tiistai 7. tammikuuta 2014

Pitsimäisiä ja hopeisia


 
Ompeluhetket ovat tuoneet neitoselle lisää tyttömäisiä puseroita:) Kyllä näitä onkin mukava tehdä. Onneksi lapset kasvavat niin nopeaan, niin äitillä on jatkuvasti syytä tehdä uusia vaatteita ;). Oikeastikin tuntuu siltä, että vaatteet jäävät pieniksi melko nopeaan. Näihin paitoihin yritin laittaa jonkin verran kasvunvaraa hihoihin ja helmaan. Malli muuten saa olla mielestäni kohtuullisen istuva.

 
Tämän hupparin leikkasin perusraglanhihaisen paidan kaavalla pidentäen helmaa ja hihansuita ja hieman leventäen sivusaumoista. Hupun leikkasin vanhan hupparin avulla. Halusin hupparista pitsimäisen. Niinpä lisäsin hupun reunaan vaaleanpunasävyisen pitsin ompelukoneen suoraompeleella. Huppu on kaksinkertainen ja sisäpuoli on pinkkiä velouria. Etukappaleelle halusin painaa jonkin kuvan. Halusin pitsimäistä teemaa siihenkin. Päätin leikata valkoisesta paperista lumihiutaleen ja painaa sen etukappaleelle. Aika näpräämistähän se oli, mutta koen, että se oli vaivanarvoista. Kiinnitin tähden kontaktimuoville ja kiinnitin kontaktimuovin etukappaleelle ja sitten tuputtelin valkoisella peittovärillä kuvion paitaan. (Idean kontaktimuovin käyttöön painamisessa sain Helmoja ja hepeneitä-blogista, kiitos Krista:) Muistinhan oikein?). Se helpottaa kovasti, sillä kuvio pysyy tosi hyvin paikoillaan.


 
Tämä Fabriinasta tilattu raitatrikoo kaipasi jotain pientä ja sen teki jälleen painokuvio. Tällä kertaa hopean värinen peittoväri antoi kruunulle ihanan hohteisen sävyn. Ajattelin lisätä edellisessä postauksessa mainitsemia niittikoristeita kruunuun, mutta jotenkin ajattelin kuitenkin jättää kruunun tällaiseksi. Ehkä näin on kuitenkin hyvä?

 
Mitähän seuraavaksi sitten tekisi:) Keskeneräisiä ideoita pyörii mielessä. Jonkun niistä nappaan pöydälle ja annan palaa:) Minusta on mukava, kun joku projekti on tekeillä jatkuvasti ja siten mielestäni kynnys ompelemiseen ja toteuttamiseen pysyy kohtuullisen matalalla. Eihän toki aina jaksa olla niin tehokas, eikä niin tarvikaan. Mutta onhan se erittäin piristävää kun saa jonkun kivan jutun valmiiksi. Tämä on minun mukava harrastus. Mikä harrastus tai puuha tuottaa sinun päiviisi iloa ja innostusta?









23 kommenttia:

  1. Kauniita paitoja taasen (musta alkaa tuntumaan, että toistelen aina vain itseäni ;D)!! Miten sulla riittääkin ideoita aina noihin kivoihin yksityiskohtiin!?! Eipä olisi ikinä tullut mieleen, että lumihiutaletta apuna käyttäen saisi noin kauniin kuvion paitaan!! Ja tuo pitsikin tuossa hupussa... ihanan tyttömäinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Eerika! Tiedätkö, tuo saman toistaminen on tuttu juttu minullekin ja varmaan aika monelle muullekin käsityön harrastajalle. Joskus ajattelen, että kiinnostaakohan ketään kun jatkuvasti tuon tänne näitä paitoja, ja taas paitoja :-). Toivottavasti ei?;-) Lumihiutale oli kyllä aika kiva juttu. Kontaktimuovi auttoi kyllä kovasti, että sai kuvan pidettyä paikoillaan ja näin painojälestä tuli kohtuullisen siisti.

      Poista
  2. Todella ihana huppari. Onnistuit kyllä tekemään tyttömäisen hupparin. Lumihiutale ihan huippu idea! Kruunu on myös kaunis. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä oli kyllä erittäin innostava tehdä. Usein samat hupparit käyvät sekä tytöille että pojille. Halusin korostaa tyttömäisyyttä ja kyllähän pitsillä sitä saa:-). Kiitos sinulle Saga!

