sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Tuuli tuivertaa

 
 
 
Luonto on näyttänyt voimiaan viime yön ja tämän aamun aikana. Sähköt olivat aamulla parisen tuntia pois. Uloskin oli lähdettävä, sillä koiralle se on välttämätöntä. Vaikka sisälämpö olisikin kuinka houkuttelevaa, niin ulos itsensä saatua ei voi muuta kuin nauttia raikkaasta ilmasta. Huppua sai kyllä puristaa tiukasti kiinni tuulen tuivertaessa voimakkaasti ympärillä. Kaikkea kaunista :) oli tuuli lennättänyt tielle ja ei auttanut muu kuin kerätä niitä mukaan.


 
Nämä kävyt keräsin ja asettelin ne peltiselle sydäntarjottimelle. Kynttilän kanssa aivan ihanan näköinen asetelma. Kynttilän polttaminen on kyllä tehtävä valvotusti, ettei tule vahinkoja.

 
Sähköjen ollessa poikki lämmitimme puuhellaa, jotta voimme tehdä ruoan siinä. No tällä kertaa sähköt kuitenkin palasivat ja ruoka valmistui perinteisesti induktioliedellä:). Hyvä hätävara tuo puuhella kuitenkin on.
 
 
Tien varret olivat risuja ja käkkyröitä täynnä ja niitä nappasinkin mukaan ja laitoin eteistä koristamaan. 
 
 
 
Calluna ja koristeheinä peltirasiassa on kiva pieni ykstyiskohta ruokapöydällä. Taidan suihkuttaa tähänkin kranssiin spraylakkaa. Nimittäin kranssini, jotka tein pyhäinpäivän aikaan Callunoista, eivät ole muuttuneet miksikään, kun sumuttelin ne lakalla. Ne ovat pysyneet yhtä raikkaan näköisenä mitä ruukuissa ostettaessakin olivat.
 
 
 
Näiden kuvien välityksellä toivotan teille kaikille mukavaa alkavaa viikkoa!
 
 
 
 
 




12 kommenttia:

  1. Täällä tuuli tuiversi aamupäivästä myös niin, että puu kaatui tielle, onneksi vahingoilta kuitenkin vältyttiin. Jälleen kerran olet tehnyt kauniita asetelmia luonnosta löytyvistä materiaaleista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Krista:-). Onneksi ei sattunut mitään pahempaa. Täälläkin puita oli kaatunut lähimetsässä aika paljon, mutta ei ihan talon lähellä.

      Poista
  2. kaunista! me vältyttiin myrskyltä,tai no,kyllähän se kovaa tuulta piti,mutta sähköt saatiin pitää :)

    VastaaPoista
  3. tälläkin on melkolailla tuuli puhaltanut-tuolta metsän takaa kuulunut välillä hurja jyminä, kun sattuu onneksi puhaltamaan semmoisesta suunnasta että ei suoraan tähän tunnu. eilen käytiin myös vähän ulkoilemassa ja ihan tuntui niinkuin olisi enimmät pölyt aivoistakin puhaltuneet pois, sen verran oli tuulista . :) tykkään tuosta käpy+kynttiläasetelmasta, ihana, kaunis! pitääpä kyllä selvitä itsekin keräilemään noita ennekuin lumi tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin vähän hirvitti lähteä ulos, mutta kyllä sitä pystyssä kuitenkin pysy. Eniten tietysti hirvittää, että puut kaatuu niskaan;-). Minäkin ihastuin tuohon käpyasetelmaan. Eipä sitä suuria tarvi tehdä kun saa nättiä juttuja aikaiseksi:-)

