torstai 10. huhtikuuta 2014

Kesäinen setti



Jotain kesäisen keveää teki mieli ommella. Pallotrikoon olen tilannut jossain vaiheessa Fabriinasta. Aluksi ajattelin tehdä pikkumiehelle paidan ko. kankaasta, mutta kankaan värit sopivat mielestäni niin hyvin tyttösellemme, että päätinkin ommella siitä jotain hänelle.

Mekkotehtaan Orelma- mekon kaava on ollut käytössäni jo aiemminkin ja sitä hyödyntäen tein kesäisen paidan. Hihat kuuluisivat olla mallissa pidemmät, mutta kun kangas päätti loppua kesken, niin jätinkin ne tarkoituksella vajaamittaisiksi. Lisäsin pitsit koristamaan reunoja.


Ompelin paidalle kaveriksi valkoisesta trikoosta leggarit. Lahkeisiin ompelin kahta erilaista pitsiä. Tällaisia pitäisi tehdä kesäksi useita hieman erilaisin versioin. 


Mekkotehtaan mallit ovat minusta aika reiluja. Tämäkin mekko on tehty huomattavasti pienemmällä koolla mitä tyttönen normaalisti käyttää.



Tällaiset ompelukset on niin kivoja toteuttaa, kun ne saa nopeasti valmiiksi. Pieniä muutoksia perusmalliin ja lopputulos on aivan omanlainen. 


Tämän pikapostauksen välityksellä toivotan teille mukavaa pian alkavaa viikonloppua :)




22 kommenttia:

  1. Kiva asu, ihanat yksityiskohdat nuo pitsit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ninnu:) Pitseillä saa niin nättejä yksityiskohtia aika pienellä vaivalla.

      Poista
  2. Voi miten herttainen asukokonaisuus! Ihastuin niin paljon, etten keksi oikein mitään järkevää sanottavaa. Vai olisikohan korkea aika käydä unten maille, jos sanojakaan ei tule ;). Onko teidän uusi perheenjäsen hyvin kotiutunut? Meillä edelleenkin odotellaan pentuja, taitaa mennä ensi viikkoon ennen heidän maailmaan tuloaan. Mukavaa alkavaa viikonloppua sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä pentu on sopeutunut tosi hyvin. Se on kyllä tosi vähän ikävöinyt. Ehkä se on ollut niin hyvä, kun se on saanut olla tässä perheen keskellä, niin se on kotiutunut aika nopeasti. Hauska sitä on seurata :) On teillä kyllä jännittävää aikaa odottaa milloin pennut syntyy. Se on kyllä hupaista seurata sitten pikkupentujen kasvua. Ja kiitos Hanna Mi kommentistasi :)

      Poista
  3. Ihanan herkkää,tasapainoista.

    VastaaPoista
  4. Ihana kangas, todella teidän tyttöselle sopivan värinen. Tuota Orelmaa olen minäkin haaveillut jo pitkään ja yhden mekon olenkin tehnyt kaavalla. Todella kiva kaava ja juurikin muunneltavissa :). Ihanan version olet tehnyt. Tykkään!! Hyvää viikonloppua myös sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tykkään kaavasta, kun on niin kivan yksinkertainen malli, jota voi halutessaan muokata. Tykkään sellaisista :) Ja myös mahdottoman tyttömäinen ja kaunis malli. Aurinkoista viikonloppua sinulle ja suuret kiitokset kommentistasi :)

      Poista
  5. Ompas kaunis paita ja suloiset kesähousut! Tuo onkin hyvä idea tehdä Orelmasta paita. Ite olen tehnyt sillä vain mekkoja. Pitäisi itsekkin aloitella kesävaatteiden ompelua ettei jäisi taas viime tinkaan... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla tahtoo aina jäädä kesävaatteiden tekeminen lämpimille kesäpäiville. Pitäsi kyllä terästää itseä tekemään asuja jo aiemmin. Pitäisipä katsella Mekkotehtaan muitakin malleja voisko niitä hyödyntää kesätoppeihin- ja paitoihin. Kiitos Eerika :)

      Poista
  6. Kaunis kokonaisuus, ihania pitsejä. Tuota samaa kangasta olen ihastellut fabtiinassa monta kertaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kangas on erittäin hyvän tuntuinen ja varmasti tulee kestämään käyttöä, ainakin minusta vaikuttaa siltä. Kyllä pitsit on niitä varmoja vaatteiden kaunistajia :) Kiitos paljon Ulrika!

      Poista
  7. Tosi suloinen kesäsetti kauniissa väreissä. Noista housuista tulee itselle jopa mieleen vanhan ajan mamelukit, varmaankin tuosta valkoisesta väristä ja pitseistä johtuen :). Itse hyödynnän kanssa monesti mekon kaavoja paidoiksi ja myös toisinpäin. Mukavaa viikonloppua sinne koiravauvaa hellien!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain mamelukien tapaista varmasti hainkin noilla housuilla. Nimeä en kyllä olisi muistanut :) Ajattelin kyllä tehdä ensin leveämmät lahkeista, jotta voisin laittaa kuminauhakiristyksen ja pitsit lahkeisiin. Mutta niistä ei tullutkaan tarpeeksi leveät, niin tein sitten tuollaiset. On kyllä mukava ommella tuollaisia ihanuuksia. Leppoista viikonloppua teille ja kiitos sinulle, Krista :)

      Poista
  8. Voi, miten kaunis! Kuin kesäperhonen!

    VastaaPoista
  9. Herkän kaunis setti! Olisinpa yhtä taitava käyttämään pitsejä koristeina, niillä saa niin paljon kauneutta lisää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannaliini :) Varmasti osaat tehdä pitsilisäyksiä, kokeilehan ihmeessä :)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.