perjantai 3. lokakuuta 2014

Oloasu ja vähän asiaa lököhousuista



Olin eräänä iltana lastenvaatekutsuilla. Siellä myytiin niin kauniita vaatteita ja vielä kohtuullisilla hinnoilla. En ostanut kuitenkaan sillä kertaa mitään, mutta katselin vaatteita sillä silmällä, että mitä voisi itse tehdä ;) Käykö jollekin muulle niin? Silloin, kun eksyn vaatekauppoihinkin minulle käy aivan samoin. 

No, tällä kertaa silmäni nappasivat mm. eräät housut, joiden yksinkertainen malli viehätti minua. En ole ollut erityisen ihastunut roikkuviin housumalleihin, mutta nyt hoksasin valmiista housuista idean, jolla lökötys ei korostu liikaa takakappaleella. Idea on yksinkertaisesti siinä, että etu- ja takakappale on leikattu juuri saman kokoisina. Tällöin ei ole korostettu takakappaletta leikkaamalla sitä isompana kuin etukappale. Kun molemmat puolet ovat samankokoisia, niin takamuksen pyöreys vie kappaleesta oman osansa ja istuu siksi paremmin.


Housut saivat parikseen EK:n paloista löytyneestä lämpimän pehmeästä trikoosta peruspaidan, johon lisäsin taskun, kankaan nurjasta puolesta. Nauhankääntäjällä kanttasin kaula-aukon ja taskunsuun. Housujen vyötärölle ompelin resorin, johon laitoin metallirenkaat ja pujottelin solmimisnauhaksi EK:sta ostettua tähtinauhaa.

(Kuvassa poikani istuu muuten uudella ompelutuolillani. Mahtava satulaistuin, olen ollut siihen erittäin tyytyväinen.)




Piirroskuvani on naurettavan huonosti tehty, mutta idea tulee varmasti esille. Millähän ohjelmalla hienoja kaavakuvia oikeasti voi tehdä? Tämän töherrykseni tein PhotoScapen ohjelmalla ja vapaasti piirtämällä :)


Musta kangas ei oikein anna kuvissa kuvaa housun mallista, mutta luonnossa housut näyttävät kivoilta ja kokeilen tehdä vielä samalla kaavalla leppoisia housuja muistakin kankaista. Eskarilaisen on helppo touhuta ja leikkiä mukavissa joustohousuissa.

Näiden ompelusten kautta toivottelen teille erittäin mukavaa viikonloppua:)




20 kommenttia:

  1. Kyllähän sitä tulee valmisvaatteita katseltua vähän silmällä, josko niistä saisi kivoja ideoita omiin ompeluihin, varsinkin leikkauksia ja yksityiskohtia tulee katseltua. Aika harvoin tulee vaan nykyään kaupoilla käytyä tai sitten ne ovat sellaisia täsmäiskuja niin kuin tänään, kun etsittiin (ja onneksi löydettiin) tytölle juhlakenkiä. Mukavaa olisi joskus mennä ihan ajan kanssa katselemaan :). Minä en osaa noita piirto-ohjelmia enää käyttää mitään, opiskeluajan jälkeen oli ihan kivasti hanskassa, mutta unohduksissa ovat ja ohjelmatkin varmasti muuttuneet aika lailla. Pyydän nykyään miestä, jos tarvii jotain vähänkään monimutkaisempaa tehdä, omalla koneellani ei ole edes mitään kunnon piirto-ohjelmaa.

    Varmasti ovat tuon malliset housut ihan parhaat eskarilaisen touhuissa. Kiva, kun sait muokattua kaavaa parempaan suuntaan! Mukavaa syksyistä viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle on tullut joku laiskuus lähteä kiertelemään kauppoja :) Toki, joskus kun lähtee "shoppailemaan", niin tykkää ihan siitä ja varsinkin kun ei tarvitse kellon perässä juosta :) Olisi muuten ihan kiva oppia käyttämään jotain piirto-ohjelmaa, vaikka harvemminhan sitä kotioloissa edes tarvii. Mutta silloin harvoin kun tänne jotain laittaa, niin olisi kiva laittaa sellaista mikä on hyvin tehty ja siistin näköinen.
      Tekee mieli kyllä vielä tehdä erilaisesta ja toisen värisestä kankaasta samalla kaavalla housut, että pääsee näkemään kunnolla tuon mallin. Musta väri on uskomattoman hyvä piilottaamaan muodon ja mallin :) Kiitos Krista :)

