lauantai 6. syyskuuta 2014

Syksyistä asetelmaa ja muita juttuja



Ihastuin todella paljon Pentikin syyskankaaseen "Pihlajat". Ompelin kankaasta keittiön ruokapöydälle kaitaliinan. Kävin hakemassa takapihan metsästä puolukan ja mustikan varpuja. Kostutin oasis-sienen ja asettelin varvut sieneen ja sain kivan syysasetelman keittiön pöydälle. 



Te, jotka olette viime syksystä lähtien blogissani vierailleet, muistatte ehkä kun jotain mainitsin toipilaskoirastamme. Vuosi sitten koira loukkasi pahasti jalkansa hirvityöskentelyssä ja monimutkaisessa leikkauksessa jalka korjattiin ruuvien ja rautalankojen turvin kasaan. Nyt Riski- koira oli ensimmäistä kertaa hirvillä toipilasajan ja kovan kuntoutuksen jälkeen ja parikymmentä tuntia tuli haukkua täyteen tänään iltapäivällä. Mukavalta tuntuu kun hyväluonteinen ja osaava koira vaikuttaa toipuneen loistavasti vaikeasta loukkaantumisesta :)
Uni maistuu rankan reissun jälkeen!


Innostuin eilen taas tonkimaan EK:n palalaareja ja kaikenlaista löysinkin. Tämän kankaan nappasin tokaluokkalaista tyttöämme ajatellen. Samantien tytär kaivoikin kaapistaan aiemmin tekemänsä paidan 
ja asetteli sen kankaan päälle ja leikkasi itselleen kappaleet, jotka ompeli saumurilla kasaan. 
Olen huomannut, että hän mieluiten käyttää itse tekemiään vaatteita ja minusta se on aivan upeaa. Siksi ajattelinkin, että pian mennään tyttären kanssa ko. palalaareille, joista hän saa itse valita mieleiset kankaanpalat.


Pikku hiljaa voi sitten alkaa harjoittelemaan käänteiden tekoa, mutta tässä vaiheessa ne eivät tunnu tyttärestä tärkeältä ja silloin niitä ei tarvita. Jos niitä äitinä alkaisin väkisin nyt tuputtamaan, uskon innostuksen ompeluun alkavan pian laantumaan.


Nyt äitiä huudetaan pitsalle ja sitä kutsua mielelläni noudatan :)

eli

mukavaa viikonloppua teille:)



24 kommenttia:

  1. Minusta on aina niin sydäntä lämmittävää nähdä, miten lapset innostuvat ompelusta. Hienon paidan tyttösi on tehnytkin. Meillä ainakin pojan into hiipuu käsitöissä helposti, jos liikaa alkaa tekemistä ohjailemaan. Noin taitava tyttö varmasti pian kiinnostuu vaikeammistakin töistä. Ihana liina ja asetelma, juuri syksyn tunnelmaan sopivat. Hienoa, että koira on jo toipunut. Hieno haukku suoritus! Nyt onkin hyvä, kun koirat pääsevät metsään vapaina. Meillä uroskoira tosin ensimmäiseltä reissulta juoksi suoraan kotiin, narttukoiralla oli nimittäin kiima. Eihän silloin malta metsässä hirviä etsiä. Saimme hyvät naurut, kaikenlainen hirvikoira ;). Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä niin mukava nähdä kun kiinnostus käsitöihin tulee lapselta itseltään. Kaikkia ei vaan nämä puuhat kiinnosta, eikä silloin auta vaikka kuinka yrittäisi houkutella. Itsekin ajattelin, että pikkuhiljaa kun taidot karttuvat, niin kiinnostus vaikeampiin hommiin lisääntyy. Kyllä se ilahduttaa kun näkee, että se kaikki vaiva kuitenkin kannatti ja koira kannatti hoitaa. Tämä koira just on lajissaan erittäin hyvä ja siksi päätimme käydä hoitoprosessin läpi. Ihan turhaan ei enää jaksaisi nähdä kuntoutusvaivaa. Oli se sen verran työlästä, mutta nyt on hyvä näin ja ajatus on, että hyvä kun hoidettiin. Varmaan jalka jollain lailla tulee kuitenkin vähän vaivaamaan, mutta kunto on pidettävä koiralla hyvänä. Teillä näkyy olevan siellä sama harrastus :) Hauska tapaus teidän koiran ensimmäinen vapaaksi pääsy, eiköhän tuokin vaiva kohta helpota ;) Kiitos Hanna Mi kommentista!

