torstai 10. heinäkuuta 2014

Tyttären kesäasu



Tytär toivoi itselleen mekkoa ja mekon tulisi olla pitkä. Mietin mistä kankaasta mekon voisin tehdä, ettei tarvisi lähteä kangaskauppaan ostoksille. Tämä kangas pelasti ostosreissulta. Olen ostanut kankaan monta, monta vuotta sitten tehtaanmyymälästä, josta kankaita myytiin reilulla kädellä. Kun halusi kangasta metrin, niin sai ainakin kaksi metriä:).  Tästäkin kankaasta olen jotain aikoinaan ommellut ja iso pala on jäänyt kaappiin lojumaan. 


Mekon malli on yksinkertainen. Leikkasin tasaisen putken, jonka yläosan poimutin (taas) kumilangalla ja yläreunaan pujottelin kapean kuminauhan.



Tytär on jossain vaiheessa tuunannut pieneksi jäänyttä farkkutakkia leikkaamalla siitä hihat pois ja tämä farkkuliivi sopii nyt kivasti mekon kanssa:)

Kesälomakelit ovat nyt parhaimmillaan. Nauttikaamme niistä :)



16 kommenttia:

  1. Kaunis mekko, farkkuliivi sopii todellakin sen kanssa hyvin. Pidän paljon tämän kankaan värisävyistä. Kumilankaa en ole ehtinyt vielä itse testaamaan, pitäisi edes yksi mekko tehdä sillä tavalla. Mukavaa kesäpäivän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuossa kankaassa on tosi kivat värit. Joskus vaan kestää, että löytää idean miten kankaan hyödyntää :) Kiitos Hanna Mi kommentistasi :)

      Poista
  2. Pitkästä aikaa blogikierroksella, ja niin ihania ompeluksia täällä! Tex Willer-paita oli erityisen hieno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kävit :) Kyllä Tex Willer- paita on ollut mieluinen paita pojalle. Kiitos Hannele :)

      Poista
  3. Hieno mekko! Ihanan raikas tuo raitakangas! Kuullostaa hyvältä, että ostaa metrin niin saa kaksi. Tulispa tännekin joku myymään kankaita noin anteliaasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi kun tuo ko. tehtaanmyymälä on viime keväänä sulkenut ovensa. Mutta monia sieltä joskus hamstrattuja kankaita on vieläkin kaapissa, lähinnä tuulipukukankaita. Kiitos Eerika :)

      Poista
  4. Minäkin tykkään kovasti kankaan sävystä. Tuollaisesta raikkaasta raitamekosta tykkäisi varmasti meidänkin isoin neiti. Ja liivi sopii tosi kivasti, niin kuin muutkin ovat todenneet. Taidettiin kumpikin vähän innostua tuosta kumilankapoimutuksesta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumilankapoimutuksella saa tosi kätevästi ja helposti istuvuutta asuun. Nyt tuota poimuttamista oli aika paljon, että ommellessa ajattelin homman hetkeksi aikaa riittävän :), mutta eihän sitä tiedä vaikka jotain vielä keksisi. Kiitos paljon sinulle Krista :)

      Poista
  5. Minusta on kiva, että isoillekin tytöille kelpaa taas mekot. Muistan, että silloin kun itse olin teini, mekkoa ei voinut mistään hinnasta laittaa päälle. Kauniin mekon olet tehnyt. Mulla tuo kuminauhapoimutus vielä odotuttaa tekemistä. Ehkä ensi kesänä sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä mukava, kun ns. järkevät muotivirtaukset välillä nostaa päätään:-). Nyt näyttää pitkiä mekkojakin olevan nuorison käytössä. Kiitos Pikku Akka kommentistasi :-)

      Poista
  6. Aivan ihana mekko, sopii kantajallen tosi hyvin! Kelpaa kyllä nauttia helteistä tämä päällä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällainen mekko on sopivasti suojaava auringon paahteelta. Välillä kiva vetäistä pitkääkin päälle :) Kiitos KaKarat:)

      Poista
  7. Ihastuttavia töitä tänne putkahtelee tämän tästä! Tämäkin mekko mitä mainioin <3

    VastaaPoista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.