tiistai 18. maaliskuuta 2014

Minun huppariniHuppareita ei ole tullut ostettua tai tehtyä itselle kovinkaan paljon. Mutta rentoja käyttövaatteita ne kuitenkin ovat. Sellaisen aika oli nyt. 


 Jossain näin kuvan hupparista, jossa oli vetoketju ommeltu hieman sivummalle ja minusta se oli aika kivannäköinen. Tähän puseroon päätin testata sellaista. Kaikenlaisia päähänpistoja sitä näköjään saa ja vielä tulee mieleen testata :)


Juuri oikeanlaista kaavaa ei löytynyt, mutta apua sain Ottobre 5/2011 lehden mallinro 6. Saturday Chilling velourhupparista. Kaava oli edestä auki oleva perusmallin huppari. Takakappaleessa kulkee sauma, joka on aika haasteellinen raitakankaassa, ainakin minulle. Hihansuihin lisäsin mustat pitsit. Sopivat minusta niihin, koska vetoketjukin on pitsimäinen.  Hupun muotoilu toisesta sivusta leveämmäksi oli aika työlästä, mutta tein sen siten, että leikkasin hupun molemmista sivuista reilusti leveänä. Kun olin kiinnittänyt hupun kaula-aukkoon, niin sen jälkeen pystyin muotoilemaan sivut oikeanmuotoisiksi. Halusin peittää hupun ja kaula-aukon sauman jotenkin. Tein pikaratkaisun ja silitin sauman päälle kaksipuoleisen liimanauhan avulla valkoisen kanttinauhan tyylisen nauhan. Etukappaleen leikkasin kahdesta osasta ja huomatkaahan, että sauma on alaspäin kaareutuva molemmista sivuista. 


Kangas on collegen tapaista neulosta ja hupun sisus on jotain tekoturkista. Erittäin ammattimaisia nämä minun kangasanalyysit ;). Joka tapauksessa mukavan lämpöiseltä tämä vaikuttaa. Heti valmistumisen jälkeen vetäisin hupparin päälle :)

Lunta on muuten sadellut reilusti koko illan pitkästä aikaa. Mitenkähän päivällä näkemäni joutsenet oikein pärjäilevät? Toivottavasti nekin tarkenevat!

22 kommenttia:

 1. no niin! siinä sekin kangas nyt jo valmiina vaatteena. :) Olet sinä eri nainen! :) Kangas on kyllä tosi lämpöistä, jumpsuit-versio meillä täällä on kyllä ollut tuolla vauvapojalla niin mukava näin talvella kun lattianrajassa kulkee. Pitsit aika huikea idea, hieno, kerrassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun sain pikkumiehen vaatekerrasta ideaa omaan puserooni. Ihastuin silloin niin tähän kankaaseen :) Ja lämpimältä tämä todellakin tuntuu. Tykkään tällaisista vaatteista, joissa ei palele. Kiitos Hanna :)

   Poista
 2. Kiva, noi pitsiketjut on somia ja olen niitä monesti ihastellut, en vaan ole keksinyt sopivaa paikkaa niille vielä. Itse katselin myös tänään kahta joutsenta ikkunasta, toivottavasti tarkenevat ja voivat hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tilasin pitsivetoketjuja joskus muutamia ja pikku hiljaa niille on sitten käyttöä löytynyt. On totta, että pitää löytyä oikea kohde. Joka paikkaan ne eivät välttämättä sovi. Joo, toivottavasti lämpimistä maista lennelleet linnut kestävät näitä takatalvia. Kiitos Ninnu sinulle :)

   Poista
 3. Näin tyylikäs huppari kelpaisi kyllä minullekin. Olet onnistunut kyllä hienosti yhdistämään tässä tyylikkyyden ja rentouden. Pitsit sopii tosi hyvin ja tuovat naisellisuutta. Näppärä keksintö tuo liimanauhan käyttö valkoisen nauhan kiinnittämisessä, eipä olisi minulla tullutkaan mieleen :). Kyllä tuossa kelpaa ulkoilla kunhan kelit tästä taas toivottavasti lämpenevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että tämä menee myöhemmin syksyllä ihan takista. Pitäisi joskus opetella oikein ompelemalla laittamaan jonkun nauhan tuohon kaula-aukon saumaan, mutta hirvittää, saanko tarpeeksi siistin sauman vaatteen oikealle puolelle. Tuo liimanauha oli kyllä näppärä :) Kiitos lämpimästi Krista :)

