maanantai 7. huhtikuuta 2014

Päivä laivalla



Kävimme eilen mieheni kanssa päiväreissulla Uumajassa. Oli meillä reissuun syykin :)

Viime viikolla ompelin itselleni paidan ja housut, jotka laitoin matkalle päälle.


Tämä kuviokangas on yksi niistä mielenkiintoisista kuoseista, jotka löysin vahingossa paikallisesta tehtaanmyymälästä. Niinkuin olen jo usein aiemminkin tehnyt, niin tein nämäkin housut leikkaamalla vanhat, käytetyt farkkuni paloiksi. Ai, että tykkään näistä :) Kangas on farkkumaista, mutta siinä on hyvin joustoa. Näitä on tosi mukava pitää päällä.


Paitakangas on Eurokankaan paloista löytynyt ohut pitsikangas. Leikkasin paidan käytössä olevan paidan mukaan. Muotoilin olkasaumat alemmaksi ja tein paitaan lepakkomallia. Halusin tiukat hihat, joten hihat leikkasin erikseen. Kavensin paitaa vyötärölle niin, että se istuu mukavasti. Kankaan reuna rullautui niin kivasti, että jätin hihansuut ja helman sellaisiksi. Ompelin vain lähelle reunaa kapean siksakin, jotta kangas ei lähde purkautumaan.



Vetoketju onnistui minusta tällä kertaa hyvin, jes :) Farkkunappikin on paikoillaan. Aika helppo se oli onneksi kiinnittää.



Tässä on meidän laivareissumme syy! Pikkuinen Jämtlanninpystykorvan pentu siinä hakee turvaa metsästäjäkaveristaan :) Onhan se nyt niin kaukana emostaan ja sisaruksistaan.

Kyllä se onkin vielä pikkuinen. Lapsilla ja meillä isommillakin on niin lystiä seurata sen touhuamista :)

Iloisia hetkiä teillekin !



24 kommenttia:

  1. Tuo pusero on taas niin hieno ja housutkin näyttävät hyviltä! Ja parastahan vaatteissa lienee kuitenkin se, että ne ovat mukavat päällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Kyllä kurjalta tuntuvat vaatteet jäävät käyttämättä. Näinhän se menee :) Ja kiitoksia sinulle Eerika!

      Poista
  2. Upeat ompelukset!
    Ja mikä ihana söpöläinen koiravauva. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kehrä :) Kyllä pennut on niin suloisia. Toki myös silloin kun ne kasvavat, mutta on tuossa pienuudessa jotain niin valtavan söpöä :)

      Poista
  3. Sun työnjälki on kyllä niin ammattimaista. Ihailen noita housun saumoja.
    Onnea koiravauvasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, mutta suuren suuret kiitokset Pikku Akka :) Kyllähän niitä huonojakin saumoja riittää, mutta kunhan nyt päälle päin näyttäisi kohtuullisen hyvältä ;)

      Poista
  4. Todella ihanat vaatteet!! Minulla on yksi samanmallinen paita ja oon käyttäny sen ihan loppuun.
    Jospa sitä innostuis itekin ompeleen uuden :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä itsekin ihastuin tosi paljon tähän paitaan eli teen myös varmasti näitä lisää. Tämä oli aika kiva kangas kun on niin ohutta ja vähän läpinäkyvää. Voi sitten alla olevan paidan värillä tuoda erilaisuutta. Teehän sinäkin uusi samanlainen itsellesi :) Kiitos Silja!

