sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Jouluaskarteluja

 
 
´
Tänään on jo toinen adventtisunnuntai ja joulu on kohta ovella. Jouluvalmistelut ovat keskittyneet pääosin koristeluun ja jouluvaloilla tunnelmointiin. Siitähän se joulu tulee :) Tämä jänisverkosta muotoutunut sydän valmistui kun näin kyläilyreissulla vastaavanlaisen ystäviemme eteisen seinällä. (Kiitos muuten inspiksestä ko. sydämen tekijälle, tiedän kuka sen oli tehnyt:) ). Tämän minun tekemäni sydämen korkeus on n. 48cm. Leikkasin verkosta pitkän soiron, jonka taivuttelin pyöreäksi putkeksi. Sydämen yläosan puristelin littanaksi ja sen jälkeen taivuttelin kaaret, joiden alaosat kiinnitin toisiinsa. Jänisverkko on ihanan pehmeä ja taipuva materiaali. Lopuksi maalasin sydämen valkoisella spraymaalilla. Tämä sydän koristaa wc: n ruskeaa laattaseinää. Muut seinät ympärillä ovat valkoisia. Nyt on ompeluhuoneessani jouluvalot. Näistä tykkään tosi paljon. Olen monta vuotta sitten tehnyt näitä kukkia paperinarusta Rosee- tekniikalla. (Täällä on ohje miten samoja kukkia voi tehdä pahvikiekon avulla.) Eli minulla on sellainen puinen kiekko, jossa on pieniä puisia tappeja ympyrän kehällä. Paperinarua kierretään tietyn ohjeen mukaisesti tappien ympärille ja siten saadaan kukkia aikaiseksi. Ajatuksena minulla oli aikoinaan tehdä näistä verhot. Mutta nyt hoksasin pujottaa ledvalon kukan keskellä ja laittaa valonauhat roikkumaan ompeluhuoneeni kahteen ikkunaan.
Otin illalla ja aamulla samasta tilasta kuvat. Ihanan erilainen tuo valotus kummassakin kuvassa. Tarkkasilmäiset huomaa, että blogini etusivun taustakuva on ompeluhuoneeni tapetista otettu kuva. Välillä kyllä olen miettinyt, olisiko jo aika päivittää blogini ulkonäköä. Mutta enpä taida vielä:)
 
 
Ompelujuttujakin on tekeillä, mutta hieman hitaammalla tempolla tällä hetkellä:) Laitan niistä kuvia heti kun saan valmiiksi.
 
 
 
Mukavia jouluvalmisteluja teidän koteihinne!
 
 
 
10 kommenttia:

 1. Tuosta kanaverkosta saa näköjään vaikka mitä kivaa aikaiseksi! Kaunis sydän!
  Hyvää 2. adventtia teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, verkko on tosi taipuvaa. Oikeastaan se on kyllä jänisverkkoa. En tiedä kyllä onko kanaverkko just samanlaista. Siis onko ne samaa verkkoa? Kiitos, samoin teille mukavaa 2.adventtisunnuntaita.

   Poista
 2. Kaunis sydän! Minä en olekaan vielä kanaverkosta askarrellut mitään. Ehkä voisi joskus jotain näpertää, sen verran kivannäköistä jälki on. Tunnelmalliset ovat myös jouluvalosi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle:-) Tuo verkko on kyllä testaamisen arvoista. Se on kiva kun se taipuu niin helposti. Oikeastaan siitähän voisi tehdä mitä vain jos ideoita syntyisi:-).

   Poista
 3. Kauniit valot ja kaunis sydän. Onpa sinulla varmasti ihana ompeluhuone, kun siellä on noin kaunis tapetti, taulu ja nyt tunnelmavalotkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä ompeluhuoneesta. Se on myös lasten aktiivisessa käytössä ja useimmiten sen näköinenkin:-). On se kiva kun sielläkin on nyt valot tuomassa joulua:-) Kiitos paljon Krista!

   Poista
 4. Kiva sydän! Minä olen tehnyt monena jouluna verkosta enkeleitä. Täällä on kuva:http://surinanpauloissa.blogspot.fi/2012/12/enkeleita-katiskaverkosta.html
  Linkki ei ehkä toimi,mutta jos kopioit sen,niin ehkä toimii niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula:). Kävin katsomassa sinun tekemiä jouluenkeleitä. Olivat kyllä kauniita. Aivan ihmeellistä, että ei tarvitse lisätä mitään liimaa seokseen, tosi kätevää. Kiitos vinkistä:)

   Poista
 5. Hieno sydän ja valot. Olen itsekin tehnyt noita kukkia paperinarusta, mutta projekti on jäänyt hyvin kesken, siitä ei tullut seinälle "taulua"… ehkä joskus innostun uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ulrika! Minunkin paperinarukukat lojuivat laatikossa ainankin viisi vuotta. Onneksi en hävittänyt niitä, vaikka en verhoiksi niitä saanutkaan. Ehkä sinäkin löydät jonkun idean kukkiesi suhteen:)

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.