tiistai 15. heinäkuuta 2014

Mustavalkoista



Tällainen asu syntyi tänään sateen ropistessa ja ukkosen jylistessä ulkona. Ei houkutellut lähteä pihalle, niinpä päätin istahtaa ompelukoneen äärelle. 

Tiedätte varmaan tunteen, että kun suunnittelee tekevänsä jotain tiettyä, niin lopputulos muodostuukin kuitenkin melko lailla toisenlaiseksi. Näin kävi tämän asun kanssa. 

Olin pähkäillyt mustavalkoraitaisen kankaan kanssa pitkään, että mitä siitä teen ja antanut kankaan vaan lojua hyllyssä. Nyt ajattelin kokeilla samaa kellohelmaa kuin tässä aiemmin ompelemassani tunikassa, mutta hihattomana versiona. Helma olisi voinut olla hieman pidempi, mutta kangas ei antanut siihen mahdollisuutta. Eiköhän tätäkin paitaa tule kuitenkin pidettyä.


En ajatellut tekeväni hametta paidalle kaveriksi vaan shortsit:) Mutta hame tuli ja sen ompelin EK:n joustavasta tekonahasta. Sain jonkun väläyksen, että teen tekonahasta shortsit, mutta jostain syystä päädyinkin hameeseen. Shortsit jäi kyllä kummittelemaan tuonne mielen pohjalle :)

Kokeilin muuten kaavoittaa hameen mallinuken päällä. En tehnyt mitään kaavoja vaan asettelin kangasta nuken ympärille ja leikkelin osat sen mukaan. Etu- ja takakappaleelle tein muotolaskokset ja sivusaumassa on vetoketju. Näille hellekeleille hame on turhankin lämmin ja ehkäpä myös hiostava.


Tytärkin on ommellut. Hän halusi tehdä itselleen paidan ja tällainen kankaanpalanen löytyi palalaatikosta. Hän leikkasi paidan oman t-paitansa pohjalta ja hapsutti helman. Paidassa on ommeltuna olkasaumat ja sivusaumat ja niin söötti siitä tuli. Kangasta jäi sopiva palanen, josta muodostui myös pipo. Saipa myös pikkuvelikin hänen ompelemana samasta kankaasta pipon. 

Tekonahkaa jäi sen verran, että hän keksi tehdä pikkupussukan. Siihen tyttösemme löysi äidin laatikosta koristeniittejä. Ja niin on nätti pikku laukku nyt käytössä :)


Mukavia hellepäiviä teille:)



22 kommenttia:

  1. Voi kun on raikasta mustavalkoista! Ihanat kankaat ja kauniita vaatteita! Hame ja paita ovat tosi tyylikkäät ja tytön asu kyllä ihana. Taitava tyttö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato :) Mustavalkoinen on kyllä niin perusvarma klassikko, että se puree aina :) Niin mukava seurata tyttären inspiraatioita.

      Poista
  2. Niin ihanaa musta-valkoista. Kauniit vaatteet olet taas ommellut ja tyttäresi seuraa äitinsä jälkiä näköjään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pilvikirsikka :) Kyllä tytär on niin kiinnostunut erilaisista käsitöistä ja niin näppärästi käyttää jo koneita. On niin mukava jos hänkin löytää iloa käsitöiden tekemisestä.

      Poista
  3. Kaunis mustavalkoinen! Onkohan tuo tekonahka kuinka hiostavaa näin helteellä, jos siitä sortsit tekee?

    VastaaPoista
  4. Tekonahan nurja puoli on aika kivan tuntoista iholle, sellaista vilpoista. Mutta tuossa hameessa minulla on vyötärökaitale kaksinkerroin ja tekonahan oikea puoli tuntui melkoisen hiostavalta ja ihoon tarttuvalta, kun hametta eilen sovittelin :) Eilen kyllä oli tosi kuuma ja hiostava ilma ihan yöhön asti. Shortsien teko kyllä houkuttelisi. Ompelu pistää kokeilemaan kaikenlaista, joskus ehkä vähän hassujakin juttuja ;) Kiitos sinulle Pikku Akka!

