torstai 20. helmikuuta 2014

Pikkusiskollekin reikäneulepaita



Verkkomainen kuosi on inspiroinut minua jälleen. Tämä kangas osui silmääni Eurokankaan palalaarista ja ajattelin toteuttaa ekaluokkalaisen toiveen saada myös verkkopaita niin kuin isollakin siskolla on. Ihan samanlaista en halunnut tehdä ja niinpä tein pienemmälle siskolle hupparimallisen ja vähän mekkomallisen paidan. Malli on myös lepakkohihainen eli sauma kulkee ainoastaan hihan alapuolelta sivusauman kautta helmaan. 


Mallia otin hupparimallisesta paidasta. Asettelin paidan taitetun kankaan päälle ja leikkasin reilummilla saumanvaroilla paidan muotoja mukaellen etu- ja takakappaleet hihoineen päivineen. Tämä on varmasti teille tuttu tapa leikata lepakkomallinen paita. Siitä huolimatta harmittelen nyt, kun en hoksannut ottaa leikkuuvaiheesta kuvaa. Jos joku sellaista kuitenkin haluaisi, niin vinkatkaa, voin sellaisen ottaa jossain toisessa ompelutyössä.


Virkatun näköiseen kankaaseen tein taas kiinteällä ketjusilmukkakierroksella päättelyt hihansuihin, helmaan ja hupun reunaan. Kieputtelin tyttösen kanssa nyörit vyötärölle ja hupunreunaan, joihin tein langasta tupsut pieneksi yksityiskohdaksi.


Paidan alle ompelin Eurokankaan palalaatikon pehmeästä trikoosta peruspaidan, jota voi toki käyttää myös yksinään. Tämän paidan ompelin tyttösen ollessa koulussa, niin hihat jäivät hieman ylipitkiksi kuten kuvasta voitte hyvin nähdä :) Kasvunvaraa tarvitaan eli saavat jäädä tuollaisiksi.
Tämän paidan kaava on joku Ottobren raglan paidan malli, jota olen käyttänyt viime aikoina monissa paitaompeluksissa.

Tällaista tällä erää :) Olisikin siivouspäivä edessä ja motivoituminen siihen alkakoon!

Iloista loppuviikkoa ja tulevaa viikonloppua teille!







6 kommenttia:

  1. Onpa kyllä todella ihana huppari! Tuo verkkomainen kangas kyllä taipuu yllättävän moneksi. Nuo tupsut ja nyörit ovat tosi kiva lisä. Sinulla on sama ohjelma tälle päivälle kuin minulla. Tosin me taidamme nyt jo suunnata ulkoilemaan, aloitimme siivoamisen jo aamusta. Mukavaa siivouspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin tässä kankaassa oli niin ihanan hempeät värit, että ihastuin siihen kovasti. Niin mielenkiintoisia juttuja voi kyllä tehdä hyvinkin erilaisista kankaista. Ihanaa kun nyt on siivottu. Voi huomenna ottaa jo rennommin :) Kiitos Hanna Mi!

      Poista
  2. Tämä on tosi herttainen tupsuineen kaikkineen! Miten teit muuten nuo saumat, suoraommel ja saumuri vai laitoitko jonkun kantin tukemaan saumaa? Peruspaita myös tosi monikäyttöinen, mun suosikkeja on oikeastaan ihan nuo yksiväriset trikoopaidat ilman kuvioita. Ne menee mekkojen alla ja kuviollisten hameiden kanssa, meidän tytöt on ainakin ahkeria korujen käyttäjiä, niin korutkin erottuvat kauniisti silloin. Minäkin siivosin jo aamulla, torstai on hyvä siivouspäivä niin perjantaina voi sitten jo ottaa rennommin :). Mukavaa loppuviikkoa sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivasti kyllä nuo tupsut ja nyörit passaa tuohon minustakin :) Kokeilin huppua ommellessa käyttää ohutta tukinauhaa, kun ajattelin sen helpottavan ompelemista. En ollut kuitenkaan tyytyväinen jälkeen, sillä kangas on paikoin niin isoreikäistä, että en tykännyt kun nauha näkyi. Lisäksi ommel jotenkin kummasti kuprusi ja aaltoili nauhan kanssa, vaikka koneessa oli differentiaalisyöttö päällä. Niinpä purkasin sauman ja ompelin ne pienellä jonkin verran pidennetyllä siksak-ompeleella. Sitten leikkasin ja siistin ylimääräisen kankaan sopivalta etäisyydeltä saumasta. Isonsiskon paidassa kokeilin saumurin ommelta, mutta sekin näkyi kovasti oikealle puolella, joten luovuin silloin jo siitäkin. Nämä on näitä minun kokeiluja, että katsotaan nyt miten käytännössä saumat kestää. Kaikkein siistein siitä tällä tavalla tuli. Yksivärisiä paitoja saisi olla monenvärisinä, niille kyllä riitää käyttöä. Nyt kun on siivottu, niin huomennahan sitä voisi taas ommella. Jospa saisin jo käsittelyyn ne isonsiskon housut, jotka odottelee tuolla ompelupöydällä :) Kiitos Krista sinulle !

      Poista
  3. Todella kiva paita! Niin söpön näköinen tyttöselle ♥ Ja ihania muitakin ompeluksia! *anna*

    VastaaPoista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.