sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Pöydän kunnostustaEsittelenpä teille pöydän, jonka tein puutyökurssilla lähes kymmenen vuotta sitten. Niin, voihan sitä sanoa tehneensä sen itse, vaikka kurssilla opettaja neuvoi jatkuvasti ja kurssin loputtua mieheni opasti minua tekemään pöydän valmiiksi, Eikö vaan :D ?


Pöydän laatikko on jumittanut koko olemassa olonsa ajan ja jossain vaiheessa sitä hieman kavennettiinkin reunoista, jolloin laatikon ja kehikon väliin jäi rako. Tämä oli siis siinä vaiheessa, kun laatikon päädyssä ei ollut näitä koristelistoja. Ja ne laitoin eilen ja ihan itse. Toki jouduin kysymään mieheltäni, miten jiirisahaa käännetään, jotta saadaan 45 asteen kulma. Mutta ihan itse mittasin ja sahasin kulmat ja aika hyvä tuli :) Liimalla kiinnitin listat laatikon päätyyn ja nyt olen pöytään tyytyväinen. Voi kun olisikin hienoa osata tehdä erilaisia huonekaluja itse ja osata käyttää erilaisia työkaluja. Puutyökurssi, jolle aikoinaan ilmoittauduin parin muun naisen kanssa oli joku jatkokurssi puutyöntekijöille. Joten kurssin osallistujat olivatkin pääasiassa miehiä. No, ehkä opettaja olisi päässytkin liian helpolla miesporukan kanssa :) Nyt hän sai vuorotellen opastaa meitä muutamaa naista, todellista aloittelijaa puutyön saralla.


Tämän upean nukkekodin joulupukki toi tytöille. Siinä olisikin minulle sopiva harjoittelukohde puutöiden suhteen. Pikkuisia huonekaluja voisi tehdä vaikka minkälaisia. Jonkinlainen mittasuhde kohdalleen kalusteiden suhteen ja ideointi valloilleen. Siitähän se lähtee :) Onko puutyöt jo sinun mukava harrastus vai haaveiletko niistä tässä vaiheessa niinkuin minäkin ?16 kommenttia:

 1. Vau, oletpa taitava! Olet osannut ottaa ohjeita vastaan ja hyödyntää ne. JOten olet todellakin tehnyt tämän siis silloin itse :). Nukkekoti (pienempi ja vaatimattomampi :D ) meilläkin odottelee kalusteitaan ym. Mutta neitosten ollessa näin pieniä, en edes viitsi lähteä kovin paljoa vielä askartelemaan sinne. Enkä minä mitään itse osaisi/jaksaisi nikkaroida. JOtain askarteluja ehkä :). Jään odottelemaan josko sinä innostut nikkaroimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa sitä kevään tullessa jotain innostuisi nikkaroimaan :) Mielessä monesti pyöritellyt mitä voisi kokeilla tehdä. Jotain mahdollisimman helppoa, niin tulisi tehtyä loppuun asti. Onhan sitä aika avuton tuolla saralla, mutta asenteella " kaikkea voi tehdä, jos vain yrittää " on kaikki mahdollista tai ainakin melkein kaikki ;). Kiitos Aarrerasia sinulle!

   Poista
 2. Upea pöytä (ja nukkekotikin :))!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja :) Nyt pöytäkin näyttää paremmalta, kun laatikon ympärillä ei ole kurjan näköinen aukko.

   Poista
 3. mahtava pöytä ja tuo nukkekoti,inspiraatiota varmaan tuo mukanaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, nukkekoti on jotenkin niin herkullinen, että sinne olisi kiva värkätä pikku kalusteita. Aika vaan niin rajallinen :), mutta joskus kun vaan pikku hiljaa alkaa tekemään, niin siitähän se lähtee. Kiitos Suvi :)

