maanantai 27. lokakuuta 2014

Leppoista päälle pantavaa ja lomailuakin



Tuntuu siltä, että on pitkä tauko edellisestä postauksesta ja vaikka eihän viikko nyt oikeasti ole aivan mahdottoman pitkä väli:) Pieniä ompeluksia olen tehnyt eli laitetaanpa niistä sitten kuvia. 
Tämä asu valmistui siksi, kun halusin kokeilla vielä lököhousujen tekoa hieman vaaleammassa kankaassa kuin näissä ompelemissani pöksyissä. Halusin vielä tarkistaa kuinka pahasti etu- ja takakeskisaumattomat housut lököttää. En nyt kuitenkaan ole täysin vakuuttunut tykkäänkö vai en tästä mallista :) Mukavasti niitä on poika käyttänyt, eivätkä ne ole kaappiin jääneet. Ehkä tykkään liikaa istuvista vaatteista, että siksi hieman kuitenkin mietityttää. Toisaalta on hyvä vähän hypätä erilaisiin malleihin ja kokeiluihin. Niistäkin saattaa kuitenkin oppia jotain ja ehkä löytää ihan kivojakin juttuja. 


 Housujen kangas on college- kangasta, jota myyjä muistaakseni kutsui pippurikankaaksi kankaan pinnassa olevien pienten eriväristen koholla olevien pisteiden takia. Paitakangas on perinteistä raitatrikoota. Resorien kanttausväri valikoitui housujen pienten oranssien pisteiden avulla.











Pientä pipotehtailuakin olen harrastanut. Tämän mallisia pipoja olen nähnyt joissakin blogeissa ja olen niihin ihastunut. Tein pipon molempiin sivuihin saumat, joihin upotin harmaan rusettikankaan. Tytär halusi asettaa pipon päähän siten, että rusetti jää hieman sivulle.






Osa kankaista on kankaanloppuja, joita löytyi kaapista. Tähtikankaat ostin kangaskaupassa käydessäni. Tein lakit kaksinkertaisina ja eiköhän ne lämmitä vielä jonkin aikaa. Ilmat taas lämpenivät niin, että kymmenen asteen lukemia saa ihmetellä lämpömittarista.

Loppuun vielä pari kuvaa viime viikonlopusta.
Olin siskojeni ja äidin kanssa pienellä lomareissulla Naantalissa. 
Meillä oli erittäin virkistävä ja mieleenpainuva viikonloppu.


Jos joku haluaa yöpyä kodikkaassa, kauniissa hotellissa, niin voin suositella Bridget Inn-hotellia. Oli kyllä ihana paikka. Linkin kautta voi tarkemmin ihastella kuvia kohteesta.


Ompeluideoita olisi kovastikin mielessä, vielä pitää keksiä ajanrakoja niiden toteuttamiseen :) Ompeluhuoneen järjestys saa kyytiä uuden lipaston myötä. Ensin se pitää tietenkin kasata. Niistä lisää myöhemmin.

Mukavaa viikonjatkoa teille kaikille!



20 kommenttia:

  1. Kivan asun olet ommellut ja Naantali näyttää kauniilta, tietenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Niina:-). Pitää kyllä matkustaa noille seuduille myös kesällä. Silloin varmaan aivan ihana kun nytkin oli kaunista.

      Poista
  2. Kiva setti. Lökäpöksyt näyttävät oikein mukavilta ja rennoilta päällä. Mä tein joskus itelle rusettipipon siten, että sivusaumoissa on pitkät trikoosoirot, jotka sitten solmitaan eteen rusetille. Ihan on kivan näköinen, mutta ei kovin toimiva kun rusetista tulee kauhea möhkäle. Tuo sun tekemä pipo näyttää toimivalta ja on tosi kaunis. Taidankin vähän matkia sua ja tehdä itelle uuden :) Hotelli näyttää just sellaiselle mistä minä tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepa ihmeessä. Voisin muuten tehdä itsellekin :-) . Kivasti istuu päähän. Hotelli oli niin kauniisti sisustettu ja sijaitsi Naantaliin vanhassa kaupungissa. Erittäin ihana paikka:-)

      Poista
  3. On pitänyt jo monta kertaa kommentoida, että ihana tuo sinun uusi banneri.

    Mulla kans tipahtelee uusia postauksia vaan noin kerran viikossa eikä aina silloinkaan. Paljon tulee ommeltua, mutta osa on niin perusperus, että niitä ei vaan jaksa postata.

    Ihana kyllä tuo rusettipipo. Munkin on pitänyt tuota kokeilla, mutta kun pipokori pursuilee, niin se vielä odottelee vuoroaan.

