keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Pojan asu



Ostin kevättalvella kauluspaidan, joka ei sopinut oikein kenellekään. Meinasi vähän harmittaa, mutta onneksi tuunaaminen pelasti paidan käyttöön. Alapuolella olevasta kuvasta näkyy paidan alkuperäinen olemus, josta ehdin kylläkin leikata hihat irti ennen kuvaamista. Halusin tehdä pojalle lyhythihaisen hupparipaidan, joka olisi rento käyttää milloin vain. Kaveriksi paidalle leikkasin rikki menneet housut shortseiksi ja kanttasin lahkeensuut paidasta leikatuilla kangassuikaleilla.



Otimme pentukoiramme mukaan lenkille ja samalla napsin muutamia kuvia asusta. Pentukoiran kanssa kävellään joskus eri suuntaan :)



Vanhasta paidasta on hyödynnetty etukappaleen napituslista ja sivusaumat. Hihat leikkasin lyhyiksi ja loppuhihoista tuli huppu.


Farkut ovat mukavasti kuluneet ja pienet kaitaleet lahkeensuissa särmäävät housut oikein kivasti.



Tässä kuvassa näkyy hihansuun napituskaitaleen pätkä hupun etureunassa. Helpostihan nuo yksityiskohdat menevät piiloon hupun ollessa normaaliasennossa, mutta tuovat kivasti ilmettä kun hupun nostaa ylös pään suojaksi. Taskun ompelin kauluspaidan nurjalta puolelta löytyneestä alavarakankaasta ja lisäsin vielä koristeeksi  taskun yläreunaan shortsien farkkukangasta.

Tällaisia ompeluksia tällä erää :)

Tervetuloa mukaan uudet lukijat!




16 kommenttia:

  1. Onpa upea tuo hupparipaita! Tykkään noista kaikista pienistä yksityiskohdista. Hienosti ja kekseliäästi yhdistetty niitä, kokonaisuudessaan toimii yhteen niin hyvin. Sinulla on aina niin oivallisia nämä settien osien yhdistämiset, kuten tässäkin kaikki kaitaleet! Teidän pentu tuntuu niin suurelle, vaikka ihan pentu vielä onkin. Ja niin suloinen. Meidän pienokaisista vasta kaksi ensimmäistä ovat lähteneet uusiin koteihin, aika haikeaa on luopua pienistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät :) Onhan tässä mukana paljon sellaista pikku väkerrystä, mutta tuunaaminen on niin mukavaa kun saa nopeasti valmista aikaiseksi. Niin paljon kun voi hyödyntää valmiita tikkauksia ja yksityiskohtia. Enpä kyllä kovin herkästi viitsisi alkaa itse ompelemaan kauluspaitaa alusta asti. Pentu on kyllä niin mainio tapaus ja eleet ja olemus vielä niin pennulle ominaisia. Voi, se on niin haikea luopua pennuista. Kiitos paljon Hanna Mi :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka :) Halusinkin tehdä asusta juuri rennon käyttöasun.

      Poista
  3. Tämä on tosi kiva kierrätysjuttu, kiva nähdä isomman pojan vaatetta! Kivannäköistä mielestäni tuo paitakangas, hyvä kun pääsi käyttöön, ja nuo kaitaleet lahkeissa tosi hyvin keksitty :) On oikein ikään sopivan näköinen kokonaisuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On mukava tehdä välillä vähän isommallekin ompeluksia ja ihana kun lapsille kelpaa vielä äidin tekeleet :) Teki mieli lisätä lahkeensuihin kaitaleet, mutta halusin niistä niin kapeat, että ne eivät rajoita ja hallitse liikaa kokonaisuutta. Pieni piriste vain :) Kiitos lämpimästi Krista :)

      Poista
  4. Paidasta tuli hieno! Hyvä idea tuo kaitale shortsien lahkeissa, yhdistää kivasti housut paitaan!
    Alppiruusu on myös upea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika :) Alppiruusu kukkii muuten nyt tänä kesänä ensimmäistä kertaa. On se vaan upea :)

      Poista
  5. No sä oot järkevä kun teet kerralla koko asun, hyvännäköinen on tämäkin setti! :)

    VastaaPoista
  6. Tosi kiva setti ja huipusti käytetty hutiostos:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä onni, kun paita pääsi käyttöön. Kovin helposti en enää osta kauluspaitoja ilman sovittajan mukana oloa :D. Kiitos Sari:-)

      Poista
  7. Tosi hienoja kaikki nämä sinun tuunaukset, ja edellisen postauksen toppi on tosi kiva idea.

    Upean värinen alppiruusu, katselin itsekin eilen yhtä hiukan samansävyistä, mutta päädyin kuitenkin valkoiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ninnu:-). Tuunaaminen on ollut hauskaa puuhaa. Alppiruusu on kyllä mahdottoman kaunis. Valkoinen on varmasti aivan ihastuttava!

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.