torstai 24. huhtikuuta 2014

Kesävaatetta ja kaavan piirtelyäVoi näitä ihania kevätpäiviä ja auringonpaistetta. On ollut niin ihana olla ulkona ja antaa auringon lämmittää. Samallahan sitä aivan innostuu suunnittelemaan lasten kesävaatetuksia. Satuinpa vielä käymään valkoinen talo tarinoi-blogissa ihastelemassa Eerikan tekemiä t-paitoja. Siitäpä se innostus sitten lähtikin ja pari paitaa valmistui pikku miehelle.

 

Molempien paitojen kankaat ovat paikallisten kangaskauppojen aarteita. Halusin jotenkin piristää raitakangasta ja niinpä applikoin siihen pupun kurkkimaan pensaan takaa. Pientä näperrystä ja pikkuisia paloja pyöri pöydällä, mutta loppujen lopuksi ne muotoutuivat kokonaisuudeksi.Tästä kankaasta olen jo aiemmin tehnyt isolle veljelle t-paidan, mutta koska hyvää kangasta oli niin reilusti vielä jäljellä, niin saipa pikkuvelikin kesäpaidan. Lisäsin etukappaleelle taskun, johon silitin kaksipuoleisen liimaharson avulla kuviokankaasta leikkaamani nallen. Nalle sattui tallustelemaan oikealle päin, niin laitoinpa taskun vasempaan reunaan. Useimmiten tullut sijoitettua tasku etukappaleen oikeaan reunaa, mitä lie pinttyneitä tapoja :)


Pikkumies on aivan nallen kaltainen. Yhtä toimelias askellus hänelläkin on. Sain taas juosta kameran kanssa pojan nopeitten liikkeitten perässä. Jokaisessa kuvassa jotain touhutaan tai jonnekin kurkitaan :D


Aivan meinasin unohtaa mainita, että olen tehnyt ensimmäistä kertaa nämä kaavat ihan itse mittanauhaa käyttäen:) En sen tarkemmin tiedä, miten kaavat oikeasti tehdään, mutta maalaisjärjellä mietin tärkeimpiä mittauskohtia ja niiden avulla sitten piirtelin kaavat. Onhan tässä paidassa reiluutta, mutta niin nopeasti vaatteet kuitenkin jäävät pieniksi, että ei haittaa vaikka vähän kasvunvaraa olisikin.

No, tästä on hyvä jatkaa!

Mukavaa päivän jatkoa teille :)

12 kommenttia:

 1. Ihanan raikkaita kesäpaitoja! :)

  VastaaPoista
 2. Kivat kesäpaidat pojalle :) Juuri sopivasti harmoniaa raitojen muodossa ja reippautta kuvista! Kaavan teko tuntuu itselle ihan möröltä, vaikka valmiskaavoja kyllä muokkaan jo surutta. Harjoittelun paikka siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin kaavoitus on aivan jotain outoa, mutta lapsille on jotenkin helpompi kokeilla. Itselle jos kokeilisi, ei kyllä voisi ennustaa mitä tulisi :) Varmasti tulen jatkossakin käyttämään ja muokkaamaan valmiskaavoja, mutta kiva oli ainakin kokeilla:) Kiitos paljon Hannariina!

   Poista
 3. Onpas tullut kivoja paitoja! Tuo ylempihän olis ollut hyvä pääsiäiseksikin, kuin pääsiäispupu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin mietin, että jatkan tässä pääsiäisteemaa pupun muodossa :) Mietin ensin jotain dinoa tai lohikäärmettä, mutta jotenkin noin pikkuiselle pojalle sopi mielestäni enemmän tuollainen pehmoinen ja ystävällinen pupuhahmo :). Kiitos Pikku Akka kommentistasi!

   Poista
 4. Wau, onnittelut ensimmäisestä ihan alusta asti itse tehdystä kaavasta! Raikkaita raitoja paidoissa, hyvä idea tuon valmiin nallen kiinnittäminen liimaharsolla! Sulla oli niin hieno se viimeviikkoinen vanhoista vaatteista tehty juttu, että otat varmasti vastaan mun kierrätyshaasteen, jonka laitoin blogiini ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kiitos paljon:) Nyt on kokeiltu kaavoittaa, jännää puuhaa se on. Otinkin haasteen vastaan blogissasi. Ilman muuta!! Nuohan on kivoja juttuja ja vielä kun voi tehdä sen mitä itselle sopii ja minkä verran ehtii. Kiitos Krista:)

   Poista
 5. Kiva jos sain innostettua sut t-paitojen tekoon (ja kiitos linkityksestä) :) Hienoja paitoja oot tehnyt! Tuo pupu on ihana! Vau, ite piirretyt kaavat! Mun mielestä noissa kaavojen piirtelyissä hihankohta on tosi hankala, niinpä silloin harvoin kun oon ite piirrellyt kaavoja lunttaan hihankohdat valmiista kaavasta ;) Kaavojen muokkaaminen onkin minusta paljon helpompaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, että sain inspiksen :) Sinulla oli niin ihana se t-paita- postaus, että mielelläni sen linkitin:) Minusta kaavojen piirtäminen on älyttömän tylsää puuhaa ja mielelläni yritän sitä kiertää. Siksi varmaankin käytän mieluummin vanhoja vaatteita leikkaamisessa. Tämänkin kertainen kaavoituksen kokeilu on varmasti juuri keino yrittää keksiä jotain muuta, ettei tarvisi piiirtää kaavoja ;) Kiitos kommentistasi!

   Poista
 6. Herttaiset kuvat t-paidoissa! Onnittelut ensimmäisestä huikean hienosta kaavoituksesta! Sinä olet kyllä niin kekseliäs ja oivallat näitä ompelun ja kaavoituksen juttuja. Molemmissa paidoissa on ihanat kankaat. Raidat ovat kivan ajattomia, ja nämä varsinkin raikkaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi kiitoksia Hanna Mi :) Oli ilo huomata, että paidasta tuli ihan kivasti istuva. Hieman kauhistutti ennen ompelua, että mitähän tästä tulee. Ehkä siinä "oikeat" opet olisivat vähän väliä minua neuvoneet, että ei noin vaan teepä tuolla tavalla :D, jos vierellä olisivat olleet. Tykkään myös noista kankaiden säyvistä ja niitä oli mukava työstää.

   Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.