   Poista
 4. Upean pöydän olet tehnyt! Aivan mahtava taidonnäyte. Nukkekotiin kalusteiden nikkarointi kuulostaa mielenkiintoiselle, todella kaunis nukkekoti. Haaveillut olen omasta nukkekodista, mutta vielä en ole sellaiseen alkanut. Meidän perheessä asuu sen verran puutöissä taitava mies, etten kovin paljoa ole kokeillut. Joskus parikymmentä vuotta sitten olen väsäillyt jotain, isäni puutyökoneilla. Miehen pajan koneet on sen verran uudenaikaisia ja järeitä, etten uskalla ilman miestä niitä edes käynnistää :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin mietimme, että tehtäisiinkö itse nukkekoti, mutta niin se on vaan jäänyt. No, valmis oli tosi helppo ratkaisu. Pöydän valmistaminen jätti kyllä sellaisen kipinän puutöihin, että ehkä sitä joskus ehtisi opettelemaan lisää. Naisille suunnatut kurssit olisi varmasti parempi vaihtoehto. Siellä aloitettaisiin tarpeeksi helpoista jutuista. Pöytä meinasi olla vähän liian haastava. Itsekin hieman kauhistelen suuria koneita. Meillä on kotona sellainen pöytämallinen lehtisaha ja myös pöytämallinen puukkosaha (kuviosaha), joiden käyttöön olen jonkin verran tutustunut. Ne ei tunnu niin vaarallisilta vempaimilta :) Ja niillä on kätevä tehdä pieniä puutöitä. Kiitos paljon sinulle Hanna Mi:)

   Poista
 5. Tosi hieno pöytä! Kaunis! Taitavuutta. Ja ihana nukkekoti. Kansallismuseossa just ihailin nukkekoteja ja niiden mahtavia huonekaluja. Ajattelin, että noita olisi kiva alkaa tekemään. Mahtava harrastus oisi kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa mahtava nähdä oikein kokoelma erilaisista nukkekodeista. Niistä pääsisi näkemään ideoita erilaisiin pikku kalusteisiin. Pöytä on nyt minustakin ihana. Meinasin jo välillä heittää menemään koko hökötyksen. No, onneksi annoin sen olla, kunnes se nyt sitten pääsi lopulliseen kuosiin:) Kiitos Tuomitarha!

   Poista
 6. Olet sinä kyllä taitava nainen! Kauniin ilmeen antavat nuo koristelistat ja vedinkin näyttää tosi hienolta. Minä en ole puutöitä harrastanut sitten kouluaikojen :) Henkeäsalpaavan upean nukkekodin on pukki tuonut, siinä sitä riittääkin sisustamista ja aika kuluu varmasti mukavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi minulla oli kärsivälliset opettajat :) Aivan omaksi ansioksi en kehtaa pöydän ulkoanäköä ottaa ;) Ehkä nuo puutyöt on tavallaan kuin ompeleminen, hieman järeämmät on vaan koneet, mittomista ja suunnittelua :) Kyllä tytöt on tehnyt jo monenlaisia pikkuaskarteluja nukkekodin sisustamisen suhteen. Ja näkee kyllä miten motivoivaa ja ideoita pursuavaa puuhaa se on. Ja niin mukava kun näkee lasten ilahtuvan omista aikaansaannoksista. Kiitos Krista :)

   Poista
 7. Vau, niin kaunis pikkupöytä! Koristelistat sopivat tuohon kuin nenä päähän! Mulla on ollut pitkään haaveissa päästä jollekkin puutyökurssille, olisi niin kiva oppia käyttämään kaikkia puuntyöstöön tarvittavia vempeleitä. Vaan haaveena se taitaa vielä monta vuotta pysyä. Nukkekoti on oikea tyttöjen unelma! Ihanan isolta näyttää ja voin vain kuvitella miten luovuus pääsee lentoon kun tyttösi alkavat "sisustella" sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika :) Minustakin nuo koristelistat kivasti viimeistelevät pöydän. Mihinkähän kaikkeen niitä keksisi käyttääkään? Minuakin kiinnostaa kovasti puutöiden teko ja uskon, että kurssit antaisivat oppia ja myös rokeutta aloittaa joku projekti. Nukkekoti on todella melko kookas. Myös kiva yksityiskohta sisustuksessa siinä vaiheessa kun tytöt eivät välitä enää sillä värkätä. Hobby Hallista sen joulun aikaan tilasin.

   Poista
 8. Hih, minun "nikkarointejani" ei välttämättä voisi kutsua puutöiksi, mutta olis minusta ihana tehdä ihan oikeita huonekalujakin! Suvussa on isällä ja veljissä puutaitajan vikaa, joten voishan sitä oppia itsekin kun olisi tilat missä tehdä.

  Tosi kaunis tuo pikkupöytäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan sinulla ollut kivoja juttuja blogissasi ja kyllä ne minusta ovat olleet kovastikin puutöitä :) Itselläkin on into kasvanut aiheeseen kun saimme autotallin valmiiksi ja nyt olisi tila missä voisi värkätä. Kiitos Tiina :)

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.