keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Virkatut tossut ja ihana matto



Päätin siivota lankakorin ja melkoisen siivouksen sainkin tehdä. Ehkä lankojen sekoittuminen kertoo siitä, etten ole kovin aktiivisesti koriin kurkistellut, kun taas lapset on keksinyt kovastikin tekemistä :) Ja hyvä niin kun ovat keksineet.

Keskeneräisyyksiä sieltä korista löytyikin ja nytpä laitankin tänne blogiin esille kahdet tossut, jotka oli niin valmiiksi virkattu, että ainoastaan langat piti päätellä ja napit ommella. Ja kyllä tytöt olivat innoissaan kun saivat tossut jalkaansa. Langat on varmaankin jotain seitsemän veljestä tai vastaavaa. Tossujen ohje on Suuri Käsityö- lehdestä nro. 11-12 2011. Muistan kuinka silloin ihastelin tossujen kuvia ja ajattelin tehdä joululahjaksi kaikille mahdollisille läheisille lämpimät tossut. Näin paljon sain silloin aikaiseksi ;)


Kyllä sitä jotain neulomista tai virkkaamista pitää saada syksyllä tehdä. Jotenkin ne vain kuuluvat hämärtyviin syksyiltoihin.



Haluan laittaa tänne myös kuvan ihanasta matosta, jonka äitini kutoi meidän keittiön lattialle.
Tykkään niin paljon tästä! Kiitos vielä äidille:)
Maton kirjavuus ei paljasta ihan jokaista likajälkeä, joita keittiön lattialla tahtoo tulla.


Nauhankääntäjäkin on matkalla uuteen kotiin ja sitä odottelen :)

Tervetuloa lämpimästi te uudet lukijat, olen iloinen teistä jokaisesta :)



31 kommenttia:

  1. Siis noi tossut on aivan täydelliset, juuri sellaiset joista haaveilen itselleni puuvillaisena, kun saisin vain aikaiseksi.

    Ja matto on oikein ihana, kauniit värit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossut olisi varmasti ihanat myös puuvillaisena. Itsekin tykkäsin tuollaisista tosi paljon, pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja tehdä. Oikeasti aika nopeasti tuollaiset virkkaa. Matossa on minustakin niin kauniit sävyt. Kiitos Niina :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jokke ja kiva kun kävit jättämässä kommenttia :)

      Poista
  3. Somat tossut, kesäistä kenkää muistuttavat. Ja kaunis matto. Raita on aina ihanaa ja värivalinnat on kodikkaat. Ihania juttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta, ovathan tossut kuin ballerinat :) Räsymatot on kyllä niin ihanan kodikkaita. Just keittiöön kiva laittaa sellainen. Kiitos Hanna / Marakantti!

      Poista
  4. Sievät tossut! Onneksi päättelit ne ja laitoit tänne :). Täytyykin katsoa, josko sama lehti omasta kaapista löytyy. Upeat värit räsymatossa, juuri tuollaisia niiden kuuluukin olla. Sinunkin äitisi on kutojia, ihailen heidän taitojaan! Minä olen itse kutonut n.20 vuotta sitten yhden maton, mutta en kyllä tiedä yhtään minne katosi aikojen saatossa. Eikä se kyllä vedä vertoja tälle matolle :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimästi kiitoksia Hanna Mi :) Sinä olet niin taitava virkkaaja ja käsityöntekijä, että saisit nopeasti tehtyä ihania tossuja. Lehdessä oli muistaakseni muitakin tossumalleja. Kyllä pitäisi itsekin opetella kutomaan mattoja. Äitini on tehnyt niitä paljon ja monenlaisessa mallissa ja kuosissa. Olisi ollut paljon kuvattavaa aikojen kuluessa, jos kaikki matot olisi kuvattu :)

      Poista
  5. Ihana matto, niin kaunis väritys. Räsymatot uutena että vanhana jos hyväkuntoisia ovat niin ovat aivan parhaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se näin on. Räsymatot ei vanhene koskaan. Ne vaan on niin ihania :) Kiitos sinulle kun jätit kommenttia!

      Poista
  6. Ihania juttuja taas! Räsymatot ovat niin kodikkaita, tuntuu että ne on nykyään vähän muoti-juttukin. :) edustavat oikein perinteistä käsityötä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä mahtava, että perinteitä nostetaan esille ja niistä pidetään. Olen samaa mieltä, että nykyään näkee paljon räsymattoja sisustuksessa. Kiitos Katja / Kakarat:)

      Poista
  7. Kivat nuo tossut. Olen itsekin haaveillut moisista mutta pelkään pahoin että laiskalla virkkaajalla jää haaveilun asteelle. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tutulta tuo haaveilu. Minulla tahtoo käydä samoin :) Vaikka oikeasti virkkaamalla saa tosi nopeasti valmista. Ehkä jokaisella on ne omat mielijuttunsa ja itselläni ompelu on enemmän se mihin ryhtyy ja saa työn valmiiksikin :)Kiitos Oman näköinen!