      Poista
  5. Vau! Ei voi kuin ihmetellä, että miten osaat tehdä noin siistiä jälkeä!! Ja farkut istuvat kuin nakutettu. Paita on hieno ja haaveilen tekeväni saman tyylisen joskus. Mutta meinaako tuo ompelujumi palata heti pienen pyrähdyksen jälkeen takaisin.. Saa nyt nähdä. :) Ihanan tuliaisen toitte matkalta. Kyllä tuota kelpaa halitella .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ole kummia nuo ompelujumit ! Joskus olen huomannut lääkkeeksi tepsineen sen kun alan vain ompelemaan, vaikka hieman kangistaa. Sitten on saattanut aivan innostua, varsinkin, jos on onnistunut työssä :) Jospa se into sinullakin säilyy. Vanhat, hyvänmalliset vaatteet on niin huippuja kaavoja, kun ne on niin pienellä vaivalla valmiita ja hyviä. Lehtien kaavoja, varsinkin housujen suhteen, joutuu muokata ja muokata. Siinä meinaa kyllästyä. Olemme olleet aivan valtavan ihastuneita pikkuiseen tuliaiseemme. On valloittanut koko porukan sydämet :). Kiitos paljon Aarrerasia kommentistasi!

      Poista
  6. Mahtava setti ja upeat housut siistein tikkaukseineen!! Onnea uudelle perheenjäsenelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kewa :) On niin mukava saada tehtyä itsellekin vaatetta ja niin mukava mieli kun on onnistunut :)

      Poista
  7. Kylläpäs onkin hyvännäköiset vaatteet! Ja koiravauva on suloinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Minna S :) Pentu on kyllä aivan mahdottoman suloinen. Innokkaita hoitajia on riittänyt:)

      Poista
  8. Todella, todella taidokkaasti ja siististi ommellut vaatteet! Pidän molemmista, sekä paidasta että housuista paljon. Kuviolliset housut sopivat tuon pitsipaidan kanssa täydellisesti. Onnea uudesta perheenjäsenestä! Onko teillä jo aiemmin ollut koiria, vai onko tämä perheenne ensimmäinen? Mahdottoman suloinen pentu. Meillä jännätään milloin narttukoira synnyttää, huomenna olisi "laskettu" aika :) (koira on vanhemmillani, oli tosin pakko tulla paikan päälle jännäämään).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai on teillä siellä niin jännät paikat !! Meillä on useita metsästyskoiria ollut jo useiden vuosien ajan. Miesväki harrastaa metsästystä, pääasiassa suurriistaa pyydetään. Ja kiitos Hanna Mi, kiva oli taas lukea kommenttisi :)

      Poista
  9. Onpa teillä ollut mukava syy reissata, voin vain kuvitella kuinka lapset ovat mielissään :) Tosi kivannäköistä vaatetta olet saanut tehtyä, housut ovat kyllä todella siististi tehdyt. Taidat tykätä tuollaisten farkku tyylisten housujen teosta, kun kaikki on niin viimeisen päälle, nappia myöten ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasit ihan oikein:) Tykkään värkätä farkkuja ja silloin kun niitä teen, haluan tehdä ne "aidon" näköisiksi:) Ja tuo farkkunappi oli oikea löytö, ihastuin niihin todella ;) Oli kyllä hupanen reissu. Pentu kyllä aikataulutti meitä, mutta sentakiahan me matkalla oltiin. Ja kotona odotettiin aivan innoissaan saapumistamme. Krista, kiitos kommentista :)

      Poista
  10. Oi onnea uudesta perheenjäsenestä! Ihana <3 Ja superhienot byysat siulla, vau! Ei itsellä hermo riittäisi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina :) Onneksi sinniä riitti loppuun asti ;) Nyt se tuntuu hyvältä.

      Poista
  11. Onnea uudesta perheenjäsenestä! Onpa suloinen! Kauniit farkut ja paita - istuvat todella hyvin ja kuten muut jo edellä kirjoittivat, työn jälki on todella ammattimaisen näköistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimät kiitokset sinulle :-). Tuollainen farkkumainen kangas on kyllä helppo ommeltava ja ehkä työn jälki on senkin takia kohtuullinen:-)

      Poista
  12. Oijoijoiii, pennuntuoksua.. ☺ ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri sitä, söötti pentu meitä täällä viehättää :) Kiitos kommentistasi Marika!

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.