tiistai 1. heinäkuuta 2014

Maximekkoni



Ohut satiinintyylinen kuviokangas houkutteli minut ompelemaan itselleni maximekon. Olen ostanut kankaan Eurokankaasta hetken mielijohteesta ihastuttuani kankaan kuosiin. 


Mekon kaavana toimi löysä, vanha villapaita :) Sillä sain tarpeellista väljyyttä mekkoon. Vyötärölle tai oikeastaan hieman vyötärön yläpuolelle ompelin kumilankapoimutuksen. Sen jouston takia en tarvinnut vetoketjuja vaan mekko sujahtaa helposti päälle. Kaula-aukon ja kainaloaukot huolittelin alavaroilla.






Ompelin mekon molempiin sivuihin kohtuullisen pitkät halkiot, jotta asuun tulisi keveyttä. Kangas on mukavan vilpoinen, ihana päällä :) Tästä mekosta tykkään kyllä tosi paljon! Mukava kun aurinko on lämmittänyt taas, niin pitkän viileän jakson jälkeen. 

Iloisia päiviä teille jokaiselle :)



34 kommenttia:

  1. On oikein kesäisen kaunis mekko! Ja todella kivat hiukset sinulla. Kääntyy kauniisti nuo latvat ulospäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna / Marakantti :) Voi nuo hiukset vaan nyt sattuu kääntymään nätisti ylöspäin ;) Olen kyllä tykännyt tästä lyhyemmästä mallista, jonka reilu vuosi sitten hoksasin itselleni leikkuuttaa :)

      Poista
  2. Kaunis malli ja kangas. Ja mielettömän ihania kuvia! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Oman näköinen:) Mukava kun tykkäsit kuvista. Ilma oli kuvaushetkellä tosi kaunis :)

      Poista
  3. Aivan ihanan kankaan olet löytänyt. Mekko on todella kaunis ja niin ovat kuvatkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kangas oli muistaakseni vielä todella edullinen. Ajattelinkin, että raaskin sen ostaa, vaikka selvää suuntakuvaa ei lopputuloksesta vielä ostaessa ollutkaan. Lämpimästi kiitoksia Manda :)

      Poista
  4. On kyllä nätti mekko. Alavarahuolittelulla saa niin siistin lopputuloksen. Sitä pitäis minun malttaa käyttää useammin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin jää aika vähälle alavaran käyttö. Sillä saa kyllä niin nätisti huoliteltua. Vähän se on värkkäämisensä leikkaamisessa, kun ei ole mitään kaavaa. Mutta kainalo-aukostahan muodon saa. Kiitos sinulle Pikku Akka :)

      Poista
  5. Voi ei, tämä on ihan huikean ihana mekko! Kangas on myös sellainen, mistä pidän valtavasti. "Onneksi" en itse ole törmännyt tähän kankaaseen, olisi varmasti lähtenyt minunkin mukaani ;). Kauniita kuvia kauniista naisesta vielä lisäksi :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi paljon kiitoksia sinulle kauniista sanoista, Hanna Mi :) Eihän sitä tiedä, vaikka kangas vielä vain törmää sinuun joskus kangasostoksilla ja vaatii päästä mukaasi ;) Tosi liukas ommeltava se oli, mutta pärjäsin sen kanssa loppuun asti :)

