torstai 2. tammikuuta 2014

Piristävää trikoota



Uuden vuoden kunniaksi myös uudet kankaat saapuivat postista ja heti piti kokeilla tehdä jotain. Tilasin näitä kankaita Fabriinasta. Tämä raikas pallokangas houkutteli ensimmäisenä ommeltavaksi. Tilasin kangasta sen verran vähän, että hieman piti tilkuttaa. Etukappaleen rypytys vaati kangasta sen verran enemmän, että kankaan leveys ei ihan riittänyt. Useimmiten lopputulos on mielenkiintoisempi, kun joutuu useampaa kangasta hyödyntämään.


 Lisäsin etukappaleelle rypytyskohdan yläpuolelle metallisia niittikoristeita. Ne ovat helppoja kiinnittää ja antavat mukavasti ilmettä asusteeseen. Nurjalle puolelle tulevat "hakaset" käännetään vain kangasta vasten.


 Kaavana käytin tässä paidassa tätä mallia, jota käytin myös syyskuussa ompelemassani paidassa. Alahelmassa olevan kuminauhan sijaan ompelin nurjalle puolelle puuvillakankaasta nauhakujan, jonne pujottelin noin sentin levyisen kuminauhan. 

Ihana oli taas ommella trikookankaita. Lisää on tulossa, mutta niistä sitten myöhemmin:)


Haluan samalla toivottaa teille jokaiselle erittäin ihanaa ja antoisaa alkanutta uutta vuotta 2014:)








12 kommenttia:

  1. Onnellista uutta vuotta toivotan! :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis paita! Samaa mieltä oon, että vaatteista tulee persoonallisempia ja ilmeekkäämpiä jos vitsii käyttää useampaa kangasta tai jos jaksaa väkertää pieniä yksityiskohtia! Joskus siis saattaa olla vaan hyvä, että kangas loppuu kesken :) Kiva yksityiskohta myös tuon edellisen postauksen pipon tähti! Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On aivan totta, että vaatteeseen tulee ilmettä enemmän jos viitsii tai joutuu tilkuttamaan. Ja oikeasti se on tosi mielenkiintoista miettiä miten vähäisen kangasongelman oikein ratkaisisi. Joskus on kyllä ihan hupaista tehdä ilman runsasta saksimista :)Riippuu vähän millä fiiliksellä tai aikataululla ompelee. Mukavia ompeluhetkiä sinulle ja hyvää uutta vuotta. Kiitos kommentistasi:)

      Poista
  3. Onpa nätti! Ja hyvä kaava - ja minäkin yhdyn tähän: tilkuttaminen piristää :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanja :-). Ei muuta kuin annetaan ideoiden lentää, niin hyvä tulee:-).

      Poista
  4. Tosi raikas ja monikäyttöinen pusero! Saa varmasti vaikka minkälaisia kokonaisuuksia alaosaa vaihtamalla. Hauska lukea kuinka tykkäät trikoiden ompelusta, itselle trikoon ompelu tulee vasta toisena ja kudottujen kankaiden ompelu taas on enemmän se mun juttu. Näin erilaisia me ollaan ja kivoja lopputuloksia saadaan aikaiseksi mieleisellämme tavalla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Krista:-). Lomalöhöilyn jälkeen niin ihana oli alkaa ompelemaan. Onhan tauot asiassa kuin asiassa ihan paikallaan.

      Poista
  5. tämä paita oli kyllä sievä! mukavasti helma vähän heilahteli. :) tilkuttaminen on hyvä sana kyllä tuolle palastelulle...joka on niin inspiroivaa. siitä se tulee, se persoonallisuus. :) mulla on kauan aikaa olleet nuo ompelukset semmoisia nyhräyksiä, että oikein kyllä sormet syyhyää saumurin kimppuun, ja collegekankaita pitäis laittaa tilaukseen. yhden jumpsuitin ompelin pikkuherralle lauantaina, vetskari vielä puuttuu. :) kivaa oli hurruutella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo junpsuit-ajatus olisi muuten kiva meidän kaksivuotiaalle. Isommille en oikein niitä osaa ajatella. Trikoot ja collegekankaat on ihanan monikäyttöisiä. Kiitos Hanna sinulle ja mukavia ompeluhetkiä paljon:-)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.