      Poista
  2. Myönnän, että joskus tulee lähdettyä vaatekutsuille ihan siinä tarkoituksessa että saisi uusia ideoita omiin töihin.. :) Kiva, että jaat oivalluksesi housujen kaavoituksesta meille muillekin - housujen malli näyttää tosi kivalta, eivät lökötä liikaa haarasta.. Satulatuoli on huippu keksintö! Jos joskus vielä saan sen ompeluhuoneen niin se on ehdoton hankinta sinne.. Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että on muitakin, jotka hyödyntää kutsuja omiin ideoihin :) Tuleehan sitä joskus jotain ostettuakin, mutta silloin kun on ompeluinnostus päällä, niin on mukava katsella vaatteita löytyiskö niistä mitään kivaa ideaa omiin töihin. Tykkään niin tuosta tuolista ja varsinkin nyt kun hoksasin roudata sisälle autotallista pöydän, jossa on säädettävät jalat. Nyt olen saanut pöydän sopivalle korkeudelle ja tuolin säädän sitten sen mukaan. Kiitos paljon Raisa :)

      Poista
  3. Se onkin huippu jos osaa ite tehä vaatteita! Minä kun en osaa, niin ei tuu kyllä vaatteiden kohalla ajateltua noin, mutta monien sisustustavaroiden kohalla kyllä monesti mietin, että tuollasen vois tehä itekkin ja jää ostamatta, Joten tiedän tunteen :) Onhan niillä omatekoisilla enemmän tunnearvoakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisustustavarat on kyllä just sellaisia, joiden kohdalla voi ajatella myös itse tekevänsä. Siis varsinkin sinä, joka osaat :) Onhan se kiva katsella esinettä tai vaatetta, jos sen on itse tehnyt. Kiitos T :)

      Poista
  4. Juu, varsinkin ennen tuli aina mietittyä että ton osaisin tehdä itsekin, mutta nyt kun ompeluinspiraatio on ollut jo pidempään visusti horroksessa, niin en jaksa edes enää ajatella asiaa.

    Housut on kivat, itsekin olen joitain lökäreitä joskus tehnyt juuri niin että etu-ja takakappale ovat aika samanlaiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompeluinnostus on juuri sellainen, että se välillä nostaa enemmän päätään kuin taas toisella kertaa ei kiinnosta yhtään. Olen kyllä huomannut, että jos paljon ompelen, niin inspiraatiot vain lisääntyy :) Kiitos Niina :)

      Poista
  5. Kyllähän sitä tulee tutkittua niin kutsuilla kuin kaupassakin ja joskus haen inspiraatiota ihan selaamalla vaatekuvastoja. :) Muutama viikko takaperin olin miikkarin vaatekutsuilla ja pitkästä aikaa teinkin tempun, että ostin isommille lapsille kullekin yhden vaatteen, pojille paidat ja tytölle housut. Yleensä aina tulee justiinsa tuo mieli, "että tän voi tehdä itsekin", ja sitten jää ostokset tekemättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on joskus ihan piristävää hakea esim. kaupasta valmiita vaatteita. Olenkin tehnyt niin, että farkut yleensä haenkin kaupasta ja teen itse sellaisia fiilistelyompeluksia. Trikoovaatteet tulee paljon tehtyä itse, kun tekeminen on niin näppärää ja kivoja kankaita on niin paljon olemassa. Kiitos Pikku Akka :)

