torstai 22. toukokuuta 2014

Minun juhla-asu valmiina



Se on nyt valmis!! Minun juhlamekko saa nyt odotella reilun viikon verran henkarissa, ennen kuin pääsee päälle :) Tätä mekkoa olen kypsytellyt mielessäni jo pitkään, mutta kynnys aloittamiseen on ollut korkea. Jos oikein muistan, niin olen ommellut juhlamekon itselleni joskus yli kymmenen vuotta sitten. Ja taisipa silloinen mekko olla ilman vuorikangasta:)

Kankaan löysin Eurokankaasta jo muutama viikko sitten ja ajatus jonkinlaisesta kotelomekosta pyöri mielessä. Kiitos EK:n Tiina monista hyvistä vinkeistä:)

Vanhoja lehtiä selatessani löysin SK 10/2000 sopivan yksinkertaisen kotelomekon ohjeen. 


Mallissa on edessä ja takana muotolaskokset ja lisäksi asussa on vyötärön yläpuolella poikkisauma. Se tuo selkeästi istuvuutta ja selän notkoon ei niin helposti jää pussia. Mutta poikkisaumoja on ärsyttävän hankala saada kohdistettua juuri kohdilleen takakeskikappaleen kohdalta;). Taakse ompelin piilovetoketjun. Se kyllä jää niin mukavasti piiloon.


Kaula-aukkoon halusin pientä särmää ja ompelin siihen mustasta EK: n tekonahasta kaitaleen. Mekko on nyt sitten vuoritettukin :) Olen niin onnellinen kun sain tämän valmiiksi.

 Kiitos muuten edellisen postaukseen kommentoineelle Kikalle! Sain kaula-aukot ja hihat ns. oikein ommeltuna ohjeesi mukaan ja idea oli juuri se, että olkasaumat ommellaan viimeiseksi päällisen ja vuoren helman kautta. On muuten niin ihana kun jaksatte kommentoida ja antaa vinkkejä ja jaata omia kokemuksia. Se ilahduttaa todella paljon mieltäni :)

Pian ovat ylioppilasjuhlat perheessämme ja niitä valmistellaan nyt kovasti. Ensi viikko meneekin tiivisti valmisteluiden parissa ja postaukset voivat jäädä sen takia vähemmälle, mutta ehdin minä teidän blogeissa toki vierailemaan:) 


 Ihania juhlahetkiä teille kaikille!






34 kommenttia:

  1. ooooooh. oooooooooooooooh. nyt se on siinä!!! ja miten istuu ja kaikkea. hieno!! kauluksessa tällä kertaa se iin piste. .) olet kyllä aikamoinen ompelija, itseoppinut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiiiitos Hanna :) Se on nyt tosiaankin valmis. Melkoisen helpottunut olo, kun näytti vielä onnistuvan. Ja mikä parasta tässä, että itse voi oppia tekemään mitä vaan :D

      Poista
  2. Tämä on hieno ja mekko istuu tosi hyvin sun päälle! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Oman näköinen :) Tykkäsin kankaasta todella paljon, vaikka olihan se aika haastava vaakaan menevien kuvioiden suhteen kohdistella. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin :)

      Poista
  3. Todella tyylikäs ja ajattoman kaunis mekko. Upean kangasvalinnan olet tehnyt, sinulle sopii hyvin nuo sävyt. Piilovetskari on kyllä kätevä ja onpa upeaa kun vuorituskin on onnistunut! Hyviä juhlia teidän perheelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotelomekko ei ole onneksi mennyt vanhaksi, vaikka on jo pitkän ajan vaikuttanut vaatteiden maailmassa. Meinasi vaan olla vaikea löytää ihan perusmallia. En uskaltanut alkaa soveltamaan enää tässä vaiheessa. Pitää olla enemmän aikaa, jos haluaa enemmän itse säveltää. On kyllä mukava järjestää juhlia ja onneksi mekkopulmat eivät enää stressaa;) Kiitos Krista:)

      Poista
  4. Vaude ja niin hyvin istuu päällekin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika :) Onneksi sain istumaan aika kivasti. Joutuihan sitä tietenkin kokeilemaan ja ompelemaan ja taas uudelleen sovittaa, mutta siitähän se istuvuuskin tulee.

      Poista
  5. Ahaa, se minun pähkäilyni siis osui oikeaan! En itse ehtinytkään vielä sitä kokeilemaan. Mutta voin nenä miten kauniin mekon olet tehnyt! Istuu todella nätisti ja selän notko ei kyllä mitenkään korostu tai näy häiritsevästi. Itselläni on useampi sentti notkoa selässä (joka tietenkin näkyy pömppömahana, koska luonnollisestikin se selkäranka jonnekin ne sisäelimet työntää) ja jokainen kaava, etenkin housu, mutta myös mekko-takki ja paitakaava, on aina muokattava seläst, jos haluaa istuvan vaatteen. Viimeksi pari päivää sitten nauroin leggins kaavaa, kun se oli niin valtavan hassu sisäänpäin kääntyvine takasaumoineen ja valtavan korkeuden vuoksi, mutta eipä tällä kertaa mahdu tulitikkuaski selän ja housun kauluksen väliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin ja pähkäilin ohjettasi ja niin se vaan aukesi :) Nyt pitää vaan tehdä pian uudelleen vastaavan tyylisen liivarimekon, johon voin taas kokeilla systeemiä. Jäisi vähän paremmin tuonne takaraivoon ;) Huomasin edellisen postaukseni omassa mekossa, jossa on yksi pitkä takakappale, että herkemmin jää ruttua tuonne alaselän tienoille. Toki se riippuu kankaastakin. Se kangas mistä silloisen mekon tein, oli aika jäykkää, vaikkakin joustavaa. On se vaan niin huippua, kun itsekin voi oppia tekemään erilaisia juttuja ja bloggaamisen parasta antiahan on juuri tämä, että taitoja ja tietoja voi jaata muiden samanhenkisten kanssa :) Eli lämpimästi vielä kiitoksia sinulle, Kikka :)