    VastaaPoista
  5. Onpa kaunista!
    Eipä tosiaan satuttu törmäämään missään, ois kyllä kiva joskus jutella ihan livenä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olis kyllä niin mukava nähdä joskus. Sillä silmällä katselin teidän kohteessanne, jos vaikka sattuisit siellä olemaan, mutta ei onnistunut sillä kertaa :) Kiitos Hannele :)

      Poista
  6. Tykkään aina kovasti näistä sinun musta-valkoisista kokonaisuuksista vaikken itse sitä yhdistelmää juurikaan käytä. Tytön tekemä asu on aivan ihana, kangaskin on hauska, täytyypä näyttää omalle tytöllekin sitä. Nostan hattua, että olet tehnyt hameen nuken päällä muotoilemalla, itse olen huono siinä. Tekonahkasortsit kuulostaa mielenkiintoiselta, teepä ihmeessä sellaiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että tykkäät:) Eihän sitä tiedä, vaikka innostuisin shortsitkin vielä tekemään. Se tarkoittaa vaan sitä, että pala kangasta pitäisi käydä hakemassa :) Sovitusnuken käyttö ompelussa on jäänyt niin vähälle, eikä minulla mitään oppia sen käytöstä olekaan. Joskus olisi niin mielenkiintoista käydä jollain kurssilla, jossa opetettaisiin nuken käyttöä. Onneksi oma mallinukkeni on säädettävä, että saa jonkin verran muokattua kokoa omaa vastaavaksi. Tuo tyttären tekemä asu on niin ihana ja se into, millä homma hoidetaan, niin mukava on seurata :) Kiitos paljon Krista :)

      Poista
  7. kylläpä siellä on inspiraatiot jyllänneet. äidillä ja tyttärellä. :) ihana tuo toppijuttu! voi että. lähetähän tännekin inspiraatiota....:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otahan koppi :) Todellisuudessa kone on jäänyt hyvin vähälle käytölle. On niin ihania ilmoja, ettei malta millään istua sisällä. Eilen sattui niin sateinen iltapäivä, että hetki ompeluun oli hyvä. Aamupäivän kun kitki hellesäässä rikkaruohoja, niin mielellään oli jo iltapäivästä sisällä viileämmässä:) Kiitos Hanna ja ompeluiloa sinulle<3

      Poista
  8. Toppi on kivan raikas ja nahkahame makee! Mulla on tullut joku ihme mustavalkokausi, yhdistelmä jotenkin vetää puoleensa :) Outoa kun ennen se ei ole ollut yhtään mun juttu, mutta kait nämä väri hommat menee vähän aaltoillen. Tyttäresi paidasta tuli mieleen oma lapsuus kun meidän kylällä oli silloin kova sana hapsuttaa t-paitojen helmat ja hihat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olen itsekin huomannut kausia, jolloin eri värit vaan enemmän miellyttää, mutta hyvä niin. Ei pääse kyllästymään :) Muistan muuten itsekin kun vaatteita hapsuteltiin ja ihana kun sitä tehdään edelleenkin. Joskus olen katsellut kuvia, missä on tosi monipuolisesti leikelty paitaa ja tehty erilaisia solmuja sinne tänne. Mielikuvitusta vaan saksimiseen :) Kiitos paljon Eerika :)

      Poista
  9. Tyylikkäitä mustavalkoisia vaatteita sekä äidillä että tyttärellä! Olen itsekin huomannut, että alkuperäinen vaate ei muistutakaan kovin paljon alkuperäistä suunnitelmaa... ja usein hyvä niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon myös, että lopputulos on usein parempi kuin alkuperäinen suunnitelma. Sitä työskentelyn aikana hoksaa monia juttuja, joista ei aluksi ollut mitään hajua :-). Kiitos paljon Mandariinimania :-)

      Poista
  10. Minäkin pidän asukokonaisuudestasi! Hame on kyllä huikea, olisi ihana nähdä shortsistkin! Voi, miten taitava tyttäresi onkaan! Ihana paita, pipo ja pussukka. Lapsen into uuden tekemiseen tuntuu aina yhtä iloiselta asialta. Ei ole minullakaan näillä keleillä tullut sisällä oltua. Blogikierroksetkin jälkijunassa. Näistä hyvistä säistä nyt kannattaa nauttia, ommella ehtii sitten huonommillakin (niitä kun tuppaa Suomen kesään mahtumaan).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin. Nautitaan auringosta ja lämmöstä ´:) Pimeänä, lumettona talvena niin odotinkin kesälle aurinkoa ja lämpimiä ilmoja. Ajattelin silloin, että en varmaankaan valita kuumista ilmoista ja en sitä halua nyt tehdäkään :) Lapset on niin luovia ja idearikkaita, että saavat aikaiseksi vaikka mitä kun vauhtiin pääsevät. On kyllä ilo seurata tyttösen tuotoksia :) Minuakin kyllä houkuttelisi tehdä shortsit. Ne voisivat olla kivat myös syksyisemmillä keleillä. Lämpimästi kiitoksia Hanna Mi :)

      Poista
  11. Hienoja ompeluksia molemmilta, todella taitava tytär, mutta ihmekös se. :)
    Nahkahame näyttää tosi hienolta kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ninnu:-). Hame tuli mukavan sopivaksi, että uskon käyttöä löytyvän:-)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.