lauantai 16. elokuuta 2014

Viittatakki itselle



Ompelin "Allt om handarbete"-lehden innostamana tämän viittatakin. Eurokankaan paloista löytyi tämä mielenkiintoinen kangas. Materiaali on jotain sekoitusta, hyvin pehmeää neuletta. 


Kankaassa oli selkeät suorakulmaiset koukerokuviot, jotka mielessäni asettelin toisen kuvion eteen ja toisen taakse. Mutta kun aloin asettelemaan kaavoja kankaalle, totesin kohdistuksen mahdottomuuden. En mitenkään olisi onnistunut saamaan koko kuviota mihinkään ilman, että olisin joutunut tekemään ylimääräisiä saumoja sinne ja tänne.


Niinpä leikkasin kankaan ilman suurempia mietintöjä. Etukappaleen yläosa jäi minusta liian harmaaksi ja kuviot vain takin alaosaan, niin leikkasin kuviosta tuollaisen kolmion, jonka ompelin koristamaan kaula-aukon seutua. Lisäsin taskuihin vielä hieman mustaa pitsiä.


Tällainen siitä sitten tosiaan tuli :) Aika persoonallinen, mutta tykkään takin erikoisuudesta. Ompeleminen on sellainen kummallinen harrastus, että se laittaa (ainakin minut) testailemaan ja kokeilemaan ehkä vähän outojakin juttuja. Aina niistä kokeiluistakin jotain oppii :)

Syksyn tuntua on jo ilmassa ja tämä ompelus on omiaan hieman viileinä elokuun iltoina.

Mukavaa viikonlopun jatkoa teille!




23 kommenttia:

  1. Tämä on ihan mahtava syksyä ajatellen! Ja niin tyylikäs, tällä kulkee väkisin selkä suorana :). Minä olen ajatellut tuollaista viittamaista mekkoa, tuosta kaavastahan sen saisi helposti ehkä kikkailtua, en viimeksi kaupassa käydessä muistanut tsekata lehtihyllyä ja tuota lehteä. Kivasti olet saanut noita kuvioita laitettua ja tuo kolmio pääntiellä ja pitsiyksityiskohta ovat tosi hyviä ideoita. Minä olen vähän kiireellä lasten kanssa käynyt Eurokankaassa, en ole oikein ehtinyt vielä tutustua mitä kaikkea inspiroivaa on syksyksi tullut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti saat taiottua kaavasta mekon. Hirveän selkeä kaava. Vie vain kangasta melkoisen paljon, mutta eihän se mitään. Itse katselin meidän paikkakunnan Prismasta tuota lehteä, niin ei näkynyt yhtään kappaletta. Olisikohan lie kaikki jo myyty ? Kiitos Krista kommentista :)

      Poista
  2. Minustakin tämä on todella tyylikäs takki! Kuviot ja pitsit ovat kauniita; hillittyjä, mutta antavat kuitenkin ilmettä. Kankaan pehmeyden voi melkein tuntea täälläkin, niin hyvin noissa kuvissa näkyy se. Minun kyllä oikeasti pitäisi ommella itselle syystakki, tuo kangas näyttäisi mielenkiintoiselle siihen tarkoitukseen. Olen huomannut blogin aloittamisen jälkeen olevani rohkeampi ompelijana, minulle on nyt vasta tullut se hurja kokeilun halu (opiskellessa tietysti villitkin visiot toteutettiin, mutten vuosiin ole uskaltanut kovin erikoisia kokeilla). Niistä kokeiluista tosiaan oppii ja erikoisemmista jutuista voi saada muutkin huikeita ideoita. Minusta on ihanaa, että ihmiset uskaltavat enemmän ja enemmän toteuttaa itseään. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hanna Mi :) Joskus ajattelenkin, että ompelen välillä vähän kummallisia juttuja, mutta kun inspis jostain nousee, niin tekee mieli hirveästi kokeilla sen toteutusta. Minulla se on monesti omanlaista räpeltämistä, kun en koulun penkiltä ole asiaan saanut opastusta, mutta toisaalta haluan rohkaista muitakin vaan kokeilemaan ja tekemään. Tämäkin takki meinasi jäädä tekemättä, kun kuviokohdistus ei ollutkaan sellaisenaan mahdollista miten mielessäni olin ajatellut. Päätin kuitenkin sinnikkäästi tehdä takin valmiiksi ja ainakin lämmin se on :D

      Poista
  3. Upea ja varmasti ihan täydellinen viileneviin iltoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika:) On kyllä tosi lämmin ja pehmoinen päällä. En sitten tiedä, että kuinkahan paljon kangas nyppääntyy, mutta en usko käyttäväni sitä niin jatkuvasti, että kangas kärsisi sen takia. Mutta aikahan tuonkin näyttää :)

      Poista
  4. Onpa nätti - tuollainen voisi olla kiva vähän pitempänäkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta! Talven pakkasia ajatellen olisi tosi kiva pitempänä. Helman malliakin voisi muokata ehkä vähän väljemmäksi, jos siltä tuntuisi:) Kiitos paljon Pikku Akka!