   Poista
 4. Olen samaa mieltä Kristan kanssa, että tämä on tyylikäs ja rento huppari. Tällaista voisin pitää itselläni. Pitsit ja pitsivetoketjut sopivat todella hyvin kankaan yleisilmeeseen. Tästä taas näkee, miten loistava sommittelija sinä olet, hupparissa ei ole mitään liikaa eikä liian vähän! Ainakin minun silmääni :). Makuasioitahan nämä ovat. Tuo liimanauha on hyvä keksintö, käytän itsekin sitä joskus. Kanttinauhan ompelu siististi vaatii kyllä työtä, jätän usein itse sen tekemättä ja keksin jonkin muun konstin. Lunta tuli tännekin, mutta joutsenia ei vielä ole näkynyt. Toivottavasti sinun näkemät joutsenet pärjäävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoista, Hanna Mi :) Mukava kuulla, että tykkäät. En edes muistanut ostaneeni liimanauhaa, kunnes hoksasin avaamattoman paketin ja sain idean käyttää sitä sauman huolittelussa. Joskus pitäisi kyllä harjoitella oikein ompelemaan huolittelunauha ko. saumaan. Ehkä sitä on vain turhan tarkka ja kriittinen omasta työnjäljestä. Harjoittelemallahan sitä oppii :)

   Poista
 5. Onpa veikeän näiköinen huppari, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja :) Tästä tuli kyllä ihan mukava käyttövaate. Pääsipäs taas tänäänkin päälle :)

   Poista
 6. Todella kivan hupparin teit ja sait. Mahtavaa, kun sinulla noita ideoita löytyy ja vielä niin ahkerasti toteutatkin niitä.
  Tämä kangas on pyörinyt minukin mielessä, olen sitä joskus jossain nähnyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mielenkiintoista kokeilla toteuttaa ideoita. Joskus kyllä mietin, että olisinpa antanut olla ja yrittänyt jotain helpompaa. Mutta palkitseehan valmis työ sitten tosi paljon ja varsinkin jos se onnistuu. Kiitos sinulle Saga :)

   Poista
 7. Onpas kiva huppari!! Pitsivetoketju ja hihansuupitsit ovat ihanat, pehmentävät jotenkin kokonaisuutta (jos noin voi sanoa, mutta ehkä ymmärät mitä tarkoitan :D). Aivan ihana tuo puolipyöreä pöytäkin, tykkään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän juuri mitä tarkoitat :) Juuri sitä pehmeyttä itsekin hain noilla pitseillä. Tuo pöytä on uusivanha kaluste, jonka jossain vaiheessa hankittiin. Ja se on jotenkin hakenut paikkaansa, kunnes muutama päivä sitten päätin asettaa sen tuohon paikkaan. Joku peili olisi aika kiva pöydän päälle. Antaisi vähän ulottuvuutta. Kaunis kiitos Eerika, kommentistasi :)

   Poista
 8. Naisellinen, tykkään! Tyyli sopii hyvin teidän sisustukseenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pikku Akka :) Ehkäpä se tosiaan passaa tuohon huoneen tyyliinkin :)

   Poista
 9. Tää on kyllä niin hieno! Mielenkiintoinen, kaunis ja väri minun mieleen. Sopii sinulle todella hienosti. Hyvä sinä ! Täälläkin on tähyilty taivaalta joutsenia. Voi, miten kauniita nuo valkokaulat onkaan.. kevättä laulaa kyllä sydän kun nuo linnut näkee <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aarrerasia ihanasta kommentista <3. Joutsenet on niin ihania lintuja. Mekin olemme saaneet ihastella lähes kymmenen vuoden ajan saman joutsenpariskunnan eloa läheisellä lammella.

   Poista
 10. Kaunis huppari ja kivoin leikkauksin toteutettu :)! Mullaki haaveissa huppari, ne on niin mukavia kotoiluvaatteita, ja miksei tuollainen tyylikäs, kuin sinun, voisi olla myös pyhävaatteena:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, minustakin tätä pystyisi käyttämään hyvin pyhävaatteena, ei nyt juhlissa, mutta kuitenkin :) Itse tekemällä saa niin omannäköisiä ja hyvinkin erilaisia vaatteita. Se on kyllä mielenkiintoista :) Kiitos Sari !

   Poista
 11. Hieno huppari, todella kiva malli ja kangaskin on ihana!

  VastaaPoista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.