tiistai 25. helmikuuta 2014

Kevättä ja ohje tyynynpäälliseen



Hiihtoloma menossa ja ulkona on hyvinkin keväistä. Hyvin erilainen talvi nyt on ollut verrattuna viime vuoteen. Tulppaaneja on tullut ostettua useissa eri väreissä. Tällä kertaa iloa tuovat hempeän vaaleanpunaiset kukat. Joulun aikaan spray- maalilla maalatut mustikanvarvut ovat edelleen ihanat.


Yöpöydillä olevat pöytälamppumme saivat uudet kuvut päälleen. Edelliset olivat jo niin rikkinäiset, moneen kertaa liimatut paikoilleen :) Nämä ovat todella erilaiset, mutta pidän nyt näistä.



Kevään tullessa tulee inspistä laittaa uusia tyynynpäällisiä ja helppoja ompelutapoja niihin tarvitaan. 
Laitanpa teille tavan, joka on äärimmäisen helppo ja kätevä.


Kuvassa kankaan alareuna on taitteella eli kangas on kaksinkertaisena. Tässä näkee suurin piirtein minkä kokoisen kankaan tarvitset tyynynpäälliseen. (Kuvassa tyynyni on liikaa oikealla, mutta ei anneta sen häiritä :) )


Leikattuasi kankaan huolittele ja käännä kankaan päät.


Tämän jälkeen käännä alaosa ylöspäin oikeat puolet vastakkain kuvan osoittamalla tavalla. 


Sen jälkeen tee sama yläosalle. Tässä vaiheessa sovita sisätyynyäsi tekeleen päälle, jotta voit mittoa ja katsoa, että tyynynpäällisestäsi tulee oikean kokoinen. Lisäksi voit asetella käännettyjä mittoja haluamaasi kohtaan, sillä tämän avulla muokkaat kääntöaukon sopivaan kohtaan. Ompele reunat kiinni ja käännä tyynynpäällinen oikein päin ja asettele sisätyyny paikoilleen.


Tällä ompelutavalla et tarvitse vetoketjuja ja silti saat tyynynpäällisen helposti irrottettua ja laitettua välillä pesuun. Jos haluat ohjetta vetoketjulliseen tyynynpäälliseen, niin kurkkaa tänne.


Sisustusinspiraatiota teille :)





12 kommenttia:

  1. Sekin on selvä kevään merkki, että tekee mieli alkaa uudelleen sisustamaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta, tuollaista on ilmassa. Ihana tunne kun saa jotain pientä laitettua ja tehtyä. Mukava katsella työn jälkeä:). Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  2. Ihana lampunvarjostin - meillä on samanlainen jalkalampussa olkkarissa ;). Ostin myös tulppaaneja tänään ihan hiihtoloman kunniaksi ja siksi, että tulppaanit on mun lempikukkia. Minäkin teen monesti tyynynpäälliset noin, varsinkaan jos ei ole sopivaa vetoketjua varastossa ja kova "kiire" saada tyynynpäälliset käyttöön. Mukavaa hiihtoloman jatkoa teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan ihanan näköinen jalkalampussa tuollainen rottinkivarjostin. Antaa kivan valon, tykkään. Minä tykkään myös tosi paljon tulppaaneista. Harmi vain kun ne kestää loppujen lopuksi niin vähän aikaa maljakossa. Olen tehnyt pääasiassa vetoketjullisia päällisiä, mutta kieltämättä innostuin tästä mallista juuri nopeuden ja kuitenkin siistin lopputuloksen vuoksi. Antoisaa lomaa myös teidän perheelle:) Kiitos Krista <3

      Poista
  3. Kiitos inspiraatiosta ja ihana lampunvarjostin! Kyllähän tässä kevät tulee ihan väkisin :)...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin niin ihana kun kevät ja ennenkaikkea kesä tulee. Onhan tässä ollut pitkä ja pimeä talven aika. Tanja, kiitos kommentistasi :)

      Poista
  4. Kauniita yksityiskohtia teidän kotona! Tuo makuuhuoneen tapetti vangitsi katseeni, valaisimet sopivat makuuhuoneen tunnelmaan täydellisesti. Kevät on kyllä ihanaa aikaa!

    Minäkin pidän tulppaaneista todella paljon, itselläni oli morsiuskimppukin aikoinaan tulppaaneista (talvihäät). Minulla tulppaanit kestää hyvin, kun olen leikannut uuden imupinnan joka toinen päivä ja vaihtanut jääkylmän veden päivittäin. Yöksi laitan kukat vielä viileään. En tiedä, onko noilla konsteilla mitään oikeaa vaikutusta vai kuvittelenko vain :).

    Tuolla samalla tavalla minäkin olen tyynynpäälliset tehnyt. Ihanan nopea tapa. Pidän tuosta tekstikuosisesta kankaasta paljon, nuo tyynysi kyllä kaikki näyttävät hyville.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista, Hanna Mi <3. Uskon kyllä tuohon tulppaanien virkistyskeinoon. Kannattaisi kyllä nähdä vaivaa pikkuisen, niin saisi nauttia ihanista kukista pitempään. Vaaleanpunaiset tulppaanit ovat vielä niin hyvännäköisiä, että kokeilen keinoa niihin, kiitos:) Minä olen kokenut tyynynpäällisten tekemisen aina jotenkin työläänä ja tympeänä työnä, mutta tämän tavan hoksatttuani se ei ole tuntunut niin kurjalta puuhalta :)Saa niin nopeasti vaihdettua päällisiä uusiin ja lopputulos on minusta siisti. Tykkään myös tehdä aika napakan päällisen, niin se ei niin nopeasti lörpsähdä.

      Poista
  5. Kaunis rottinkilampunvarjostin ja tulppaanit ovat oikeita kevääntuojia :) Mullakin on ollut tapana tehdä tyynynpäälliset tuollalailla jos ei ole ollut vetoketjua jemmassa. Joihinkin tyynynpäällisiin olen lisännyt tyynynsujautusaukkoon napit tai solmimisnauhat pieneksi lisukkeeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika :-). Rehellisesti sanottuna minä olen tiennyt tuosta tavasta kohtuullisen vähän aikaa. Siksi kai en ole tykännyt tehdä päällisiä kun se on tuntunut niin työläältä :-)

      Poista
  6. Ihania kuvia! Minäkin vähä samaan tyyliin ompelin vasta tyynynpäälliset. En vihti ees yrittää alkaa vetoketjullisia ompelemaan ;)
    Täällä on ens viikolla hiihtoloma, ja eikä kyllä oikeen ilmojen puolesta siltä näytä ;) Mutta jospa sitä jotain kivaa silti keksis tehä lomalla, vaikka ei lunta ookkaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä meilläpäin alkaa loma alkaa lähestyä loppuaan. Jotenkin huvittavaa, että hiihtolomalla on näin keväinen fiilis mitä tällä viikolla on ollut. No, vaikka lunta ei nyt olekaan, niin kyllä lomailu on niin mukavaa ja rentouttavaa. Kiitos sinulle T kommentistasi :) Mukavaa hiihtolomaa teidän perheelle!

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.