torstai 13. maaliskuuta 2014

Kankaanpainantaseula kokeilussa ja farkkujen tuunausta



Ostin joku aika sitten kankaanpainantaseulan ja raakkelin (meniköhän nimet oikein ?) paikallisesta käsityökeskuksesta. Olen muutamia kertoja käyttänyt ompeluksissani kankaanpainantaa siten, että olen käsin tuputellut kangasväriä leikkaamani kalvon läpi kankaalle. Mutta tässä työtavassa on saanut tarkasti tuputella, että väriä tulee tasaisesti ja siististi kankaaseen. Ihastuin todella paljon seulan käyttöön ja näppäryyteen. Samaa leikattua kuvaa pystyi näppärästi käyttämään uudestaan eri kankaalle. Jos joskus innostun, niin voin laittaa kuvia enemmänkin työtävasta. Ja ennenkaikkea jos se teitä sattuu kiinnostamaan ?

Piirsin tällaisen paimenpojan lampaineen ruohoniitylle ja halusin tehdä kuvaa hyödyntäen pojallemme pari hupparia.


Hupparien pariksi tuunasin aikuisten farkuista housut. 


Huppareissa minulla on mallina Ottobre 4/2010 mallinro 16. Naali-huppari. Halusin kaavan, joka on perinteisen hupparin tapaan väljä eikä liian istuva. Tätä kaavaa kyllä voin ehdottomasti suositella. Punaiseen huppariin lisäsin pojan toiveesta kyynärpääpaikat.



Farkut leikkasin siis aikuisen farkun lahkeista. Leikkasin jämäpaloista etutaskut, joihin hyödynsin vanhan farkun taskujen suuaukot. Etuosaan tein valevetskarin. Hyödynsin myös vanhojen farkkujen takataskut. Jouduin kyllä pienentämään niitä reilusti ja muotoilin ne uuteen malliin. Niissäkin hyödynsin suuaukon vanhoja tikkauksia. Lahkeensuutkin ovat suoraan vanhoista farkuista. 


Lisätikkauksia sinne ja tänne ja farkuista tuli ihan käyttökelpoiset. 


Nyt on kokeiltu seulan käyttöä ja tuunattu vanhat farkut :) Kaikkea uutta sitä käsityörintamalta löytyykin, mahtavaa !


Keväiseltä tuntuu ulkona ja mustarastaskin ilahdutti aamulla meitä kauniilla laulullaan :)





18 kommenttia:

  1. Mielettömän hienot vaatteet! Kankaanpainaminen seulalla on kyllä paljon tuputtelua mukavampaa (meni termit ihan oikein sinulla). Ihana kuva, ja sopii mainiosti noihin huppareihin. Todella siistit farkut olet tehnyt! Keväinen sää hellii täälläkin päin Suomea, aurinko helottaa ja lämmintä piisaa. Kohta on viimeisetkin lumet sulaneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset Hanna Mi :) Oli kyllä tosi kätevä tehdä tuolla seulalla kankaanpainantaa. En aio tässä vaiheessa sen suurempia painamistöitä alkaa tehdä, mutta näin pienimuotoisestikin tykkäsin tosi kovasti. Ja se minusta oli hyvä, kun samaa kuvaa pystyi kätevästi käyttää uudestaan. Sinulta muuten sain innostuksen tuunata farkut, kiitos inspiksestä :) Luovaa puuhaa, tykkäsin!

      Poista
  2. Hienot vaatteet ja upea painojälki!
    Minäkin tahtoisin oppia kankaanpainantaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkäsin tuosta painojäljen tasaisuudesta. Tietysti makuja on tuossakin suhteessa monenlaisia :) Tuolla painaminen oli kyllä tosi helppoa. En ole kyllä todellakaan pätevä siinä, mutta jos innostun ja saan aikaiseksi, voin laittaa tänne kuvia työtavasta. Lämpimät kiitokset Kehrä :)

      Poista
  3. Hienoja vaatteita! Ja ehdottomasti kuvia työtavasta, jos vain ehdit/jaksat. Kaikki niksit ovat tervetulleita, aivan tuntematon osa-alue kun on. :). Olet kyllä hienosti tehnyt nuo housutkin. Mahtavaa hyötykäyttöä. :) Iloista loppuviikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aarrerasia <3 Yritänpä innostua laittamaan tänne kuvia painamisesta. Itse kun olen tällainen innostuja ja kokeilija, niin mielelläni jaan inspiksiä jos joku niistä vaan jotain iloa saa :) Oikein kantapään kautta kokeiltuja ideoita ;D. Ihania päiviä sinullekin!

