maanantai 2. kesäkuuta 2014

Tuunattu mekko



 Viikonloppu juhlineen on takana ja lämpimät muistot säilyvät mielessä ikuisesti. Arkeen on palattava ja se aloitettiin aikaisin maanantaiaamuna ompelukoneen ääressä. Ja siten sainkin ensimmäisen tuunaustyöni valmiiksi. Osallistuin Helmoja ja hepeneitä-blogin kierrätyshaasteeseen, jossa kesäkuun ensimmäiset kaksi viikkoa postataan kierrätysompeluksia. Sivuni oikeassa reunassa on kuvake, jonka kautta voit tutustua enemmänkin haasteeseen ja blogeihin, jotka osallistuivat haasteeseen.


Tässä on mekko alkuperäisessä muodossaan ja lisäksi rumasti ryppyisenä. Olen tykännyt tämän mekon kankaasta ja kaula-aukon ympärillä olevista koristekukista ja siksipä tämä mekko on majaillut kaapin nurkassa, mutta käyttämättömänä.

Leikkasin hihat pois ja lyhensin reilusti helmaa. Keskitakakappaleeseen tein sauman, jonka avulla sain istuvuutta takakappaleelle. Se kun pussitti ja ei näyttänyt hyvältä. Lisäksi leikkasin takakappaleen kaula-aukon v-muotoon, samoin kuin etukappalekin on. Kankaan helmaosasta leikkasin vyötärölle kaitaleen, jonka nurjalle puolelle ompelin vanhasta kauluspaidasta reilumman kaitaleen, jotta se näkyy myös etukappaleelle. Ompelin kaitaleen keskelle ompelukoneellani kirjontapunoksen, joka mielestäni yhdistyy kivasti kaula-aukon valkoisiin kirjontakukkiin.


Nyt se on kevyt hellemekko, joka tulee varmasti otettua useastikin lämpimillä kesäkeleillä päälle. 


Hupaista puuhaa tämä tuunaaminen. Niin paljon saa hyödynnettyä vanhoja saumoja ja napituksia. Ja mielikuvituksella ei ole minkäänlaista rajaa, eli voi loihtia vaikka kuinka kivoja yksityiskohtia ja muutoksia vanhaan vaatteeseen.

Käykäähän kurkkaamassa sivussa olevan kuvakkeen kautta muihinkin blogeihin, mitä kaikkea taitavat ompelijat ovat saaneet aikaiseksi.





28 kommenttia:

  1. Todella kaunis mekko! Onnistunut tuunaus, tämä on niin istuva ja hyvin hyödynnetty vanhaa mekkoasi. Koristeompeleet vyötäröllä antavat ihanaa raikkautta lisää, väreinä farkunsininen ja valkoinen käyvät hyvin yhteen. Itsellänikin oli suunnitelmissa tehdä yhdestä omasta vanhasta mekosta vastaavanlainen tuunaus, mutta taidan jättää sen sitten haasteen jälkeen (aikapulan takia lähinnä). Tosiaan ideat laukkaavat turhankin kovaa. Ihania kuvia ja kauniit maisemat vielä lisäksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimät kiitokset Hanna Mi :) Tätä haastetta miettiessäni halusin ensimmäiseksi tuunata tuo vanhan mekon. Siitä nousi heti ajatus miten haluan sen muuttaa. Pikku lisäyksethän tulevat siinä ompelun lomassa. Tuo kuvauspaikka on aika lähelllä meitä, sellainen ihana merenranta kallioineen. Tykkään myös kovasti niistä maisemista :)

      Poista
  2. Tulipa nätti! Mun kierrätysompelukset ovat vasta leikkelyvaiheessa. Toivottavasti saan jotain valmiiksikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinullahan on hyvällä mallilla, jos olet päässyt leikkaamisvaiheeseen. Siitähän se sitten pikkuhiljaa lähtee käyntiin. Onhan tämä mukavaa puhaa, kun antaa mennä vaan. Jotenkin raaskii vanhaa vaatetta helpommin leikellä kuin jotain uutta kangasta. Kovasti kiitoksia kommentistasi Pikku Akka :)

      Poista
  3. No wau, kylläpä mekko on kokenut hienon muodonmuutoksen! Hyvä idea laittaa tuo leveä kaitale, korostaa niin nätisti vyötäröä! Ja aivan ihanat maisemat kuvissa. Olitpa sinä ahkera, kun jaksoit juhlien jälkeen nousta aamulla heti ompelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin pitkä ompelutauko, että oli niiiiin mukava herätä ompelemaan ja kun vielä tiesin mistä aloitan. Lapsetkin nukkuivat vielä hyvän tovin ja omassa rauhassa annoin mielikuvitukselle vallan :) Kaitale antaa kyllä minustakin sen kivan jutun mekkoon. Ja nuo koristeompeleet on kyllä kivoja. Kärsivällisyyttä vaan vaatii kun pitää malttaa mielen ja odotella kun kone edestakaisin tikkailee saumoja :) Kiitos Krista sinulle :)