      Poista
  4. Taisin taas sählätä tän koneen kanssa kun mun eka kommentti hävisi jonnekkin... Mutta nyt uusi yritys :)
    Me oltiin viikonloppuna kotkanseudulla ja siellä oli myös valtava tuuli. Meri oli niin mahtavan näköinen! Tosin eipä me siellä rannalla kauaa viihdytty, mutta autosta tulikin ihailtua valtavia vaahtopäitä! Hauskannäköisiä nuo käkkyräoksat maljakossa ja kaunis käpykynttiläasetelma! Pihalta löytää kyllä niin paljon kaikennäköisiä aarteita jos vaan hoksaa kulkea silmät auki :) Kiva kun sinun kranssit ovat pysyneet hyvinä, taidan itsekkin koettaa tuota spraylakkaa ensi vuonna... Mistä muuten hankit sen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika:). Meilläkin osa porukasta kävi katsomassa merta ja vesi oli noussut kovastikin korkealle. Itsellä jäi tällä kertaa näkemättä. Mutta onhan se valtavan uljaan näköistä, oikeastaan tosi hurjaa! Oksien ja risujen suhteen näyttää käyvän itsellä niin, että nälkä kasvaa syödessä :D. Mietinkin tätä postausta tehdessä, että pian te vierailijat aivan kylllästytte näihin mun väkerryksiin :) Ostin sen spraylakan Kodin Terrasta sieltä osastolta missä muutkin spraymaalit ovat. Jännä vielä nähdä miten talvi koettelee kransseja? Nosteltiin miehen kanssa koristeet ulkoa sisälle ennen myrskyn tuloa. Ei varmaan olisi ollut montaakaan oksaa kranssissa jäljellä, jos olisi jättänyt ne myrskyn armoille :o

      Poista
  5. Mullakin tuli mieleen kun tuuli oli katkonu tuosta yhestä puusta meidän pihatielle hirveän kasan risuja, että pitäis käydä keräämässä risukimppu siitä samalla koristeeksi. Vois tosiaan löytää monenlaista aarretta tuolta myrskyn jäljiltä :) Vaikka kyllä täällä on edelleen tosi kova tuuli.
    On kyllä ihanan näkönen tuo käpy-kynttilä asetelma! Ja tuo teidän leivinuuni-puuhella systeemi niin hieno! Voi kun meillekkin mahtuis tuollain nuo tuonne nurkkaan, mutta ei taida mahtua.. Tommonen kulmamallinen leivinuuni ois vaan niin hieno! Sitte vaan ei enää puuhellaa mahtuis..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin näin syksyisin korostuu enemmän nuo risut ja käkkyrät. Eipä niitä kesällä tule kateltua sillä silmällä, että mitähän niistä voisi tehdä. Tänään on ollut meilläpäin huomattavasti rauhallisempi ilma. Meillä oli edellisessä talossa takkaleivinuuniyhdistelmä olohuoneessa. Halusimme uuteen kotiin erotella takan olohuoneeseen ja leivinuunin keittiöön. Lisäksi päätimme lisätä puuhellan leivinuunin yhteyteen. Ajateltiin, että se on myös varalla ruoanlaittoon jos on sähkökatkoja. Voihan sitä toki muutenkin käyttää. Veihän tuo yhdistelmä tosi paljon tilaa vieressä olevilta keittiönkaapeilta. Mutta ei kyllä harmita vaikka näin laitettiin. Toivottavasti löydätte kivan ratkaisun teidän kotiin uunien suhteen !!:)

      Poista
  6. Ihania asetelmia oot jälleen teheny!
    Arvaa oonko kade tuosta puuhellasta? Oisin niin halunnu meille sen, muttei muka mahtunu... vaikka oikiastaan sille ois tila vieläki valamiina. Tuskinpa sitä varmaan saa jäläkikätteen tehtyä.
    Meillä eino-myrsky vei sähköt 16tunniks. Ruoka tehtiin leivinuunissa ja oli hyvvää. Vettäki sai keitettyä takassa ja leivinuunissa. Ei ollu hätäpäivää ja sai taas perspektiiviä elämään tuollaisen jälkeen, miten hyvin kaikki asiat oikein on!

    Kiitos suuresti pussukoita! Ne on just sitä mitä toivoin, kankaat miellyttää ja värit samaten. Karkit sisälläki oli lemppareita. Täydellisen onnistunu paketti. Mä taidan tehä niistä oman postauksen, jos et pahastu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, suuret kiitokset:-). Mukava kuulla, että tykkäsit. Tee ilman muuta postaus jos haluat. Minähän unohdin aivan kuvata ne pussukat:-)
      Tehän pitkään jouduitte olemaan sähköä. Kyllä siinä todellakin saa huomata miten helppoa on kun saa tehdä työt sähkön avulla. Pienenä annoksena ihan jännää, erilaista. Voiskohan sitä puuhellaa tehdä jälkeenpäin? Varmasti muurarit osaisivat antaa vastauksen tuohon. Olisihan se mukava varmasti saada se.

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.