maanantai 9. kesäkuuta 2014

Virkattu toppi ja farkkuhame



Tämä toppi valmistui lauantaina ja silloin olikin aivan uskomattoman ihana hellepäivä. Olimme aamupäivästä istuttaneet muutamia pensaita ja puita ja iltapäivän koittaessa sain päähäni virkata tyttärellemme helletopin vanhasta lakanasta revityistä suikaleista. Topin tarkoitus on olla huoleton ja hieman epätasainen. Sellainen rento viilennysasu :)


Topin kaveriksi ompelin vanhoista farkuistani hameen. Leikkasin kuusi suikaletta, jotka levenevät alaspäin. Vyötärökaitaleen otin vanhoista housuistani. Purkasin housuista vetoketjun, jonka ompelin etukappaleelle siten, että se saa olla näkyvissä. Halusin etukappaleelle jotain raikastusta ja niinpä ompelin valkoisesta lakanakankaan lopusta kukkaköynnöksen, jonka ensin silitin kaksipuoleisella liimaharsolla kiinni ja viimeistelin sen vielä suoraompeleella etukappaleelle.



Kuvat olisi ollut niin ihana ottaa aurinkoisessa säässä. Mutta tällä kertaa ei ollut aurinko näkyvissä ja näillä säillä mentiin. Ehkä tämäkin asu pääsee vielä monesti päälle tänä kesänä.

Kierrätyshaaste jatkuu vielä tämän viikon ajan. Tämä on ollut aikamoisen hupaista puuhaa.  Jonkinlaisia ideoita olisi vielä mielessä. Jospa aika antaa myötä niiden toteuttamiseen :) 

Erittäin mukavaa alkavaa viikkoa teille !


14 kommenttia:

  1. Oi onpa hieno asukokonaisuus! :) Toppi varsinkin on aivan suloinen ja persoonallinen. Mahtavaa kierrätystä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kuukkis :) Tästä tuli, erityisest topista melkoisen omaperäinen. Mietinkin, että uskallanko laittaa sitä tänne ;), mutta riskejä on otettava. Ja mukava kuulla, että sinäkin tykkäsit :)

      Poista
  2. Ihana tuo toppi ja myös hame!! Osaat!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuomitarha :) Niin mielenkiintoista kokeilla jotain vähän erilaisempaa.

      Poista
  3. Ihana idea tuo virkattu toppi, on varmasti vilpoinen helleasu. Hameen kukkaköynnös on myös kaunis. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin ajattelin tehdä pelkän topin, mutta työskennellessä hoksasin, että hapsut voisivat olla kivat ja onneksi ne laitoin. Tuunaaminen pistää mielikuvituksen liikkeelle :) Kiitos Manda kommentistasi !

      Poista
  4. Toppi on kyllä uniikki ja persoonallinen, hienosti keksitty! Sopii vielä tuo valkoinen väri siihen tosi hyvin, söpöt napitkin olet löytänyt. Minullakin olisi farkkuhame kierrätyslistalla, mutten ole varma ehdinkö sitä tekemään vai jätänkö suosiolla myöhemmäksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niin mahdottoman nopea virkata tuollaista paksua kudetta. Saa niin nopeasti valmista aikaiseksi. Tuo nappi olalla on puuhelmi, se on aika kivan näköinen. Farkkuhameesta tuli onneksi sellainen, että se sopii monenlaisen yläosan kanssa. Onhan tämä mukavaa puuhaa ja uskonkin, että tuunaamisesta tulee yksi työtavoistani. Sen verran olen nyt siihen tykästynyt. Eli kiitos siitä ja tästä kommentista sinulle Krista <3

      Poista
  5. Mahtava toppi ja hame. Hauskasti nuo suikaleet jatkuvat topin alaosassa. Hame on todella sievä, kukkaköynnös antaa ihanan lisän ilmeeseen. Rento ja varmasti hellesäähän omiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuo köynnös tuo mukavasti ilmettä hameeseen. Kätevä laittaa erilaisia koristeita kaksipuoleisen liimaharson avulla ja sitten vain ommella päältä. Toivottavasti saamme hellesäät pian takaisin. Täällä on ollut tänään niin mahdottoman pilvinen ja sateinen päivä. Kiitos Hanna Mi sinulle kommentistasi :)

      Poista
  6. Hyvä idea tuo virkattu toppi! On varmasti kiva päällä hellepäivinä. Hamekkin on tosi kivannäköinen ja tuo edellisen postauksen toppi! Voisin itekkin käyttää tuon tyyppistä toppia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika :) Tuollaisia edellisen postauksen toppeja on kyllä niin kätevä tehdä vanhoista kauluspaidoista. Lisäksi puuvillaiset pehmeät kankaat on ihana pitää päällä.

      Poista
  7. Ihanan kesäinen asu! Minullakin on jo pitkään ollut mielessä tuollaisen farkkuhameen tekeminen. Sinun versiostasi tuli kyllä tosi kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato:) Tykkäsin kyllä hameesta. Mukava kun siitä tuli käyttökelpoinen vaate :)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.