikaan:) Ihmettelin kyllä ommellessani, että miten osaat kirjoittaa kauniilla jäljellä nimiä, ym. kaunista. Kauan pitäisi minun harjoitella ennenkuin, jos milloinkaan oppisin. Mutta leppoista se oli kaiken kaikkiaan!

   Poista
 7. Aivan ihana idea kyllä antaa lapsen ite taiteilla kuva paitaansa. Varmaan pieni niin ylpeä paidastaan. Tosi hieno kyllä! Ja eipä varmaan taida samanlaista tulla ihan heti vastaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on:-). Vaate on varmasti ainutlaatuinen ja yksilöllinen. Pitää nyt löytää ne paremmat tussit ja antaa kangasta lapselle. Tiedä mitä sieltä syntyy:-)

   Poista
 8. Tosi ihana tuo naaras ja urosleijona paita!! Upea! T.tuomitarha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:). Minusta on niin hupanen, kun pikku taiteilija itsekin puhuu naaras- ja urosleijonista. Ne on puheessakin selkeästi eroteltu kuin myös piirroksessakin:)

   Poista
 9. Ihania paitoja! Minäkin joku aika sitten tilasin nuot nepparipihdit ja on kyllä hyvät.
  Ainut vain että joskus neppari ei osu kohdakkain ja on tosi työläs saaja enää irti,
  yleensä jää kankaaseen reikä. Itellä olis kans kiinostusta noihin tusseihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Silja:-). Varmasti hankala repiä neppareita irti ja sitten harmittaa jos jää jälkiä. Olen kyllä joutunut irrottamaan joskus vasaraakin käytettäessä ja hankalaa ollut:-(. Jospa tässä nyt pikku hiljaa harjaantuu:-)

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.