      Poista
  4. Hieno tuunaus! Uusi ilme on raikas ja nuorekas. Kyllä kannatti! Se on helppoa kun sen osaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanna / Marakantti, kiiitos paljon kommentistasi :) Tuo nuorekas sana on varmasti aika paljon kuvaava. Vaikka tykkään kyllä todella paljon pitkistä hameista, niin tässä mekossa pituus jotenkin teki kokonaisuuden raskaaksi. Lyhyt malli kivasti keventää asua.

      Poista
  5. Hieno nuorennusleikkaus! Olen samaa mieltä Hanna Mi:n kanssa, että kuvat veden rannalla ovat nekin onnistuneita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mandariinimania :) On niin mukava, kun sain kivan mekon kesäksi. Tämä oli mukava haaste. Tulenpa muuten kurkkkaamaan myös sinun ompelujasi :)

      Poista
  6. Aivan upea tuunaus!! Hienosti oot keksinyt ja mekon ilme muuttui kyllä ihan täysin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavasti mekko kyllä muutti muotoaan ja ihana kun saan sen taas käyttöön :) Tällaiset jutut on niin mukavia, kun saa ideoida ja antaa luovuudelle vallan. Kiitos paljon Silja :)

      Poista
  7. Vau, hieno tuunaus! Saitpa nopeasti ekan jutun valmiiksi! Mulla taitaa postaukset tulla haasteen osalta vasta ensviikolla, kun tuli vähän yllättävää puuhaa tälle viikolle. Onneksi kuitenkin tosi mukavia sellaisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitahan postaukset kun ehdit ja kiva kun olet saanut jotain mukavaa puuhaa itsellesi :) Minulla oli niin kova syyhy jo päästä ompelemaan pitkän :) reilun viikon tauon jälkeen. Saa nyt nähdä minkälaisella tempolla seuraavat jutut syntyy. Kiitos lämpimästi Eerika :)

      Poista
  8. Olet kuule Kanneli niin supertaitava nainen että! Ihan huikea muodonmuutos, niin kaunis ja pukeva päälläsi. Tuo v-aukko on hyvä idea, teitkö alavaroilla sen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina <3 Ja tiedätkö, sinä annat aina niin ihania kommentteja, että !!! Aluksi mietin sellaista "laatikkomallista" kaula-aukkoa, mutta muistinkin että etukappaleella onkin v-aukko, niin siksipä päätin tehdä sellaisen myös taakse. Siitä tuli kyllä ihan kiva ja vähän erilainen. Mietin alavarojen laittoa siihen, mutta loppujen lopuksi laitoin framillon- kuminauhan kaula-aukon reunaan ja käänsin sen kanssa ohuen käänteen ja ihan hyvä näytti tulevan:)

      Poista
  9. Jopas tuli mekosta aivan erinäköinen! Taitavat muutostyöt ja siisti & tyylikäs lopputulos. Kaunista rantaa ihastelin minäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niin mukava jos viitsii käydä kuvaamassa jossain kauniissa paikassa. Ja vielä kun tuo kuvattavana oleminen on joka kerta niin outoa, niin mukavampi kun on jossain kivassa paikassa :) Onneksi mekko sai nyt erilaisen ilmeen, joka vielä miellyttää kovasti. Suuret kiitokset kommentistasi Ulrika :)

      Poista
  10. Onko kyllä mieletön muodonmuutos!!! Niin raikas kokonaisuus. Taitava sisko mulla!! ♥ *anna*

    VastaaPoista
  11. Todella hieno muutos, mekosta tuli hurjan kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ninnu :) On niin mukava kun muodonmuutos onnistui.

      Poista
  12. Hienosti onnistunut tuunaus,tosi nätti mekko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Marina ja mukava kun jätit kommenttia :)

      Poista
  13. Oot uskomattoman taitava ompelija! Löysin sattumalta blogisi ja oon useaan otteeseen ihaillut ompelutaideteoksiasi! :) Tervetuloa vastavierailulle Herkkujen Helmeenkin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi. Mukava kun löysit blogini :) Tulen ilman muuta katsomaan sinunkin blogiasi:)

      Poista
  14. Onnistunut tuunaus, kaunis "uusi" mekko tuli. :)

    VastaaPoista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.