      Poista
  4. Aivan ihana kuva hupparissa!! Aikuisten vaatteista tuunatut lastenvaatteet ovat kyllä hyötykäyttöä parhaimmillaan! Kankaanpainantaa olisi kyllä mielenkiintoista koettaa ja opetella. Vaan nyt ei aika ja energia tahdo riittää uuden opetteluun, jotenka parempi siis tehdä niitä hommia mitkä ovat jo tuttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelinkin ensiksi käyttää jotain värityskirjan kuvaa, mutta kaikissa oli niin paljon yksityiskohtia, että kokeilin piirrellä ihan itse :) On kyllä niin monia mielenkiintoisia asioita, mitä olisi kiva tehdä, mutta kyllä sitä on pakko karsia ja tehdä asioita elämäntilanteen mukaisesti. Näinhän se menee :) Kiitos sinulle Eerika :)

      Poista
  5. Kivat ja reippaat vaatteet, tykkään varsinkin tuosta punaisesta hupparista. Housutkin ovat kuin ison pojan farkut kaikkine yksityiskohtineen. Onko tuollainen seula ja raakkeli kuinka arvokkaita hankintoja? Haluaisin mennä kankaanpainantakurssille, mutta aikataulusyistä se ei nyt keväälläkään onnistunut, vaikka kurssia katselin kansalaisopistosta. Varmasti tuolla on näppärä painaa kuvia kankaalle ja itseopiskelullakin varmasti onnistuu, kun vaan ryhtyy toimeen. Itse taidan kuitenkin toistaiseksi jatkaa vielä sillä tuputus- ja kontaktimuovi- tyylillä ;) Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hupaista kun poika tuumasi, että punainenhan on tyttöjen väri:) Eli liian vähän tulee selvästikin käytettyä kirkkaita värejä hänen vaatteissaan. Taidan olla aivan harvapää kun en tarkalleen muista mitä nuo välineet maksoivat. Seula taisi olla 18 euroa ja raakkeli n. 15 euroa. Toivottavasti ei mene ihan väärin nuo hinnat. Seulanhan voisi tehdä itsekin, mutta ajattelin homman menevän varmimmin kun ostan valmiit välineet. Kontaktimuovi oli kyllä näppärä väline ja sillä sai kyllä siistin jäljen, kiitos ideasta :) Suuret kiitokset kommentista Krista ja mukavaa loppuviikkoa sinullekin :)

      Poista
  6. Hienoja huppareita:)! Laitappa ohjetta, kiinnostaa! Mulla on noita seuloja ja joitaki valotettujaki, mutta olis kiva tuota kalvotekniikkaa kokeilla! Muistan äitini sitä paljonkin harrastaneen, kun olin pieni, mutta enään en kunnolla muista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Minäpä koitan seuraavalla kerralla kun välineitä käytän, niin napata kuvia ja laittaa sitten tänne. Minulle tuo valotustekniikka on taas ihan vieras. Näppäriä juttuja niillä kyllä saa aikaiseksi :)

      Poista
  7. Oho, ihan tosi tosi hienot vermeet pojalla! Farkutkin kuin "kaupasta ostetut" :) Luulin jo klikanneeni lukijaksi, mutta enpä ollutkaan. Nyt ehdottomasti jään seuraamaan ja odotan innolla kankaanpainanta vinkkejäsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti ja lämpimästi tervetuloa seuraamaan juttujani :)

      Poista
  8. Minäkin olen innostunut tuosta kankaanpainannasta, kun olen ollut kaksi lauantaita kurssilla. Oman seulan taidan hankkia vielä kevään aikana. Kivan kuvan olet painanut ja hyvänäköiset on tuunatut farkut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaiset kurssit antavat varmasti paljon ja ovat mielenkiintoisia. Pitäisi kyllä tutkia löytyisikö täältäpäin jotain kursseja. Kyllähän niistä saisi tosi paljon. Useimmiten sitä itse ensin näpertää ja kokeilee. Varmasti helpommalla pääsisi kun saisi hieman oppia. Kiitos paljon Pikku Akka :)

      Poista
  9. Todella hienot vaatteet on poikasi saanut! Minuakin kiinnostais tuo kankaanpainanta mutta vielä en oo uskaltautunu kokeilemaan.. ohjeet olis mukavia ja antais inspiraatiota itellekkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Silja :) Laitan jossain vaiheessa kuvia työvaiheista. Onhan ne toki minun versioita eli siis aloittelijan ajatuksia. Mutta varmasti niistäkin jotain ideaa saisi :)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.