      Poista
  8. Suloiset tossut! Kivaa vaihtelua villasukille! Ja matto on aivan täydellisen ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika :) Kiva pitää kaunista mattoa lattialla ja ihailla sitä mennen tullen.

      Poista
  9. Ihanat tossut! Jotenkin se lankojen hypistely ja syksy vaan kuuluu yhteen :) Matossa on oikein kauniit sävyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin, joka aika vähän nykyään neulon tai virkkaan, tykkään tosi paljon hypistelllä ja suunnitella mitä neulois tai virkkais. Ja kyllä sitä näköjään joskus saa jotain valmiiksikin. Yksi iso neuletyö on minulla edelleen kesken ja mitään uutta en aloita ennen kuin se on valmis :) Kiitos Pizzicato!

      Poista
  10. Ihanat tossut minunkin mielestä, olen myös haaveillut neulotuista ja virkatuista tossuista (ja uusista ommelluista ;)). Pidän räsymatonkin ilmeestä kovasti, kauniit tuollaiset kapeat raidat! Äitisi on taitava. Minäkin olen yhden maton kutonut niin kuin Hanna ja myös lähes 20 vuotta sitten, se on kivaa puuhaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompelemalla tehdyt tossut olisi myös tosi kivat. En ole koskaan kokeillut ommella. Pitäisi kyllä löytää joku kiva kaava, jolla aloittaisi. Äitini osaa kyllä todellakin kutomisen taidon ja rannuttamisen. Eihän se ole ihan helppoa löytää oikeat sävyt ja missä järjestyksessä värit kulkee. Kiitos paljon Krista kommentista :)

      Poista
  11. Ihanat tossukat. Ja värilliset räsymatot - ne on ihan mun lemppareita. Meilläkin on pitkällä käytävällä kesäisin aina viiden metrin räsymatto. Se on niin kodikas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa upean pitkä räsymatto teillä. Varmasti ihana :) Noita mattoja ottaisin itsekin mielellään lisää, mutta pitäisi varmaan jo itsekin opetella sellaisia tekemään :) Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  12. Minulla taitaa olla vastaavien tossujen ohje jossakin hyvässä kätkössä, kun työkaverilta joskus sain.. Mahtaisko löytyä vielä.. :) On kivat tossut kyllä! Ja mattokin on oikein passeli juurikin keittiöön.. Samoja värejä kuin siinä vähän aikaa sitten postaamassasi keittiön pöytäliinassa :) Minullakin tullut aina syksyisin into lankoihin, saa nähdä miten tänä syksynä, kun tuo ompelu on nyt vienyt sydämen. Ja aika ei tällä hetkellä riitä kyllä molempiin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raisa :) Nyt matto on ollut keittiön lattialla jo käytössä ja olen kyllä tosi tyytyväinen. Ensin piti vähän odottaa ja siivota ennen kuin raaskin maton lattialle laittaa. Kyllä se aika vaan on rajallinen, ei sitä kaikkea ehdi. Minullakin taitaa jäädä neulomukset siksikin kesken, kun värkkään kaikkea muutakin ja välillähän on tehtävä näitä kotitöitäkin :D

      Poista
  13. Kauniit tossut! Tulee oma lapsuus mieleen, silloin taisi olla virkatut tossut muotia :) Lapsuus muistojen tossut taisivat vaan olla moniväriset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin oli muuten lapsena tuollaiset virkatut tossut vai olisiko ollut ennemmin neulotut. Minun tossuni taisi olla tehty sellaisista paloista ja kyllä ne olivatkin ihanat. Jotain nostalgiaa näistäkin tossuista löytyy :) Kiitos Mandariinimania!

      Poista
  14. Ihanat tossut!
    Kohta alkaakin tarvita villasukkia ja -tossuja,
    ei ollut aamulla montaa astetta lämmintä.
    Vielä meen välillä ilman sukkiakin :)


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse taas olen sellainen vilukissa, että joskus kesälläkin saatoin vetää villasukat jalkaan :-) Kiitos Hannele!

      Poista
  15. Minun kyllä täytyy ottaa itseä niskasta kiinni, ja opetella uudestaan virkkaamaan. Tällaisten tossujen ohjeen olen pinterestistä pinnannut jo aikaa sitten, mutta tehtyä ei ole tullut. Nyt alkaa ilmat viiletä ja varpaat palella, ja tyttö kun nämä näki pyysi tekemään hänelle tossut. Lupasin :) Ihana blogi sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teehän ilman muuta :) Virkkaaminen on kyllä siitä kivaa, että valmista tulee niin nopeasti. Minunkaan ei tule virkattua kovin paljon, että aina on vähän mietittävä miten homma hoituu. Jostain takaraivosta opit kuitenkin tulee muistiin :) Ja kiitos sinulle, oli kiva kun jätit kommenttia Maria :)

      Poista
  16. Maton kudonta puissa tulee toivottavasti muotiin, että taito säilyisi tuleville sukupolville..

    VastaaPoista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.