      Poista
  3. Ole hyvä Kanneli :). On aivan ihana varsinkin tuo eka paita! Tosi kiva idea laittaa tuollainen ohut pitsi tuohon kankaan päälle, eikä vuorin ja päällikankaan väliin (niin kuin tavallisesti normaalin reunapitsin kanssa tehdään). Hienoja tuotteita on taas ompeluhetkistä syntynyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle Krista! En varmasti olisi saanut omilla perinteisillä konsteillani noinkin siistiä jälkeä mitä nyt kobtaktimuovin avulla sain. On se huippua kun saa muilta hyviä ja tekemistä helpottavia niksejä. Kyllä erilaiset pitsit ja nauhat ovat vaan ihania.

      Poista
  4. On kyllä upea tuo ylimmäinen huppari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä kyllä tuli kiva. Hyvä mieli itselläkin sen suhteen ja ihana nähdä miten tyttönenkin tykkää. Isosisko jo tilasi samanlaisen itselleenkin:-)

      Poista
  5. Valtavan ihana idea toi pitsi hupparissa. Sun kyllä pitäis aloittaa joku verkkopuoti näille sun ihanuuksille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos tuhannesti Melina:-). Joskus ajatusten sopukoissa on käynyt idea verkkopuodista. Aika, se kai sen suunnan sitten näyttää...

      Poista
  6. Nyt sekin on nähty: maailman kaunein huppari! Kiva ja tyttömäinen tuo kruunupaita myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan mykistynyt näistä kommenteista:-). Tämä sinunkin, kiitos paljon Hannaliini:-)

      Poista
  7. Onpa ihanan tyttömäinen idea tuo pitsi hupparissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitsit on niin ihania ja antavat kovasti herkkyyttä ja kauneutta asusteisiin. Pitääkin täyttää tuota pitsilaatikkoa, ettei vaan käy niin, että pääsevät loppumaan:-). Kiitos Tanja!

      Poista
  8. Niin kauniita! Tuo pitsin sijoitus hupun reunaan oli kyllä nappiratkaisu. Ihastelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pelapuu:-) Se kyllä aika kivasti korostuu tuossa paidan yläosassa.

      Poista
  9. Samaa mieltä! Todella kaunis tuo pitsi-juttu! Hienon hieno idea! Mukavia hetkiä ompeluharraatuksen kanssa!

    Mikähän tuottaa itelle iloa..jonkun kauniin jutun näkeminen, keksiminen, asetteleminen..kauniiden kokonaisuuksien aikaansaaminen. Ja kun joskus saa jonkun kauniin ompeluksen tai neulomiksen tehtyä, tunne on mahtava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuomitarha:) On se vaan niin mukavaa ja palkitsevaa kun saa jonkin unelman tai haaveen toteutettua. Yleensäkin kun jotain saa käsillä tehtyä:)

      Poista
  10. Todella suloisia paitoja!
    Ja käsityöt ne piristävät täälläkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mieli vierailustasi ja kommentistasi :) Nämäkin piristävät tosi paljon. Kyllä käsitöiden tekeminen jo itsessään on niin ihanaa ja vielä kun saa jotain valmiiksi ja vielä mahdollisesti onnistuukin:)

      Poista
  11. Tänään sain idean tehdä keltaisesta omentatarhasta itselleni pitkän hupparitakin vetoketjulla, johon suunnittelin juuri tuollaista pitsiä! Tosi hienon näköinen on tuossa hupussa, joten uskallan toteuttaa sen idean! :) Onko tuo pitsi muuten joustavaa vai ei? Tuntuisi, että joustavaa sen kannattaisi olla, mutta toimisikohan se myös joustamattomalla... Sitä nimittäin olisi kaapissa. :)

    Minäkin olen aloittanut bloggaamisen käsitöihin liittyen. Käy tutustumassa, jos kiinnostaa. Blogi on ihan alkutekijöissään vielä, mutta lisäilen sinne aina kuvia ja höpinöitä uusista tuotoksistani. :)

    Kuukkis
    solmujasyltty.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kuukkis kommentistasi ja lämpimästi tervetuloa lukijakseni:) Tulen erittäin mielelläni vastavierailulle ja kommentoimaan. Tosiaan pitsini tuossa collegehupparissa on joustamatonta ja hyvin toimii. Olen myös käyttänyt joustavaa ja sekin on ollut hyvä. Eli laita ihmeessä huppariisi pitsi. Se antaa aika kivasti ilmettä vaatteeseen :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! :) Kiva tietää että molemmat toimii. Pitää alkaa heti suunnittelemaan. Mukavaa, kun kävit vastavierailulla!

      Kuukkis

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.