      Poista
  5. On kyllä tosi kiva takki. Itse tekisin ehkä hihat pidempänä, niin menisi tosi pitkälle syksyyn.. Tästä muistinkin että olen unohtanut kuvauttaa oman takkini jonka jo keväällä/alkukesästä sain valmiiksi. Ei ole vain oikein ollut käyttöä ollut tänä kesänä joten unohtunut.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa :-). Otahan ihmeessä kuvat takistasi. Kiva nähdä se. Onhan nyt ollut niin lämmintä, että takit on saaneet olla naulakossa koko kesän. Nyt on jo toisenlaiset kelit :-)

      Poista
  6. Tuollanen viitta on ollu haavelistalla jo kauan monia vuosia. Haaveeksi se edelleen jää. Ois mukava ehtiä neuloa tuollanen viitta, ompelemalla en sais tehtyä muuta ku sutta ja sekundaa. ;) Tekemäsi viitta on todella upea ja ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimät kiitokset Näppi :) Neuloisit varmasti aivan ihanan viitan, jos päätyisit sellaisen tekemään. Haaveita pitääkin olla. Uskon, että tuo malli on ihan ajaton ja vaikka ei olisikaan mitä sitten. Jos itse tykkää, niin päälle vaan :D

      Poista
  7. Hieno viitta! Tyylikkään näköinen ja varmasti lämmin syyskeleihin. Mukavaa vaihtelua perus takin kaavaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut kyllä ihanan lämmin ja jos on ollut viileämpää, niin olen lisännyt pitkähihaisen alle ja toimii niinkin mainiosti. On kyllä kiva vaihdella välillä vähän mallia ja kokeilla erilaista :) Paljon kiitoksia kommentistasi Mandariinimania!

      Poista
  8. Näyttää minusta siltä että kangas on loppunut kesken. Ei sit yhtään mun makuun. Värikin on liian pliisu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai jaa! Eipä sinun tarvitsekaan tykätä ja helpompi onkin sinulle jättää välistä tällaiset sivut. Live Trafficin kautta näkyy tämäntyyppiset kommentit tulevan tietystä suunnasta. Edellisen kommentin poistinkin. Sisälsi liikaa henkilökohtaista. Malli on muuten ihan lehden mukaan tehty eli hihojen pituus tuli sieltä ja tykkäänkin kovasti tuosta pituudesta :)

      Poista
    2. minua niin ihmetyttää miksi pitää tuohon sävyyn kommentoida? kaikkien ei tarvitse todellakaan pitää samoista asioista, vaatteista tai muusta, mutta voihan senkin kirjoittaa kauniisti, jos ei pidä. jos se nyt yleensä pitää kirjoittaa. ajattelen, että tämä blogimaailma on semmoinen hyvänmielen paikka, jossa etsitään positiivisia juttuja esitellyistä töistä eikä tikulla kaiveta joitain negatiivisia. kun kierrän blogeissa, vastaan tulee monesti juttuja joita en voisi kuvitella tekeväni, pistäväni päälle tai omistavani. mutta en tiedä kenelle siitä on iloa jos juuri ne ajatukset kirjoitan. jätän kirjoittamatta, tai jos haluan ilmaista itseni että olen käynyt, kirjoitan jotain ympäripyöreää tai muuten mukavaa. jos kirjoittaja kaipaa kritiikkiä, kysyy mielipiteitä tai muuten blogin tyyliin sopii, ehkä se silloin on ok. toivottavasti anonyymillä oli vain huono päivä, vaikka...siltikään en ymmärrä miksi se tänne pitää purkaa.

      Poista
  9. kysyn aina tätä samaa: että onko sulla enemmän tunteja vuorokaudessa kuin mulla? :) on kyllä kiva viittatakki -kivasti erikoinen. niin totta tuo mitä kirjoitit, että haluaa kokeilla kaikkea uudenlaista ja erilaistakin. tykkään erityisesti väristä!! tyylikäs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hanna :) Täytyy kyllä sanoa, että viime aikoina ompelut on jääneet aika vähälle :) Syksyn aloitus tuo moenlaisia kiiruita, mutta ainahan sen verran aikaa löytyy, että jonkun pienen ompeluprojektin voi aloittaa :D Kiva kun tykkäsit. On kyllä niin hupaista testata erilaisia juttuja ja samalla saattaa löytyä myös uusia tyylejäkin :)

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia Ansku ja mukava kun jätit kommenttia :)

      Poista
  11. Hieno tämä ja upeita yksityiskohtia! ! Tämä blogitouhu on hyvän mielen harrastusta. Ei töksäyttelyjä, eikä henk.kohtaisuuksiin meneviä kommentteja. Niitä ei kukaan varsinkaan täällä netissä kaipaa, kun kaikkien luettavissa on. Kannattaa aina miettiä muutamaan otteeseen kirjoittamisen jälkeen, painaako enteriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuomitarha :) Näinhän se on, että aika varovainen sitä saa olla tällaisessa julkisessa, kaikkien nähtävillä olevassa nettimaailmassa !!

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.