      Poista
  6. Tosi kiva oloasu! Paidan trikoo tuo mieleen ne flanelliset kauluspaidat, hyvän näköinen paita! Kiitos tuosta housuvinkistä, pitääkin joskus kokeilla tätä. Minä tein sen yhden ja ainoan kokeilun lökäpöksyistä pojalle, mutta en enää toisia ole heti tekemässä. Mahtavaa, olet saanut satulatuolin! Minäkin olen siitä haaveillut, mutten vielä ole saanut aikaiseksi hankkia. Minullekin käy usein siten, etten osta yhtään mitään vaatteita valmiina kaupasta. Itse tekeminen on niin mukavaa, että valmiina tulee ostettua lähinnä ulkoiluvaatteita. Oikein mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen aikaisemmin tehnyt yhdet lökärit pienimmälle pojalle ja minua häiritsi takakappaleen roikku. Aivan kuin raskas vaippa olisi housuissa ;) Testaan tuota mallia vielä vaaleammalla kankaalla, että näen paremmin miltä malli näyttää. Satulatuoli on vaikuttanut todella hyvältä ja nyt kun pöydän taso on oikealla korkeudella, niin tosi hyvä! Minulla ainakin tahtoo selkä ja niska jännittyä jos oikein paljon kökötän ompelukoneella. Satulatuolilla tulee istuttua paremmassa ryhdissä ja uskon sen vaikuttavan, että lihakset eivät niin paljon jännity. Ompeluiloa sinulle ja kiitos kommentistasi :)

      Poista
  7. Kyllä käy. :) Useimmiten tarttuu vaatteiden sijasta mukaan useita hyviä ideoita. Myös vaatekaupassa käydessä katselen kyllä vähän "sillä silmällä" ympärilleni. Kivan näköinen setti! Lököhousuja tekisi itsekin mieli kokeilla, mutta ovat mielestäni ehkä vähän enemmän poikien juttu. En jotenkin osaa meidän pikkutytöille laittaa sen mallisia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään tehdä istuvia vaatteita ja siksi lökärit on todella erilainen juttu minulle. Hieman niitä vielä vähän oudoksun, mutta selkeästi olen jo vähän lämmennyt niille :) Ehkä me käsityön tekijät ollaan just sellaisia, että imetään ideoita joka puolelta ja kyllä se onkin mukavaa :) Kiitos Katja /Kakarat :)

      Poista
    2. Minullakin jää ostokset tekemättä, kun ajattelen että tuollaisen voisin kyllä tehdä itsekkin. Saattaa olla tarkoitukseen vielä parempi kangas. Ja jos joku asia ei vaatteessa täysin miellytä, sen voi itse tehdä omalla maulla. Mutta nuo inspiraatiot pitäisi kuvata kännykkään, niin muistaisi mitä kauniita vaatteita pitikään toteuttaa. Nuo housut näyttää hyviltä. Eikö niissä siis ole haarasaumaa ollenkaan? Ja onko takavyötärö korkeampi kuin etu. Vai tuleeko todellakin kahdesta samanlaisesta kappaleesta todellakin noin istuvat housut? Onkohan ne mukavat päällä? Täytyy itselle kokeilla tehdä noin, voisi tulla ihan kivat arkipökät. Innolla odotan kuvaa vaaleammista housuista kuvaa, että näkee paremmin. Kiva blogi. Maarit

      Poista
    3. Kiitos Maarit :-) . Nuo housut on tosiaan vain kahdesta kappaleesta l. etu- ja takakappaleesta. Sitä istuvammat saa, mitä lyhyempi etu- ja takakappaleen yläosa on. Minulla se on vielä testaamatta. Jännä tosiaan nähdä valmiista housuista uusia ideoita. Jokuhan ideahan jää elämään ja toinen ei taas tunnu niin omalta. Mukava on kokeilla uusia juttuja:-) Ompelun iloa sinulle!

      Poista
  8. Tulipa kivat vaatteet. Minulla on myös tarkoitus testata tuolla tavalla tehdä lökäpöksyt, kangas odottaa valmiina ompelijaa. Meillä lapset tykkää todella paljon käyttää tuon mallisia housuja. Itsekin tykkään, että ne ovat tosi kivat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Saga :-) Nuo tekemäni housut on ollut kyllä kovassa käytössä eli ovat ilmeisesti mukavat pitää. Kiitos :-)

      Poista
  9. Kiitos vinkistä, olen tällaisia housuja suunnitellut jo pitemmän aikaa ja todellakin kokeilen tuota kappaleisen samankokoisina tekemistä.
    Jaa juurikin ideoiden toivossa kävin Nosh-kutsuilla, tarttuihan sieltä tietty mukaan kankaitakin ihan iso pompsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, kannattaa kokeilla. Minusta noista tuli paremmat mitä ensimmäiset kokeiluni. Ne tein Ottobren ohjeella. Kangas varmaan pitää olla aika laskeutuvaa, niin ajattelisin. Kiitos sinulle kommentistasi :-)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.