      Poista
  6. Kyllä on tyylikäs mekko! Istuu kauniisti ja kangaskin näyttää upealle. Iloisia juhlia ja onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimästi kiitoksia Ulrika :) Onneksi homma meni putkeen mekon suhteen, vaikka välillä tuntui toiselta.

      Poista
  7. Siis todella hyvin istuvan mekon oot kyllä osannu tehä! Just tässä ykspäivä sovittelin juhlamekkoja, ja tuntu että mikään ei istu hyvin päälle. Aina jostain pussittaa tai kiristää. (voi tietty johtua vartalostaki :D ) Olispa mahtavaa kun osais ommella itelle just sopivan mekon! Ja vielä lapsillekkin just sellaset kun haluaa. :) Aivan mahtava taito tuo ompelu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin totta, että valmiista mekoista on niin vaikea löytää juuri sopivaa. Tiedätkö, että haluan rohkaista sinua kokeilemaan ompelua, jos pienikään innostuksen kärpänen löytyy sisältäsi :) Itsekin olen ihan itse opetellut ja monesti on tullut hankaluuksia, mutta niiden kautta parhaimmat opit on saanut. Ja parasta on ollut huomata, että ei ole mitään ainoata ohjetta, jonka mukaan pitäisi tehdä. Samaan lopputulokseen voi päästä monella tavalla :) Kiitoksia sinulle T :)

      Poista
  8. Wau miten upee ja niin istuva! Kyllä tohon vartaloon sopiikin istuvamalli täydellisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melina Kiitos :) Tämä mekon malli tuntui hyvältä päällä. Oikeastaan ensin halusin hihallisen version, mutta onhan tuo ilman hihojakin ihan kiva.

      Poista
  9. Todella upea mekko! Istuu täydellisesti sinulle. Kanttaus on kyllä tosiaan kuin piste iin päälle. Hienoa, että sait apua vuorin ompeluun. Täytyy myöntää, että katsoin itse tismalleen samaa kangasta Eurokankaassa, mutta olen päättänyt etten tänä kesänä enää osta mustavalkoisia. Niitä kaapissa on jo riittävästi :). Tsemppiä juhlien järjestelyyn, niissä on aina oma hommansa. Kivoja juhlia teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hupasta, että olet katsellut samaa kangasta :) Ihastuin heti tuohon, kun se näin. Minunkin tulee helposti valittua musta-valko- harmaa sävymaailmasta kankaat. Pitäsi kyllä alkaa laajentamaan värimaailmaa :) Onneksi vuorikin on nyt ommeltu ns. oikein. Kyllä sitä hommaa riitää juhlia ennen. Pitää yrittää pysyä aikataulussa, niin ei tule liikaa stressiä. Mutta vaatetuspuoli on nyt ok ja se helpottaa kovasti. Kiitos sinulle Hanna Mi:)

      Poista
  10. Ihan mieletön! Niin mekko kuin kantajansakin, sopii siulle ihan loistavasti. Vauuu ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret, suuret kiitokset Hannariina <3 Mieltä ilahduttaa :)

      Poista
  11. Onpa hyvännäköinen, juhlava. Värinsä puolesta oikein hyvä lakkiaisiin. Toistaa kivasti lakin värejä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, enpä ajatellutkaan noiden sävyjen toistuvuutta lakin suhteen :) Kiitos Pikku Akka kommentistasi!

      Poista
  12. Tosi tyylikäs mekko! Kaunis kangas, käy hyvin tuohon malliin.

    VastaaPoista
  13. Kiitos Laura:-). Tuo kangas oli sopivasti napakkaa ja uskon, että se on vain hyvä asia juhlamekossa. Vähälle on jäänyt juhla-asujen ompelu, ettei isompaa kokemusta ole vielä tullut.

    VastaaPoista
  14. Istuu täydellisesti.

    VastaaPoista
  15. Todella kaunis, tyylikäs ja hyvin istuva mekko - hienosti ommeltu! Kiva kun piipahdit blogiini, niin löysin puolestani tänne:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kun tulit kurkistamaan tännepäin ja lämpimästi tervetuloa myös lukijaksi. Oli kiva löytää sinun ihana ja inspiroiva blogisi :)

      Poista
  16. Upea! Istuu kuin hanska ja käy niin nätisti sinulle tuo malli. Mekko on tyylikäs ja juhlava ja keinonahka kauluksessa antaa pisteen i:n päälle. Täyden kympin mekko! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret, suuret kiitokset :) Niin paljon ihania kommentteja <3

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.