torstai 27. maaliskuuta 2014

Just Cavallia housuiksi




Viime postaukseni lopussa mainitsin uusista kankaista, joista pitäisi syntyä käyttövaatteita lapsille.  No, tällä kertaa ne kankaat majailevat vielä kaapissa. Mutta ompelun alle pääsi tämä mielenkiintoinen Eurokankaasta ostamani kangas. Materiaaliltaan se on polyesteria, joustavaa ja aivan mahtava kangas esimerkiksi housuiksi. Housuille kaveriksi ompelin trikoosta perusvalkoisen paidan.


Kaivoin kaapista tyttösen vanhat, hieman pieniksi jääneet farkut, jotka leikkasin kaavoiksi. Jonkin verran lisäsin väljyyttä joka paikkaan. Kankaan kuviot olivat niin sekavat, että en alkanut asettelemaan kaavoja sen kummemmin vaan leikkasin osat sen ihmeemmin miettimättä. 


Oman kantapään kautta saadun kokemuksen perusteella parhaimmin istuvat housut saa hyvistä, vanhoista käyttöhousuista, jos ne vaan raaskii leikata kaavoiksi. Ei muuta kuin leikkaa saumoja pitkin housut palasiksi. Ompelun etenemistä voi tietysti seurata jonkin lehden ompeluohjeen mukaan tai huristella vaan omien ajatusten mukaan. Vetoketjun kiinnittäminen on myös minusta näppärin tehdä katsomalla valmiita housuja, miten ne on kiinnitetty ja miten päin osat ovat. Olen joskus seurannut myös Ottobren ohjeita vetoketjun ompelemiseen. Siinä on minusta kohtuullisen selkeät ohjeet. Mutta sittenkin ohjeet saattavat hämätä ja eteneminen voi olla tuskaa ;) Silloin valmiit housut auttavat ongelmien ratkomisessa.


Vyötärölle lisäsin vyötärökaitaleen sisälle kuminauhan. Sillä saa mukavasti istuvuutta ja tunteen, että housut eivät roiku :)


Valkoiselle paidalle laitoin kaveriksi lilan resorin. Aika mukavasti saa piristettä pienellä jutulla. 

Saapa nähdä, joudutteko näkemään lisää kuviollisia housuja tässä lähiaikoina? Sillä kuviokankaita tarttui vähän niinkuin vahingossa käsiini kulkiessani tässä alkuviikosta erään kangaskaupan hyllyjen ohi :)

Tartutaan inspiraatioihin ja nautitaan aurinkoisista päivistä :)




16 kommenttia:

  1. No jopas on mageet housut! Hyvä sinä. Olet kyllä aikamoinen nainen. Olen haaveillut itselleni uutta hametta, mutta kankaat ovat kyllä vielä kaupassa (ehkä vois haaveilun sijaan toimiakkin). Kenties kesällä viimeistään minäkin innostun kuviollisia kankaita hankkimaan ITSELLENI.. hui, :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Aarrerasia:) Minäkin haaveilen monista tekemisistä ja usein ne jääkin sille tasolle :) No, onhan sekin mukavaa! Hommaahan sinäkin jotain kuviollista, vaikkapa juuri housukangasta, itsellesi ;) Minäkin ostin yhtä aivan huippua omasta mielestäni ja kovasti nyt haaveilen saavani itselle niistä housut. Saapa nähdä pääsenkö toiminnan tasolle :D

      Poista
  2. Hienot housut tuli kyllä, magee kangas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tämä kangas oli sen verran mielenkiintoinen, että ostettava oli ja aika hauskat housut niistä tulikin:) Kiitos Ninnu kommentistasi!

      Poista
  3. Olet saanut mielettömän hyvin istuvat housut tehtyä! Tuolla mainitsemallasi konstilla kyllä saa hyvän lopputuloksen. Valmiista vaatteista ne ompelutekniikan niksit parhaiten oppiikin. Itse ainakin tarvitsen konkreettisen silmä- ja näppituntuman uusiin asioihin. Tuo kangas on huikean ihana. Pidän paljon suurista kuoseista, vaikka itselle harvoin tulee sellaisia tehtyä. Monet kerrat olen niitä ihastellut kangaskaupoissa, mutten vielä ole hennonnut ostaa. Pienellä lisäyksellä paita sai todellakin raikkaan ilmeen. Ihana yhdistelmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hanna Mi:) En pidä yhtään kaavojen piirtämisestä ja ehkä tykkään luistaa siitä. Mutta hyväksi onnekseni näitä parempiakin keinoja on olemassa, ainakin minulle parempia :) Minun pitäisi tutustua enemmän erilaisiin muihinkin materiaaleihin kuin mihin olen jo tottunut. Juuri joustamattomissakin kankaissa näkee paljon todella hienoja kuoseja. Tykkään vaan niin ommella joustavista. Ehkäpä niin paljon tulee tehtyä käyttö- ja arkivaatteita ja niissä joustava kangas on niin kätevä.

      Poista
  4. No on kyllä komeat housut. Samoilla kikoilla olet näköjään ommellut kuin mieki aikoinaan. Nyt on jo meillä seuraava polvi ompelusten kimpussa ja hyvää jälkeä näyttää heilläkin tulevan. Mie vaan keskityn tuohon neulontapuoleen.
    Tuolla ed. postauksessasi oli myös ihana aplikaatiojuttu. Eipä tule toista samanlaista vastaan kun ihan itte väkertää. Käsityöt on vaan niin huippua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdyn täysin viimeiseen lauseesesi :) On niin mukava kun saa tehdä ja kokeilla erilaisia juttuja ja saa onnistumisen iloa ja näkee työnsä jäljen valmiissa työssä. Sinulla onkin niin ihania neulejuttuja, että. Minä tässä vaiheessa vasta haaveilen niistä. Ehkäpä jossain vaiheessa ne saattavat innostaa enemmän kuin ompelu. Kiitos paljon kommentista Pilvikirsikka :)

      Poista
  5. Stylet housut! Minäkin tätä kangasta edellisellä Eurokankaan reissulla hiplasin, mutta jäi vielä kauppaan. En oikein osannut ajatella, että siitä voisi näin kivat housut tehdä lapselle :), Tuollaiset valkoiset peruspaidat jollakin pienellä jujulla ovat kyllä käyttövaatteita parhaimmillaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin mietin, että onko kankaan kuosi hyvä valmiissa vaatteessa, mutta onneksi se on ihan kivan näköinen :)Noita yksivärisiä peruspaitoja pitäisi urakoida enemmänkin. On ne niin näppäriä ja monipuolisia joko yksinään tai jonkin vaatteen alla. Kiitos kovasti Krista :)

      Poista
  6. Ihan mahtavat housut tuli, istuvatkin just eikä melkein.
    Tykkään kuviollisista housuista tosi paljon, myös itsellänikin tykkään käyttää. :)
    Kyllä nyt on mielenkiintoista jäädä odottelemaan, minkälaisia housuja muista kuviollisista kankaista tulee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli meitä on useampia, jotka ovat ihastuneet kuviopöksyihin. Minäkin pidän sellaisista. Kyllä minä jossain vaiheessa jotain väsään niistä kuviokankaista. Saapa nähdä mitä tuleman pitää :) Kiitos Saga!

      Poista
  7. Niin onnistuneet!! Todella hyvä tuo kuvio ja heti niin istuvat!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ihana kun löytyy uusia kivoja kankaita. Tämä oli kyllä positiivinen löytö :)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.