      Poista
  6. Oioi kun olet kauniin kankaan löytänyt mekkoosi. Ja mekon mallikin on ihana. Juuri tuollaista yritin tyttärelleni eilen visioida, kun kertoi haluavansa maximekon ja meinasi, ettei ompelu häneltä onnistu. Kumilankarypytys on siitä ihana että sen kanssa koko ei ole niin justiinsa, kunhan yläosan saa sopivaksi.
    Minullakin oli tuollainen maximekko kun odotin kolmatta lastani vuonna -83. Historia toistaa itseään. Silloinhan ei kukaan ostanut valmiita vaatteita, vaan kaikki tuntemani nuoret naiset ompelivat, ja vähän varttuneemmatkin ompelivat ja neuloivat.
    Ja tiedätkö, nyt se kesä oikeasti alkaa heinäkuun lopussa. Silloin on sitten tuollaisille ihanuuksille käyttöä.:):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta, tämän malli on todella yksinkertainen. Pienet muotolaskokset tein etukappaleelle kaina-aukosta lähtien. Toivat istuvuutta etukappaleelle. Muuten malli on kohtuullisen väljä. Yläosan muotoilin mallinuken päällä ja lisäksi itsellä kokeillen. Onhan se niin hauska, kun vaatetus toistaa itseään tasaisesti. En tiedä mistä tuokin malli päähäni nousi. Jostakinhan sitä ideioita nappaa ja ajatuksia muodostaa lopputuloksesta. Vaikka kyllä pääsääntöisesti olen huomannut, että ommellessa ideat lisääntyvät ja lopputulos muodostuu.
      Onhan se ihana, jos ilmat lämpenevät ja pääsee mekkoilemaan :) Kiitos paljon sinulle Pilvikirsikka ja toivottavasti tyttäresi löytää kivan mallin mekkoonsa :)

      Poista
  7. Kaunis mekko kauniista kankaasta! Sulla riittää noita oivallisia oivalluksia, niin kuin nyt käyttää villapaitaa kaavana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laiska löytää helppoja ideoita :D. En ole yhtään innostunut kaavojen piirtelystä ja siksi yritän kiertää sen homman. Onneksi se joskus on ihan mahdollistakin:) Kiitos sinulle Eerika :)

      Poista
  8. Oikein kaunis tämä sinun mekkosi! Kiva kangas ja malli on myös nätti. Minullakin olisi kaapissa alkukesän helteillä ostettu kangas maximekkoa varten, mutta vielä en ole saanut inspistä ottaa sitä ommeltavaksi. Jospa saataisiin vähän lisää lämpöä ja aurinkoa, niin tulisi tarvetta mekolle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei nämä kelit kyllä ole houkutellut mekko-ompeluihin. Jospa pian pääsisi mekkojen makuun helteiden suhteen:-) Tämä kangas vaikutti mukavan viileältä iholle. Kiitos sinulle Pizzicato kommentistasi:-)

      Poista
  9. Ihana mekko ja upeat kuvat.


    VastaaPoista
  10. Todella kaunis mekko, olet kyllä taitava:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimät kiitokset Souliina S, kiva kun tykkäsit :-)

      Poista
  11. Hieno mekko! Kivasti kohdistettu tuo tumma raita rintojen alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mandariinimania:) Kangas oli kiva kun siinä oli eripaksuisia raitoja, niin sai kivasti niitä keskitettyä sopiviin paikkoihin.

      Poista
  12. Todella kaunis mekko, kiva malli ja kangas on hieno. Ihanan kesäiset kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ninnu:) Tuo kangas oli kyllä inspiroiva ja vaikuttaahan sekin todella suuressa roolissa lopputulokseen.

      Poista
  13. En kohta enään usko, että oot itseoppinut ompelija ;) Todella hieno mekko!! Ja ihania kuvia muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usko vaan:D. Virheistähän sitä parhaiten oppii:-). Kiitos paljon T :-)

      Poista
  14. Tosi ihana mekko, kauniit sävyt, ruskea eikö olekin? Yritin näitä kuvia miehen kännykästä jo lomalla tihrustaa, mutta nyt pääsin vihdoin kunnolla katsomaan :) Tosi ihanaa nyt, kun kelit ovat taas kesäiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on ruskean eri sävyjä, liilaa ja muita kivoja sävyjä. Mekin olemme parhaillaan lomalla ja kännykästä vastailen. Kiitos Krista :-)

      Poista
  15. Kaunis mekko! :) Sinulle on haaste blogissani annairamanii.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anii kommentistasi ja haasteesta! Tutkailen haasteen paremmin kun tulemme kotiin reissusta :-)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.