sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Tähtipipo pienelle pojalle


 
"Vähän kirpeä tämä on", totesi pienin poikamme kun aloimme ottamaan sovituskuvia piposta :). Perjantai-iltana innostuin kaivamaan esiin puikot ja lankakerän ja niin syntyi villapipo pikku pojallemme.

 
Lankana käytin seitsemän veljestä- nostalgiaa. Siinä on villaa 75% ja 25% polyamidia.

 
Malli syntyi neulomalla:) Pieni resori tuli alkuun estämään rullautumista ja sitten pyöröpuikoilla neuloin vaan oikeaa neulosta. Mukavan joutuisaa ja helppoa. Korkealla päälaella aloin sitten kaventamaan vähän omalla kaavalla sillä tavalla suurin pirtein. Kirjava lanka on ihana myös tämänkin takia, ettei kokemattoman neulojan virheet näy niin helposti :) Päälle apuliimasin paksusta villalangasta tähden, jonka ompelin ompelukoneen suoralla ompeleella lakkiin kiinni. Niin ja päälaelle tein pikkuisen tupsun. Ja kiva tuli erittäin pienellä vaivalla.

Näitä muuten voisi tehdä enemmänkin! Trikookankaitakin on tulossa ja se tuntuu mukavalta, sillä hieman on jo ikävä trikoovaatteiden ompelua:)

Mukavaa loppu vuotta teille!


10 kommenttia:

 1. Kyllä tuli tosi hieno lakki, tykkään kovasti. Kiva tuo tähti.
  Minäkin olen aivan innostunut kutomaan pipoja. Kolme olen nyt lähipäivinä kutonut, ja vielä tekis mieli kutoa lisää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Es-a:-). Käteviä nuo langat kun valmiiksi on niin värikkäitä. Tuntuu niiin paljon työläämmältä tehdä useasta eri väristä ja langat sotkeutuvat sitten toisiinsa :D

   Poista
 2. Komea pipo. Miekii oon noita tupsujuttuja nyt neulonu mutta lanka täytyy kyl valita huolella ettei se kutita. Meillä ei suvun pienet laita seiskavaikkaa ja nallea päähänsä. Merinovillaa pitää olla, vaikka se on aikas tyyristäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:-) Aivan totta tuo kutiaminen ja se on tosi inhottavaa. Mietinkin, että laittaisin jonkun pehmeän kankaan sisävuoreksi, niin olisi lapsen mukavampi käyttää.

   Poista
 3. Kaunis pipo ja lanka. Kutiamisen takia olen ommellut pipot, vaikka fleecevuorta voisi tietty kokeilla. Nelominen on kivaa talvi-iltojen puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pääasiassa ompelen lakit, kutominen kun tuntuu muka työläältä. Oikeastihan se on tosi mukavaa puuhaa ja aika nopeaakin saa valmista:-). Kiitos sinulle!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos:-). Minustakin se passaa pikku miehelle erittäin kivasti!

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.