tiistai 15. huhtikuuta 2014

Miehen vaatteista tytölle röyhelötoppi



Vaatekaappien siivoamisesta on hyötyä myös ompelemisen suhteen. Kaappien kätköistä löytyi useita ihania kuoseja, jotka olivat lähdössä jätesäkkiin. Pelastin useamman kauluspaidan ja kasan farkkuja omiin kätköihini :)


Mieheni ruutukauluspaita ja farkut uusiutuivat totaalisesti. Nyt ne ovat pilkottuna tyttären topiksi. 

Leikkasin paidan vanhan pitkähihaisen perustrikoopaidan pohjalta. Sovitimme ja ompelin ja jälleen tytär sovitti. Tämän avulla paidasta tuli sopiva. 



Kauluspaidasta on jäljellä ainoastaan etunapitus. Olkapäille leikkasin napituslistan loppupätkästä palat ja niiden avulla sain olalle pienen yksityiskohdan nappien kera.


Kukkanen on tehty kahdesta eri palasta. Molempien kukkien taakse silitin tukevan liimaharson ja ompelin keskelle pienen helminapin. Kukka on kiinni hakaneulalla eli sen voi helposti ottaa halutessaan pois. Farkkuröyhelöiden reunat huolittelin saumurin rullapäärmeellä.

Aika vähälle on jäänyt tuunaaminen minun ompeluhistoriassa. Tämä oli tosi hupaista puuhaa ja monenlaisia ideoita jo nousi mieleeni kun olen ohikulkiessani katsellut pelastamaani vaatekasaa :)

Ihana kevät on todellakin nyt saapunut. Niin mukava olla ulkona auringon paistaessa. Syksyllä istuttamani tulppaanit nostavat jo urheasti päätään. Laitan niistä varmasti tänne kuvia, jos ne vain suostuvat kukkimaan :)

Aurinkoa ja iloisia inspiraatioita teille ihanat lukijani!
Lämpimästi tervetuloa te, uudet lukijat mukaan seurailemaan mitä olen puuhastellut!





20 kommenttia:

  1. No jopas on hieno röyhelöpaita! Uusiokäyttö on mahtavaa :). Tuolla odottaisi itsellä hervoton määrä ompeluun hamstrattuja vaatteita, mutta kummasti ne vain lojuu siellä kaapin perukoilla. Ehkäpä ne sieltä pitäisi pääsiäisen jälkeen ottaa esille. . sangen inspiroivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin aivan innostuin, kuinka mukavaa puuhaa se onkaan. Ja aika näppärästi saa valmista. Vielä jos pystyy hyödyntämään vanhoja saumoja tai yksityiskohtia. Voipi olla, että minullakin osa kamppeista jää nurkkiin, mutta sieltähän niitä voi sitten innostuksen tullessa kaivaa :) Suuret kiitokset Aarrerasia!

      Poista
  2. Todella kekseliäs paita! Ja istuu niin hyvin tyttäresi päälle. Ilman sovituksia onkin aika vaikea saada hyvin istuvaa vaatetta. Kauniisti sointuu taas kaikki värit yhteen. Itsekin olen jonkin verran miehen kauluspaitoja käyttänyt ompeluissa, ja kuten Aarrerasiallakin kaappi pursuaa käytöstä poistettuja vaatteita. Tuunaminen vie kyllä helposti mukanaan, ja kaikessa vanhassa näkee mahdollisuuden johonkin uuteen. Kiitoksia samoin sinnekin, aurinko tulikin tänä aamuna esiin parin päivän sateen jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se harmittaisi laittaa hyviä, ehjiä vaatteita roskiin, joissa kankaan laatu on kestänyt jo pitkään. Vaatteen kesto on taattua, kuin taas uusissa kankaissa on joskus jännityksellä odotettava miten ne kestää käyttöä. Tämä on mukavaa vaihtelua normaali ompelemiseen. Paljon kiitoksia Hanna Mi!

      Poista
  3. Tämä on tosi hieno, en tiedä miksi, mutta mulle tulee tästä vähän sellainen cowboy (tai tässä tapauksessa cowgirl)-tyyli mieleen. Vielä lännenhattu päähän ja lasso käteen :). Itse olen tehnyt miehen paidoista tytöille röyhelöhameita, jopa kellohelmaisia mekkoja, kun on kahta eri paitaa yhdistänyt. Tämä oli kyllä todella inspiroiva postaus! Aivan ihana yksityiskohta tuo olan tamppi muuten <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa hyvä ajatus tuo cowgirl. Tuotahan voisi jalostaa :) Voi tuo eriväristen kankaiden yhdistäminen, sehän on tosi houkuttelevaa. Tuunaaminen on tosi inspiroivaa. Siinä on jotenkin niin kaikki mahdollista, vaikka onhan uusien kankaidenkin käytössä. Mutta jotenkin ajatukset lentää enemmän vanhan vaatteen yhteydessä... Lämpimästi kiitoksia Krista:)

      Poista
  4. Tuo on niin kätevää kun jaksaa/viitsii uusiokäyttää vanhoja vaatteita. Materiaali on ilmaista ja onhan tuo hyötykäyttöä parhaimmillaan! Pitäisi kyllä itekkin enemmän jaksaa! Joitakin kivan kuosisia vaatteita mullakin on tullut jemmattua.
    Kaunis tämä tekemäsi toppi! Tuo kukkanen on tosi kiva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä tuunaaminen jäänyt minullakin niin vähäiseksi, mutta jos edes joskus saa aikaiseksi, niin onhan sekin jotain :) Tuo myös vaihtelua normiompeluun. Kiitos paljon Eerika :)

      Poista
  5. Vitsit miten hieno, ihanat yksityiskohdat. Toi farkkukukka sopis vaikka ja mihin, laitan omaan muistikirjaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tuollainen muistikirja olisi kätevä. Niin paljon näkee kivoja ideoita ja liian paljon unohtelee niitä kun ei mihinkään laita muistiin :). Tuo kukkajuttu oli kyllä nopea tehdä! Kiitos paljon Minna S:)

      Poista
  6. Ihan mahtavaa uusiokäyttöä! Mukavaa pääsiäisen aikaa teidän perheelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon :) Teidän perhelle myös oikein ihanaa pääsiäisen aikaa :)

      Poista
  7. Hieno homma kierrättää vanhat vaatteet.
    Oikein leppoisaa pääsiäisen aikaa sinnekin.

    VastaaPoista
  8. Voihan röyhelö ja toppi miten ihana röyhelötoppi! Jatkanpa katsomaan mitä muuta ihanaa täältä löytyy...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kun löysit sivuilleni. Kiitos paljon kommentistasi ja tervetuloa uudestaankin :)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.