      Poista
  2. ON kyllä taitava tyttö, upean paidan ommellut ja eihän niitä käänteitä tarvita jos kangas ei purkautuu! Hyvä mieli koiran puolesta, kuva on hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin totta, että jos kangas ei purkaannu, niin ilman käänteitäkin pärjää. Saahan saumurillakin ihan kivan reunajäljen, jos joskus haluaa siten huolitella. On kyllä niin mukava nähdä koiran toipuvan. On vielä luonteeltaan niin mahdottoman sympaattinen ja ystävällinen :) Kiitos paljon Kewa!

      Poista
  3. Wau kuinka hieno paita ja upea kuosi kankaassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erja :) Kangas on kyllä tosi kivan näköinen ja paidastakin tuli niin hieno. Tyttären päällä se on ollutkin heti valmistumisen jälkeen :)

      Poista
  4. Kaunis paita! Se on aina mukava, kun käsityöinnostus ja -taidot kulkevat perheessä eteenpäin :) Käänteet oppii kyllä myöhemminkin, jos vaan intoa riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin :) Itsekin olen saanut kipinän käsitöihin äidiltäni. Lapsuuden kodissani aina tehtiin käsitöitä, joko ompelua tai neulomista, myös kudontaakin. Aina sai kokeilla koneita jos halusi. Käsityöt antaa niin paljon positiivista energiaa ja piristystä, että mukava jos harrastus siirtyy eteenpäin. Kiitos paljon Mandariinimania :)

      Poista
  5. Onpa kaunis sýysasetelma ja liina. Minunkin pitäisi ommella uusi pöytäliina tai ostaa valmiina. Onpa jännän näköistä tuo paitakangas, hienosti on tyttö onnistunut. Se on kyllä kivaa, jos lapset innostuvat samoista asioista kuin vanhemmat - voi sitten yhdessä harrastaa niitä :) Mekin lähdettiin tytön kanssa lapsi-aikuinen käsityöpajaan kansalaisopistoon ja heti päästiin huovuttamaan - kivaa oli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kangas oli kyllä kivaa. Siinä on aivan kuin saumuriompeleita koristeena. Hyvännäköinen kuosi ei vaadi ihmeitä paidan malliin. Tuo lepakkomalli on kyllä niin kiva ja tytär tykkää siitä kovasti. Tosi mukavia tuollaiset yhteiset kurssit. Pitääkin itsekin tarkastaa meidän kansalaisopiston kurssitarjonta ja katsoa löytyisikö sieltä jotain mielenkiintoista jaksoa, jonne voisi tyttöjen kanssa mennä :) Kiitos Krista kommentista!

      Poista
  6. Kauniisti tulee syksy kotiinne!
    Ihanan paidan tyttö ommellut ja kivasti otat huomioon tytön innostuksen ja sen säilyttämisen. :)

    VastaaPoista
  7. Kaunis syksyinen asetelma, korvaa kivasti kukkakimpun! Kivan näköiset kun puolukat on jätetty varpuihin. Ite en ole hokasnnut ottaa noita noin maljakkoon. Eilen oltiin puolukassa ja nappasin samalla reissulla jäkälää mukaan. Ajattelin kokeilla tehdä siitä ekaa kertaa kranssin.
    Tämä(kin) tyttösi tekemä paita hieno! Voi, että ihailen sitä, kun viitsit antaa (ja neuvoa) pikku ompelijan toteuttaa itseään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäkälä on ihana materiaali askarteluihin ja niin kaunis. Jotain ovikranssia haaveilen tekeväni, mutta luonnonmatskut vielä hakematta. Minusta on kyllä mahtava nähdä tyttösen oppivan, mutta toki on päiviä, että mieluummin vastaan, että oota vähän. Ehkä liiankin paljon, mutta onneksi on tullut annettua tehdä. Nopeita nuo lapset on oppimaan, kun ovat kiinnostuneita jostain. Leipominen on toinen juttu, mitä mielellään tekevät. Ja se on juttu, joka helpottaa myös minuakin tosi paljon :D Kiitos Eerika !

