keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Surauttelin kesäpaitoja



Ompelin syksyllä eskarin aloittavalle pojallemme muutamia kesäpaitoja. 
Olipa taas niin mukava ommella trikookankaita :) Tämän kankaan ostin paikallisesta kangaskaupasta. Poika valitsi itselleen juuri tämän pingviinikankaan. 


Tein paidasta hyvin pelkistetyn. Mustat resorit tuovat särmää kirjavuuteen ja peitetikkikoneeseen valitsin keltaisen värin, koska pingviinilläkin on saman väriset varpaat :)




 Tämä kangas on muistaakseni tilattu joskus Fabriinasta. Tähtikangasta ja turkoosia oli molempia vain palaset, joten jotain piti keksiä. Tällainen tähtipaita valmistui. Tykkään kyllä itse tuosta tähtiyksityiskohdasta. Olen joskus jossain blogeissa nähnyt vastaavan tyylisiä applikointeja. Nyt halusin kokeilla itsekin tehdä tuollaisen.


Farkkushortsit oli yksinkertainen tuunaus vanhoista farkuista. Rikkimenneet housunpolvet leikkaisin poikki ja huolittelin housunsuut uudelleen.




Pingviinikangasta jäi hihojen verran ja laatikosta löytyi turkoosia kangasta. Niistä sain tehtyä pitkähihaisen, keveän kesäpaidan. Taskun koristelin pingviininaskelilla :)



Kuvaaminen oli aika näppärää tämän pikkumiehen kohdalla. Nimittäin hän itse otti asentoja ja kehoitti minua ottamaan kuvia. Niistä muodostuivat nämä tämän kertaiset postauskuvat :)

Oli kyllä kummallista ommella kesäpaitoja kun ilmat vain ovat kylmenneet, mutta toivottavasti nämäkin kesäpaidat tulevat vielä monesti käytetyksi tämän kesän aikana.

Suunnitelmissa on tehdä lisää trikoojuttuja. Niistä lisää kun jotain valmistuu :)

Leppoisia päiviä teille:)



22 kommenttia:

  1. Kauniit vaatteet, aivan upeat yksityiskohdat :)

    VastaaPoista
  2. Hienosti toteutetut ompelukset! Toivotaan vielä lämpöisiä kelejä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta, olisi niin mahdottoman mukava saada lämpimiä hellekelejä, mutta eiköhän kelit pian lämpene :) Kiitos Kehrä:)

      Poista
  3. Hauska yksityiskohta nuo pingviinin askeleet. Onko se valmiina sun ompelukoneella? Kuinka leveää jälki on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä askelommel on ompelukoneessani oleva koristeommel. Se on leveydeltään 1cm. Aika hauska ommel :) Kiitos Pikku Akka kommentistasi!

      Poista
  4. Onpas mukavia paitoja, pidän kaikkien väreistä ja kuoseista! Tähtipaidassa hienosti tähti tehty kahdella värillä, ja nuo pingviinin askeleet ovat kanssa mainio yksityiskohta. Pojassasi on selvää mallin ainesta, todella hyviä kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan mulla niin hauskaa seurata ja kuvata poikaa, kun asennot niin kätevästi vaihtelivat. Ja kehoitus äidille kuului, että ota nyt, kun oon näin :D. Oli niin kiva tehdä pitkästä aikaa näitä trikoopaitoja, tykkään kyllä niiden tekemisestä :) Kiitos sinulle Hanna Mi :)

      Poista
  5. Kivoja paitoja! Tähti paidassa on ideaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mandariinimania :) Itsekin tykkäsin tuosta tähtipaidan lopputuloksesta.

      Poista
  6. Kivoja paitoja. Pingviinipaita on siisti kaikessa yksinkertaisuudessaan ja alimman paidan tasku on hauska yksityiskohta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monestikaan ei tarvitse mitään erityistä, että paita näyttää kivalta. Minustakin pingviinipaita on hyvä omassa yksinkertaisuudessaan. Kiitos paljon sinulle Manda :)

      Poista
  7. Kivoja ja oivaltavia yksityiskohtia olet taas keksinyt paitoihin :) Pingviinin askeleet on mun suosikki! Kuvat ovat mainioita, varsinkin tuo, jossa on kädet taskussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Krista :) Ommellessahan ne parhaimmat ideat yleensä tulevat. Koristeompeleet on kyllä hauskoja ja niillä saa kivoja yksityiskohtia vaatteisiin. Aika vähälle niiden käyttäminen kyllä jää.

      Poista
  8. Onpa kivoja paitoja! Tähtiapplikaatio on tosi hieno ja pingviinin askeleet ihan huikean hauskat! :) Toivotaan, että kesäpaidat pääsevät käyttöön vielä pian lämpimämmissä kesäkeleissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nyt odotellaan lämipimiä kelejä. Tuntuu aivan hassulta tehdä kesävaatteita, kun kelit vain kylmenevät. Mutta pakkohan helteet on vielä palata :) Lämpimästi kiiitoksia Pizzicato :)

      Poista
  9. Suloisia paitoja! Tähtipaita on ihan huippu ja pingviinikangas on tosi ihanaa!

    VastaaPoista
  10. Ihania paitoja ja suloinen poika! Meilläkin tuleva eskarilainen nauttii olla kuvattavana ja itsellä on pokassa pitelemistä ku toinen keimailee niin nätisti :) Aina ku kuvaan jotain, niin tyttö tulee pyytämään että kuvaa mua :)
    Taisin muuten ajaa ykspäivä teidän talon ohi. Etittiin yhtä paikkaa ja mietin miten se tien nimi kuulosti niin tutulta. Sitten muistin (ja tarkistin sähköpostista) että lähetin yhen arpavoiton siihen osoitteeseen ;) Heh. Mutta on teillä mahtava talo!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä muakin niin nauratti kuvata poikaa. Olisipa itsekin noin helppo kuvattava. Lapset on niin ihanan luonnollisia :) Tosi hauska sattuma, että olette ajaneet tästä ohi. Nytkin kun tiedät paikan, niin ajakaa seuraavalla kerralla pihalle ja tulkaa käymään :) Kiitos paljon T :)

      Poista
  11. Todella taitavia ompeluksia sinulla, uskaltaudun jäädä seuraamaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kakarat :) Ja tosi mukava kun jätit kommenttia. Kävinkin blogissasi kurkkaamassa ja mahtavia ompelutöitä olet tehnyt. Tervetuloa mukaan!

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.