    Hyvännäköiset nuo pojan housutkin on. Mun tokaluokkalainen tykkää hirveesti, että niissä on vähän lökötystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka ja mukava kuulla, että tykkäsit bannerista. Jotenkin se on antanut piristystä tähän bloggaamiseen:-) Minun pitäisi kyllä tehdä lisää vielä pipoja, hieman olen ollut laiska asian suhteen:-) .

      Poista
  4. Todella kiva setti pojalle! Hieno tuo tähtönen paidan edessä. Lököttäviä housuja olen minäkin parit ommellut, vaikka eivät ne suosikkejani ole. Nämä näyttää kivoille, lökötystä ei ole liikaa. Ja tärkeintähän se on, että niitä käytetään :). Ihania pipoja <3. Rusettipipoa olen miettinyt itselleni, mutta ei taida ehtiä. Olisi kiva nähdä kyllä, jos teet itsellesi sellaisen. Ja lomasi ympäristöineen kuulostaa ja näyttää niin ihanalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvä tehdä vaatteita, jotka eivät ole just niitä omia suosikkeja:-) Itse pinttyy helposti liikaa vanhoihin kaavoihin. Ei vaan voi mitään omille makuajatuksille, mutta ehkä seuraavat housut teen perinteisellä mallilla :D. Voisin kokeilla tuota pipomallia, sillä en omista tällä hetkellä kunnon lakkia eli tarvetta olisi oikeastikin. Kyllä oli niin kaunista lomaseutua ja paljon myös Turussakin pyörittiin. Sekin on kaunis ja varmasti just joulun aikaan. Hotelli oli niin idyllinen:-) Kiitos Hanna Mi kommentista!

      Poista
  5. Upeat ompelukset taas. Hyvän värisiä kaikki. :) Naantalissa olen moneen kertaan käynyt mutta en ole koskaan yöpynyt siellä.. ilmeisesti pitäis. Vau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimät kiitokset Arki Vainiolla :-) . Ensin tuntui, että onko niiin peruskampetta, että postaanko ollenkaan. Mutta tarvitaanhan niitä käyttövaatteita ja kovastikin :-)

      Poista
  6. Kiva asukokonaisuus! Rusettipipoa minun on jo kauan pitänyt kokeilla, mutta mistä se johtuukin että niiden pipojen ompelu on melkoista pakkopullaa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa niin tutulta tuo pakkopulla- ajatus, niin minäkin pipojen teon koen;-) . Sitten kun on tehnyt, niin tulee hyvä mieli kun lapset saivat uudet lakit. Kiitos Raisa P:-)

      Poista
  7. Kiva setti! Tähti rinnassa muistuttaa kivasti lännen elokuvien sheriffin tähteä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sinä se keksit kivoja ajatuksia. Tuo muistuttaa ihan totta sheriffin tähteä. Enpä olisi hoksannut:-) Kiitos Mandariinimania kommentista!

      Poista
  8. Aivan ihanan väriset resorit olet laittanut paitaan! Muuttaa heti kerralla musta-valkoista ilmettä, ja tuo helman kaitale on myös kiva yksityiskohta! Mukavan näköisessä paikassa olette lomailleet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan tuo on sini- valkoinen, ei kuvassa sävyt näytä ihan todelliselta :-) Aamuhämärässä kuvasin:D. Minustakin oranssi sopii hyvin väreihin. Oranssi on sävy, jota aika harvoin tulee käytettyä. Oli kyllä kaunis paikka lomailla. Kiitos Katja / Kakarat:-)

      Poista
  9. Ehdinhän minäkin tänne vihdoin katselemaan, mitä olet ommellut :) Paidan tähti on tosi hauskan mallinen. Rusettipipo on kaunis niin kuin muutkin ovat kommentoineet, siinä on ihanan herkät sävyt! Minäkään en oikein saa noita pipoja aikaiseksi, en neuloen enkä ommellen, tekisi itselle mieli neulottua myssyä, mutta jääköhän ajatuksen asteelle? Onpa teillä olut hurmaava lomapaikka, Turun seutu on kyllä upeaa, ihan mun suosikkiseutuja Suomessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Krista :-) . Ompelu ajatuksia on ehkä enemmän kuin toteutuksia, mutta aina on kiva saada jotain edes aikaiseksi. Turun seutu oli kyllä kaunista, minulle jäänyt aika vieraaksi. Kesällä olis kiva käydä

      Poista
  10. Taas niin kivoja ompeluksia! Oon aatellu että sen verran pitäis ompelemista opetella että sais pipoja tehtyä, niitä kun tarvis aina kasapäin :) Leppoisaa pyhäinpäivä-viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sinä varmasti osaat kyllä tehdä pipoja :) Kokeilehan! Kummasti niiden tekeminen jää niin vähiin, että koskaan ei varapipoja ole liikaa. Erittäin mukavaa viikonlopun aikaa teille ja kiitos kommentista :)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.