      Poista
  8. Ihana syksy! Luonnosta löytää niin kauniita juttuja asetelmiin ja muuten koristeeksi.. Tosi kiva paita! Meillä on niin ikään tokaluokkalainen kovin innokas ompelija, vaikka poika onkin.. Monta sohvatyynyä on jo saumuroinut, mutten ole uskaltanut vielä ompelukoneelle päästää.. Pitäisi löytää sopivan helppo kaava poikien paidalle niin voisi antaa tehdä jotakin muutakin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne pojatkin osaa vaikka mitä. Hienolta kuulostaa poikasi tyynynompelut ! Tekniikkaahan tuo ompelukin on pitkälti ja siinähän pojat on monesti tosi taitavia :) Tykkään niin tehdä syksyjuttuja luonnonmateriaaleista. Vaikka syksy onkin niin pimeää ja synkkää välillä, niin kynttilät ja erilaiset askartelut tuovat lämpöä ja piristystä pimeisiin ja kylmiin iltoihin. Mutta vielä on ollut niin ihania ilmoja :) Kiitos Raisa kommentistasi :)

      Poista
  9. Ihanan syksyinen asetelma. :)
    Aattelin et jo että kirjoitat koirasta suru-uutista, mutta todella mahtava juttu, että koirakaveri pääsi takasin hommiin. :) :)

    Hienoa miten tyttösi osaa jo ommella. Aivan mahtavaa, hyvä paita tulikin. Meillä neitiä ei kiinnosta käsityöt ollenkaan, ainakaan vielä nyt 4.lk. Jospa jossain vaiheessa löytyis kiinnostusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onneksi sain kertoa hyviä uutisia koirasta :) On kyllä mukava kun neitimme on itse kiinnostunut käsitöistä, silloin niiden tekeminen on luontevaa. Eihän sitä tiedä, vaikka teidänkin tytär vielä innostuu, kun näkee sinun kauniiden käsitöiden valmistumisen :) Itse tekemällä voi tehdä niin hienoja ja kivoja käyttöjuttuja! Kiitos Näppi:)

      Poista
  10. Tosi kaunis asetelma ja liina on ihana, ei ihme että tykästyit kankaaseen.
    Hienoa että koira on toipunut noin hyvään kuntoon että pääsee vielä metsällekin mukaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niin mielissäni, että löysin tuon kankaan. Aikani olenkin miettinyt mikä kuosi sopisi keittiöömme, jossa on kohtuullisen vaativakuvioinen tapetti. On kyllä mahtava, että koira pääsi vielä miehen matkassa metsään ja nauttimaan hirvien haukkumisesta :) Kiva kun kävit jättämässä kommenttia Niina !

      Poista
  11. Tosi mukava, miten nuorena tyttö on innostunut käsitöistä. Hieno paita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta, on käsitöiden tekeminen niin mukava ajankulu ja harrastus, että ihana jos tytär saa siitä harrastuksen, joka kulkee mukana aikuisuuteen asti :) Kiitos Laura !

      Poista
  12. On kyllä taitava tyttö. :) Minäkin taidan kevätpuolella mennä oman Neitoni kanssa kankaanpainokurssille, kun hän viime keväänä siitä niin innostui.

    Tuo Pentikin Pihlaja on kyllä kaunis kuosi. Minä sain pari viikkoa sitten Siskoltani tuliaisena samaista kuosia keittiöpyyhkeen. Se pääsee seinälle, kun remontti valmistuu loka-marraskuussa. En raaski sitä vielä laittaa, kun remonttimiehet sen vielä sotkevat työn likaamilla käsillään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kurssit on tosi kivoja. Joskus kauan sitten olin vanhimman tyttären kanssa joulun aikaan jollain huovutuskurssilla, jossa tehtiin kuusenkoristeita. Niinpä niitä sitten tehtiin kotonakin ja paljon.
      Kyllä Pentik on jälleen onnistunut kuosisuunnittelussa. Minun makuun aivan täydellinen, tykkään tosi paljon kans siitä. Kiva kun saat laittaa pyyhkeesi esille remontin jälkeen. Kuulostaa mukavalta :) Kiitos Pikku Akka!

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.